Starting November 27, 2023, Animal of the Day will no longer be available. You can still ask your Assistant questions about your favorite animals, like "Where does a fox live?".

Det kan du bede Google Assistent om

Du kan bede Google Assistent om oplysninger og hjælp til dine daglige opgaver.

Vigtigt! Visse forespørgsler fungerer ikke på alle enheder og alle sprog.

Du kan få idéer til, hvad du kan spørge Assistent om, ved at sige "Hvad kan du?"

Det kan du bruge Google Assistent til

Få lokale oplysninger

• Vejr: "Hvordan bliver vejret i dag?"
  • Mad: "Find pizzeriaer i nærheden."
  • Åbningstider: "Er Matas stadig åben?"
  • Navigation: "Find vej hjem."

Planlæg din dag

• Trafik: "Hvordan er trafikken til arbejde?"
  • Opgaver: "Mind mig om at sætte vasketøjet over i aften." "Mind mig om at ringe til mor hver søndag."
  • Kalenderbegivenheder: "Hvornår er mit første møde i dag?"

Spørg Google

• Sportsnyheder: "Hvem vandt Brøndby-kampen?"
  • Beregninger: "Hvad er 20 % af 80?"
  • Ordbog: "Hvad betyder 'selskabelig'?"
  • Oversættelser: "Hvordan siger man 'Hyggeligt at møde dig' på fransk?"
  • Finans: "Hvordan klarer C25 sig i dag?"
  • Enhedsomregning: "Hvor mange yards går der på en meter?"
  • Søgning: "Søg efter idéer til sommerferien."
  • Billedsøgning: "Find billeder af kattekillinger."
  • Svar fra nettet: "Hvordan fjerner man vinpletter fra et tæppe?"

Afspil medier

Vigtigt! Hvis medier ikke afspilles, kan du tjekke, om Brug Begrænset tilstand er aktiveret i YouTube-indstillingerne på din enhed.
  • Musik:" Afspil noget jazzmusik."
  • Podcasts: "Afspil det nyeste afsnit af This American Life."
  • Nyheder: "Afspil nyhederne. Hvad er de seneste nyheder fra DR?"

God fornøjelse

• Lær Assistent at kende: "Drømmer du?" "Hvad er din yndlingsfarve?"
  • Spil: "Lad os spille et spil." "Giv mig et quizspørgsmål."
  • Underholdning: "Fortæl en vittighed." "Fortæl mig noget interessant."
  • Fakta om dyr: "Fortæl mig om giraffer." "Hvor meget vejer en løve?"

På bestemte enheder

På din Pixel 8 eller Pixel 8 Pro

Opsummer websider

Oversæt websider, og få læst deres indhold højt i Chrome eller Google-appen

Få hjælp til Pixel

• Du kan få support til din Pixel 8 eller Pixel 8 Pro, når du stiller Google Assistent et spørgsmål.
  • Du kan f.eks. sige "Hjælp mig med min Pixel" eller spørge "Hvordan slår jeg notifikationer fra?"
På Pixel 6 og nyere

Oversæt det, der er på din skærm, med Google Assistent

• Aktivér Google Assistent, og sig "Oversæt det her", eller tryk på Oversæt.
  • Derefter genereres oversat tekst, som overlejres på den eksisterende tekst på et andet sprog. Det ser ud på samme måde som ved oversættelse med Google Lens.
  • Du kan interagere med teksten på forskellige måder, f.eks. markere den, kopiere den, søge efter den eller få den læst højt.
  • Denne funktion fungerer med tekst, du ser på skærmen, herunder tekst på billeder.

Skriv ved hjælp af din stemme.

• Med indtaling via Assistent kan du nemt skrive beskeder, tilføje emojis, foretage redigeringer og sende beskederne på flere sprog ved hjælp af stemmen. Google Assistent registrerer automatisk det sprog, du taler.
  • Der tilføjes automatisk tegnsætning, når du taler. Mens du taler, kan du også trykke på dit tastatur for at skrive, også selvom mikrofonen stadig er tændt.
  • Brug stemmekommandoer som f.eks. "Slet" og "Ryd" til at redigere tekst med din stemme eller "Send" for at sende beskeden.
  • Den tekst, du indtaler, forbliver på din enhed og sendes ikke til Googles servere.
  • Indtaling via Assistent er tilgængelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, spansk og tysk.
  • Se, hvordan du bruger Google Assistent til at skrive med din stemme.
På Pixel 4 og nyere

Tag, søg efter og del billeder

• "Vis mig mine billeder fra New York."
  • "Tag en selfie." Sig derefter "Del det med Rasmus".
  • "Tag et billede om 10 sekunder."

