Consultar i actualitzar la versió d'Android

Per resoldre problemes relacionats amb l'actualització del sistema, pots fer servir el nostre flux d'autoajuda.

Corregeix un problema relacionat amb l'actualització del sistema

Important: és normal que el dispositiu Android exhaureixi més bateria després d'una actualització de programari, ja que baixar, optimitzar i instal·lar l'actualització suposa un gran esforç.

A l'aplicació Configuració pots trobar el número de versió d'Android i el nivell de les actualitzacions de seguretat i del sistema de Google Play del teu dispositiu. També pots comprovar si hi ha actualitzacions disponibles, tot i que rebràs notificacions quan n'hi hagi.

Comprovar quina versió d'Android tens

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. A prop de la part inferior, toca Informació del telèfon o Informació de la tauleta i, a continuació, Versió d'Android.
  3. Cerca "Versió d'Android", "Actualització de seguretat d'Android" i "Número de compilació".

Baixar les actualitzacions més recents d'Android

To get the latest Pixel phone updates, activate Google Assistant on your Pixel 8 and Pixel 8 Pro and say, "Update my phone now." Learn more about Pixel support on Assistant.

Quan rebis una notificació, obre-la i toca l'opció per actualitzar.

Si has esborrat la notificació o el dispositiu no tenia connexió:

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Sistema i, a continuació, Actualització de programari.
  3. Veuràs l'estat d'actualització. Segueix els passos que es mostren en pantalla.

Consell: si tens un dispositiu Pixel, és possible que vegis "Actualitzacions de programari".

Obtenir actualitzacions de seguretat i del sistema de Google Play

La majoria d'actualitzacions del sistema i els pedaços de seguretat s'instal·len automàticament. Per comprovar si hi ha una actualització disponible, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Seguretat i privadesa i, a continuació, Sistema i actualitzacions.
    • Per obtenir actualitzacions de seguretat, toca Actualització de seguretat.
    • Per obtenir actualitzacions del sistema de Google Play, toca Actualització del sistema de Google Play.
  3. Segueix els passos que es mostren en pantalla.

Quan es reben actualitzacions d'Android

La freqüència amb què es reben actualitzacions varia en funció del dispositiu, el fabricant i l'operador de telefonia mòbil.

Important: és possible que les versions més noves d'Android no funcionin en dispositius antics.

Resoldre un problema relacionat amb les actualitzacions

No hi ha prou espai disponible

Si veus una notificació amb el text "No hi ha prou espai disponible", obtén més informació sobre com pots alliberar espai als dispositius següents:

Una actualització no s'ha baixat

Permet que l'actualització es torni a provar de baixar automàticament

Si es comença a baixar una actualització però s'interromp la baixada, el dispositiu ho tornarà a provar automàticament durant els pròxims dies.
Rebràs una notificació quan ho faci. Obre-la i toca l'opció per actualitzar.

Actualitzar la versió d'Android per rebre actualitzacions de seguretat

Per rebre l'última actualització de seguretat, comprova que tinguis instal·lada l'última versió d'Android disponible per al teu dispositiu.
Quan s'activen les actualitzacions

Telèfons Pixel i Pixel Tablet

Els telèfons Pixel i la Pixel Tablet instal·len les actualitzacions baixades d'Android en segon pla. Les actualitzacions instal·lades s'activen quan reinicies el dispositiu.

Altres dispositius Android

Molts telèfons i tauletes Android es reinicien automàticament mentre instal·len les actualitzacions d'Android baixades. Les actualitzacions s'activen quan finalitza la instal·lació.