Starting November 27, 2023, Animal of the Day will no longer be available. You can still ask your Assistant questions about your favorite animals, like "Where does a fox live?".

Mitä Google Assistantilta voi kysyä

Google Assistantilta voi kysyä erilaisia tietoja tai pyytää apua arjen askareisiin.

Tärkeää: Kaikki pyynnöt eivät toimi kaikilla laitteilla tai kaikilla kielillä.

Voit kysyä myös Google Assistantilta "Mitä osaat tehdä?"

Mitä Google Assistant voi tehdä

Paikallisen tiedon pyytäminen

• Sää: “What’s the weather today?”
  • Ruoka: “Find pizza restaurants nearby.”
  • Aukioloajat: “Is Walgreens still open?”
  • Navigointi: “Navigate home.”

Päivän suunnittelu

• Liikenne: “How’s the traffic to work?”
  • Muistutukset: “Remind me to do laundry this evening.” “Remind me to call Mom every Sunday.”
  • Kalenteritapahtumat: "When’s my first meeting today?"

Kysy Googlelta

• Pelipäivitykset: “Who won the Warriors game?”
  • Laskutoimitukset: “What’s 20 percent of 80?”
  • Sanakirja: “What does ‘gregarious’ mean?”
  • Käännökset : “How do I say ‘Nice to meet you’ in French?”
  • Raha-asiat: “How’s the S&P 500 doing?”
  • Muunnokset: “How many kilometers in a mile?”
  • Haku: “Search for summer vacation ideas.”
  • Kuvahaku: “Find pictures of kittens.”
  • Verkkovastaus: “How do you remove wine stains from a rug?”

Median toistaminen

Tärkeää: Jos median toisto ei toimi, tarkista, onko Käytä rajoitettua tilaa päällä laitteen YouTube-asetuksissa.
  • Musiikin soittaminen: "Play some Jazz music."
  • Podcastit: "Play the latest episode from This American Life."
  • Uutiset:"Play the news. What’s the latest news from BBC?"

Hauskanpito

• Tutustu Assistantiin: “Do you dream?” “What's your favorite color?”
  • Pelit:“Let’s play a game.” “Give me a trivia question.”
  • Viihde: “Tell me a joke.” “Tell me something interesting.”
  • Tietoja eläimistä: Tell me about giraffes." "How much does a lion weigh?"

Tietyillä laitteilla

Pixel 8- tai Pixel 8 Pro ‐puhelimella

Tee yhteenveto verkkosivuista

Verkkosivujen lukeminen ja kääntäminen Chromessa tai Google-sovelluksessa

Pixel-ohjeita

• Voit saada tukea Pixel 8:n tai Pixel 8 Pron käyttöön, kun kysyt Google Assistantilta kysymyksen.
  • Voit esimerkiksi sanoa "Help me with my Pixel" tai kysyä "How do I turn off notifications?"
Pixel 6:llä ja uudemmilla malleilla

Näytön sisällön kääntäminen Google Assistantin avulla

• Aktivoi Google Assistant ja sano "Translate this" tai valitse Käännä.
  • Assistant luo käännetyn tekstin, joka näkyy vieraalla kielellä kirjoitetun tekstin päällä. Tämä toimii samaa tapaan kuin Google Lens ‐käännöksissä.
  • Voit käyttää tekstiä eri tavoilla, esimerkiksi valitsemalla, kopioimalla tai hakemalla sitä tai kuulemalla sen ääneen luettuna.
  • Tämä ominaisuus toimii näytöllä näkyvän tekstin kanssa. Tämä koskee myös kuvissa olevaa tekstiä.