Administrer din telefons indstillinger

• "Tænd lommelygten."
  • "Tag et screenshot."
  • "Aktivér Forstyr ikke"
  • "Aktivér Bluetooth."

Foretag opkald, eller send beskeder

• "Ring til mor".
  • "Besvar opkald" eller "Afvis opkald".
  • "Sig til Tina, jeg er fem minutter forsinket."
  • "Send en besked til Adam med teksten: Husk at købe mælk på vej hjem."
  • I en chattråd kan du sige "Svar, jeg er på vej".

Åbn apps

• "Åbn Oversæt."
  • "Søg efter yogaundervisning på YouTube". Sig derefter "Del det med mor".
  • "Find hoteller i San Diego i Maps."
  • "[Navn på kunstner] på YouTube Music."
  • "Vis mig mails fra Michelle i Gmail."

Åbn websites i Chrome

Bed Google Assistent om at gå til et website i Chrome-appen.

• "Gå til [navn på website]."
  • "Åbn [navn på website]."

Søg i dine apps eller på websites

Når du har en app eller et website åbent i Chrome, kan du bede Google Assistent om at hjælpe dig med at udføre opgaver, f.eks. hvis du vil:

• "Finde en video at se"
  • "Søge efter en besked."

Det fungerer problemfrit sammen med mange apps, og vi forbedrer løbende appintegrationer. Eksempel:

• Mens YouTube-appen er åben, kan du sige: "Søg efter kattevideoer".
  • Mens Google Fotos-appen er åben, kan du sige: "Vis mig billeder fra New York". Sig derefter "Dem fra Central Park".
  • Hvis du har et website med opskrifter åbent i Chrome, kan du sige "Søg efter chokoladebrownies med nødder".
  • Mens en rejseapp er åben, kan du sige "Hoteller i Paris".
På din telefon eller tablet

Kommuniker

• Opkald: "Ring til mor." "Start et videoopkald."
  • Duo: "Ring til mor."
  • Kun på telefoner:
    • Sms: "Send en besked til Anders med teksten "Vi ses kl. 17"."
    • WhatsApp: "Send en WhatsApp-besked til Søren."

Find rundt på din enhed

• Skift indstillinger: "Slå Wi-Fi til." "Skru op for lydstyrken." "Skru ned for lysstyrken."
  • Styr din telefon: "Tænd lommelygten." "Tag et billede."
    • Hvorvidt Google Assistant kan tage et billede for dig, afhænger af din enhedsproducent.
    • Find indhold i dine apps: "Søg efter tablets på Amazon." "Søg efter Kanye West på Twitter."
    • Find billeder: "Vis mine billeder af stranden."

Planlæg din dag

• Alarmer: "Indstil en alarm til klokken 7."

Få tingene gjort

• Indkøb: "Skriv havregryn på min indkøbsliste."

Tip! Hvis du vil gøre 2 ting på én gang, skal du binde de 2 anmodninger sammen med et "og". Du kan f.eks. sige "Hey Google, sluk lyset, og tænd fjernsynet". I øjeblikket kan du kun gøre 2 ting på én gang, hvis du bruger Google Assistent på engelsk.

På din højttaler eller smartskærm

Styr smartenheder i hjemmet

• Lys: "Dæmp lyset i stuen."
  • Termostater: "Indstil temperaturen til 21 grader." "Sænk temperaturen med 2 grader."

Planlæg din dag

• Alarmer: "Indstil en alarm til klokken 7.00."

Kommuniker

Vigtigt! Dette fungerer kun på smartskærme.

• Opkald: "Ring til mor." "Start et videoopkald."
  • Duo: "Ring til mor." "Ring til smartskærmen i stuen."

Tip! Hvis du vil gøre 2 ting på én gang, skal du binde de 2 anmodninger sammen med et "og". Du kan f.eks. sige "Hey Google, sluk lyset, og tænd fjernsynet". I øjeblikket kan du kun gøre 2 ting på én gang, hvis du bruger Google Assistent på engelsk.