Puhekirjoitus

• Assistantin puhekirjoituksella voit kirjoittaa, muokata ja lähettää viestejä sekä lisätä niihin emojeita saumattomasti useilla kielillä. Google Assistant tunnistaa puhumasi kielen automaattisesti.
  • Välimerkit lisätään automaattisesti. Kun puhut, voit myös kirjoittaa napauttamalla näppäimistöä, vaikka mikrofoni olisi päällä.
  • Äänikomennoilla voit muokata tekstiä sanomalla esim. "delete" tai "clear" tai lähettää viestin sanomalla "send".
  • Sanelemasi teksti pysyy laitteella, eikä sitä lähetetä Googlen palvelimille.
  • Puhekirjoitus Assistantilla on saatavilla englanniksi, espanjaksi, italiaksi, japaniksi, ranskaksi, saksaksi.
  • Lue lisää puhekirjoituksesta Google Assistantin avulla.
Pixel 4:llä ja uudemmilla malleilla

Valokuvien ottaminen, hakeminen ja jakaminen

• "Näytä kuvani New Yorkista"
  • "Ota selfie." ja sano sitten "Share this with Ryan."
  • "Take a picture in 10 seconds."

Puhelimen asetusten muuttaminen

• "Turn on the flashlight."
  • "Take a screenshot."
  • "Turn on Do Not Disturb."
  • "Turn on Bluetooth."

Puheluiden soittaminen ja viestien lähettäminen

• "Soita äidille"
  • “Answer call” tai “Reject call.”
  • "Tell Tina, I’ll be five minutes late."
  • "Text Adam, don’t forget to get milk on your way home."
  • Sano chat-keskustelussa "Reply, I’m on my way."

Sovellusten avaaminen

• "Open Translate."
  • "Etsi YouTubesta joogakursseja" ja sano sitten "Share this with mom."
  • "Find hotels in San Diego on Maps."
  • "[Artist name] on YouTube Music."
  • "Show me emails from Michelle on Gmail."

Verkkosivustojen avaaminen Chromessa

Voit pyytää Google Assistantia avaamaan tietyn sivuston Chrome-sovelluksessa.

• "Go to [site name]."
  • "Open [site name]."

Hakujen teko sovelluksissa tai verkkosivustoilla

Kun verkkosivusto on avattuna Chromessa, voit pyytää Google Assistantia auttamaan sinua erilaisissa tehtävissä, esimerkiksi näissä:

• "Finding a video to watch."
  • "Search for a message."

Google Assistant toimii saumattomasti useiden sovellusten kanssa, ja kehitämme sovellusintegraatioita myös jatkossa. Esimerkki:

• Kun YouTube-sovellus on avattu, sano "Search for cat videos."
  • Kun Google Kuvat ‑sovellus on avattu, sano "Show me New York pictures." Sano sitten "Näytä kuvat Keskuspuistosta".
  • Kun reseptisivusto on avoinna Chromessa, sano "Hae suklaakeksireseptejä, joissa käytetään pähkinöitä".
  • Kun matkustussovellus on auki, sano “Hotels in Paris.”
Puhelimella tai tabletilla

Kommunikointi

• Puhelut: "Call Mom." "Make a video call."
  • Duo: "Call Mom."
  • Vain puhelimilla:
    • Tekstiviestit: Lähetä Mikalle tekstiviesti "See you at 5."
    • WhatsApp: "Send a WhatsApp message to Sam."

Laitteen käyttö

• Asetusten muuttaminen: "Turn on WiFi." "Increase the volume." "Decrease the brightness."
  • Puhelimen hallinnointi: "Turn on the flashlight." "Take a photo."
    • Huom. Se, voiko Google Assistantilla ottaa kuvia, riippuu laitevalmistajasta.
    • Sovelluksista etsiminen: “Search for tablets on Amazon.” “Search for Kanye West on Twitter.”
    • Valokuvat: “Show my pictures of the beach.”

Päivän suunnittelu

• Herätykset:"Set an alarm for 7 a.m."

Asioiden hoitaminen

• Ostokset:"Add cereal to my shopping list."

Vinkki: Jos haluat tehdä kahta asiaa yhtä aikaa, yhdistä kaksi pyyntöä and-sanalla. Voit esimerkiksi sanoa "Hey Google, turn off the lights and turn on the TV". Tällä hetkellä voit tehdä kaksi asiaa kerralla vain, jos käytät Google Assistantia englanniksi.

Kaiuttimella tai Smart Displaylla

Kodin älylaitteiden hallinta

• Valot: "Dim the living room lights."
  • Termostaatit: "Set the heat to 70." "Lower the temperature 2 degrees."

Päivän suunnittelu

• Herätykset: "Set an alarm for 7 AM."

Kommunikointi

Tärkeää: Tämä toimii vain Smart Displaylla.

• Puhelut: "Call Mom." "Make a video call."
  • Duo: “Call Mom.” “Call the living room Smart Display.”

Vinkki: Jos haluat tehdä kahta asiaa yhtä aikaa, yhdistä kaksi pyyntöä and-sanalla. Voit esimerkiksi sanoa "Hey Google, turn off the lights and turn on the TV". Jos käytät Google Assistantia englanniksi, voit tällä hetkellä tehdä vain kahta asiaa yhtä aikaa.

Televisiolla

Katsele TV:tä

• Elokuvat ja TV-ohjelmat: “Play Stranger Things on Netflix.”
  • Videoklipit: “Play cat videos.”
  • Sovellukset: “Open YouTube.”
  • Haku: “Search for sitcoms.”
  • Tiedot:“Tell me about Game of Thrones.”

Vertailu

• Toisto: “Pause.” “Stop.” “Resume.”
  • Äänenvoimakkuus: “Louder.” “Softer.”
  • Virta: “Turn off.”
Kellolla

Kommunikointi

Seuraavat äänikomennot käyttävät puhelinta, ellei sinulla ole LTE-yhteyttä käyttävää kelloa.

• Tekstiviestit: “Text John ‘I’ll see you at 5.’”

Kuntoilu

• Juoksu: “Track my run.”
  • Pyöräily: “Start a bike ride.”
  • Askelmäärä: “How many steps have I taken?”
  • Syke: “What's my heart rate?”
Kuulokkeilla

Joitakin kuulokkeita voi ohjata Google Assistantilla, kun ne ovat yhdistettyinä Android-puhelimeen tai -tablettiin. Tarkista kuulokkeiden käyttöoppaasta, tukevatko ne Google Assistantia.

Akun varaustaso

Voit selvittää kuulokkeiden tai nappikuulokkeiden akun varaustason.

• "Paljonko kuulokkeissa on akkua?"

Taustahälyn vaimennus

Jos kuulokkeet tukevat aktiivista taustahälyn vaimennusta ulkoisten keskeytysten vähentämiseksi, voit laittaa ominaisuuden päälle tai pois päältä sekä säätää sen tasoa Google Assistantilla.

• Päälle tai pois päältä: "Turn on noise cancellation."
  • Vaimennuksen lisääminen tai vähentäminen: "Turn up noise cancellation."
  • Säätäminen: "Set noise cancellation to maximum."
  • Kysymys: "Is noise cancellation on?"

taustaäänten tehostustila

Jos kuulokkeet tukevat taustaäänten tehostustilaa, voit laittaa sen päälle tai pois päältä tai säätää sen tasoa Google Assistantilla.

• Päälle tai pois päältä: "'Laita taustaäänten tehostustila päälle."
  • Tehostuksen lisääminen tai vähentäminen: "Laita taustaäänten tehostustila isommalle."
  • Säätäminen: "Laita taustaäänten tehostustila täysille."
  • Kysymys: "Onko taustaäänten tehostustila päällä?"

Kosketusohjaus

Jos kuulokkeissa on kosketusohjaus, voit laittaa sen pois päältä välttääksesi tahattomia manuaalisia aktivointeja esim. urheilun aikana. Jos laitat kosketusohjauksen pois päältä, sinun pitää ehkä pyytää Google Assistantia laittamaan se takaisin päälle Voice Matchin avulla tai laittaa se takaisin päälle laitteen valmistajan mobiilisovelluksen kautta.

• Päälle tai pois päältä: "Laita kosketusohjaus päälle."
  • Kysymys: "Onko kosketusohjaus päällä?"
Autossa

Navigointi

• "Navigoi [osoitteeseen]"
  • "Millainen työmatkan liikenne on?"
  • "Mikä on seuraava käännös?"

Media

• "Soita musiikkia"
  • "Soita [kappaleen nimi]"
  • "Soita uusin jakso [podcastin nimi]"

Kommunikointi

• "Soita äidille"
  • "Tekstaa isälle"
  • "Lue viestini"

Päivittäisiä säätietoja, lainauksia ja muita tietoja

Voit pyytää puhelimesi Google Assistantia lähettämään päivittäisiä päivityksiä kiinnostuksen kohteistasi.

Tärkeää: Kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikilla kielillä, kaikissa maissa tai kaikilla alueilla tai kaikilla soveltuvilla Android-laitteilla.

Subscribe to a daily update

1. On your Android phone or tablet, touch and hold the Home button or say "Hey Google."
  2. Say or type the update you want, for example:
    • “Send me the weather everyday.”
    • “Send me a poem everyday.”
    • “Send me a quote everyday.”
    • “Send me a funny video everyday.”
    • “Send me a fun fact everyday.”
    • “Send me a mindfulness tip everyday.”
  3. When asked if you want to receive this info everyday, tap Yes.
  4. Choose a time to receive your daily update.

Find your daily updates

1. On your Android phone or tablet, touch and hold the Home button or say "Hey Google."
  2. Say or type:
    • “Find my daily updates.”
    • “Find my subscriptions.”
    • “What are my subscriptions?”

Change or cancel a daily update

1. On your Android phone or tablet, touch and hold the Home button, or say "Hey Google."
  2. Say or type:
    • “Find my subscriptions.”
    • “What are my subscriptions?”
  3. Tap a subscription ja sitten Change time or Cancel the subscription.

Daily updates don’t work

Google Assistantin lisäominaisuuksia Google TV:ssä

Google TV:n Google Assistant voi vastata kysymyksiisi ja tehdä asioita puolestasi. Google Assistant on asennettu valmiiksi Google TV ‑laitteeseen. Voit laittaa sen päälle ottaessasi laitteen ensimmäisen kerran käyttöön tai myöhemmin.

Google TV ‑laitteilla Google Assistant on saatavilla englanniksi, espanjaksi, hindiksi, hollanniksi, italiaksi, japaniksi, kiinaksi (perinteinen), koreaksi, norjaksi, portugaliksi (Brasilia), ranskaksi, ruotsiksi, saksaksi, ja tanskaksi.

Puhu Google Assistantille

1. Paina Google TV:n kaukosäätimen Google Assistant ‐painiketta Assistant.
  2. Kysy jotain tai sano komento.
  3. Puhu kaukosäätimen mikrofoniin, jotta Google Assistant kuulee sinut varmasti.

Vinkki: Jos haluat saada enemmän irti Assistantista, lataa puhelimelle Google Assistant ‐sovellus Assistant.

Mitä Google Assistantilta voi kysyä

Katso videoita

• Elokuvat ja TV-ohjelmat: "Play The Mandalorian on Disney+."
  • Videoklippi: "Play cat videos on YouTube."
  • Sovellukset: "Open YouTube."
  • Haku: "Search for sitcoms." "Find sci-fi movies."
  • Tiedot: "Tell me about Game of Thrones."

Median ohjaaminen

• Toisto: "Pause." "Stop." "Resume."
  • Äänenvoimakkuus "Louder." "Softer."

Kodin älylaitteiden hallinta

• Valot: "Dim the living room lights."
  • Termostaatit: "Set the heat to 70." "Lower the temperature by 2 degrees."

Päivän suunnittelu

• Herätykset:"Set an alarm for 7 AM."

Kysy Googlelta

• Pelipäivitykset: "Who won the Warriors game?"
  • Laskutoimitukset: "What’s 20 percent of 80?"
  • Sanakirja:"What does ‘gregarious’ mean?"
  • Käännökset:"How do I say ‘Nice to meet you’ in French?"
  • Raha-asiat: "How’s the S&P 500 doing?"
  • Muunnokset: "How many kilometers in a mile?"
  • Haku: "Search for summer vacation ideas."
  • Kuvahaku: "Find pictures of kittens."
  • Verkkovastaus: "How do you remove wine stains from a rug?"

Hauskanpito

• Tutustu Assistantiin: "Do you dream?" "What's your favorite color?"
  • Pelit: "Let’s play a game." "Give me a trivia question."
  • Viihde: "Tell me a joke." "Tell me something interesting."

Vinkki: Voit saada lisää ideoita kysymällä Google Assistantilta "What can you do?"

Miten Google Assistantin saa toimimaan

Google Assistant vastaa pyyntöihisi parhaalla saatavilla olevalla laitteella. Jos pyydät Google Assistantia toistamaan musiikkia, kaiutin toistaa musiikkia puhelimen sijaan, koska sen äänenlaatu on paras mahdollinen.

Assistantin ei ole aina helppoa päättää, mikä laite vastaa pyyntöösi. Näin voit varmistaa, että ensisijainen laite vastaa:

• Laitteen sijainti: Tarkista, että laitteet ovat vähintään 2,5 metrin päässä toisistaan.
  • Sano laitteen nimi: Joidenkin toimintojen kohdalla voit sanoa laitteen, jota haluat käyttää. Voit esimerkiksi sanoa "Hey Google, play music on the bedroom speaker" tai "Ok Google, turn on lights in the kitchen."
  • Kohdista mainonta tietyille laitteille: Laitetyypistä riippuen voit näyttää Google Assistantille, mitä laitetta aiot käyttää pyyntöön. Joskus on helpompaa siirtyä lähemmäs laitetta.
    • Pixel Watch: Nosta tai liikuta rannettasi.
    • Nest Hub Max: Jos sinulle on myönnetty tarvittavat luvat, katso laitetta samalla kun esität pyynnön Google Assistantille.
    • Puhelin ja tabletti: Varmista, että näyttö on ylöspäin.
  • Ajastimien, hälytysten ja median kauko-ohjaus: Voit ohjata taustalla olevia ajastimia, hälytyksiä ja mediaa muilla laitteilla käyttämällä sinua lähempänä olevaa laitetta. Jos haluat esimerkiksi lopettaa makuuhuoneessa soivan herätyksen olohuoneesta käsin, sano "Hey Google, stop the alarm". Sinua lähimpänä oleva laite lopettaa soivan hälytyksen.

Googlen toiminnan parantaminen

Google Assistant käyttää palautettasi paremman käyttökokemuksen tarjoamiseksi.

Assistantin ilmoitukset

Lähetämme säännöllisesti push-ilmoituksia palautteen pyytämiseksi. Jos saat ilmoituksen, anna palautetta ja auta kehittämään Google Assistantia.

Palautteen lähettäminen Google Home ‐sovelluksesta

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaketta.
  3. Valitse Ohje ja palaute ja sitten laitetyyppi, josta haluat lähettää palautetta.
  4. Valitse Lähetä palautetta ja sittenvalitse laite, josta haluat lähettää palautetta.
  5. Lisää lyhyt kuvaus ongelmasta.
  6. Valitse Kuvakaappaus ja järjestelmälokit ‐valintaruutu.
  7. Valitse oikeasta yläreunasta Lähetä Lähetä.

Äänenvoimakkuuden muuttaminen

Kun olet pyytänyt Google Assistantia toistamaan mediaa, voit muuttaa äänenvoimakkuutta komennoilla. Äänenvoimakkuuden voi valita tasona (1–10) tai prosenttilukuna (1–100 %).

Tärkeää: Käytettävissä olevat kielet riippuvat laitteesta. Katso, mitkä kielet toimivat laitteellasi.

Äänenvoimakkuuden säätäminen

Sano "Hey Google" tai paina painiketta, niin voit puhua Google Assistantille. Sano sitten komento.

• Lisääminen: "Turn it up." (Äänenvoimakkuutta lisätään 10 %:lla.)
  • Vähentäminen: "Turn it down." (Äänenvoimakkuutta vähennetään 10 %:lla.)
  • Tietylle tasolle asettaminen: "Volume 5." "Volume to 65%."
  • Äänenvoimakkuuden muuttaminen tietyn verran ([X]): “Increase volume by 10%.” “Decrease volume by 10%.”
  • Maksimiin asettaminen: “Max volume.”
  • Minimiin asettaminen: “Minimum volume.”