På dit fjernsyn

Se tv

• Film og tv-serier: "Afspil Stranger Things på Netflix."
  • Videoklip: "Afspil kattevideoer."
  • Apps: "Åbn YouTube."
  • Søgning: "Søg efter komedieserier."
  • Oplysninger: "Fortæl mig om Game of Thrones."

Kontrol

• Afspilning: "Sæt på pause." "Stop." "Genoptag."
  • Lydstyrke: "Højere." "Lavere."
  • Strøm: "Sluk."
På dit ur

Kommuniker

De følgende stemmekommandoer bruger din telefon, medmindre du har et ur med en LTE-forbindelse.

• Sms: "Send en sms til Anders med beskeden "Vi ses kl. 17"."

Fitness

• Løb: "Registrer min løbetur."
  • Cykling: "Start en cykeltur."
  • Antal skridt: "Hvor mange skridt har jeg gået?"
  • Puls: "Hvad høj er min puls?"
På dine høretelefoner

Når du har forbindelse til en Android-telefon eller -tablet, kan du på visse høretelefoner styre høretelefonernes funktioner ved hjælp af Google Assistent. Tjek brugervejledningen til dine høretelefoner for at se, om dine høretelefoner understøtter Google Assistent.

Batteriniveau

Du kan tjekke batteriniveauet for dine høretelefoner eller øretelefoner.

• "Hvad er batteriniveauet på mine høretelefoner?"

Støjreducering

Hvis dine høretelefoner understøtter aktiv støjreducering for at reducere lyden af forstyrrelser i dine omgivelser, kan du bruge Google Assistent til at aktivere eller deaktivere denne funktion eller justere lydstyrken.

• Slå til eller fra: "Aktivér støjreducering."
  • Skru op eller ned: "Skru op for støjreducering."
  • Indstil: "Skru helt op for støjreducering."
  • Forespørgsel: "Er støjreducering aktiveret?"

Forstærker

Hvis dine høretelefoner understøtter Forstærker for at forstærke baggrundslyde (også kaldet talk-through eller pass-through), kan du bruge Google Assistent til at aktivere eller deaktivere funktionen eller justere lydstyrken.

• Aktivér eller deaktiver: "Aktivér Forstærker".
  • Skru op eller ned: "Skru op for Forstærker".
  • Indstil: "Skru helt op for Forstærker".
  • Forespørgsel: "Er Forstærker aktiveret?"

Styring ved berøring

Hvis dine høretelefoner understøtter styring ved berøring, kan du deaktivere denne funktion, så du slipper for utilsigtet aktivering, f.eks. når du træner. Hvis du deaktiverer styring ved berøring, skal du muligvis bruge Voice Match for at bede Google Assistent om at aktivere funktionen igen. Du kan også aktivere funktionen igen ved at bruge mobilappen fra producenten af din enhed.

• Aktivér eller deaktiver: "Aktivér styring ved berøring".
  • Forespørgsel: "Er styring ved berøring aktiveret?"
I din bil

Navigation

• "Naviger til [adresse]".
  • "Hvordan er trafikken på vej til arbejde?"
  • "Hvor skal jeg dreje næste gang?"

Medier

• "Afspil noget musik"
  • "Afspil [navn på sang]".
  • "Afspil det seneste afsnit af [navn på podcast]."

Kommuniker

• "Ring til mor."
  • "Send en sms til far".
  • "Læs mine beskeder"

Få daglige vejrudsigter, citater og meget mere

Du kan bede Google Assistent på din telefon om at sende dig daglige opdateringer om dine interesser.

Vigtigt! Nogle funktioner er ikke tilgængelige på alle sprog, i alle lande/regioner eller på alle kvalificerede Android-enheder.

Subscribe to a daily update

1. On your Android phone or tablet, touch and hold the Home button or say "Hey Google."
  2. Say or type the update you want, for example:
    • “Send me the weather everyday.”
    • “Send me a poem everyday.”
    • “Send me a quote everyday.”
    • “Send me a funny video everyday.”
    • “Send me a fun fact everyday.”
    • “Send me a mindfulness tip everyday.”
  3. When asked if you want to receive this info everyday, tap Yes.
  4. Choose a time to receive your daily update.

Find your daily updates

1. On your Android phone or tablet, touch and hold the Home button or say "Hey Google."
  2. Say or type:
    • “Find my daily updates.”
    • “Find my subscriptions.”
    • “What are my subscriptions?”

Change or cancel a daily update

1. On your Android phone or tablet, touch and hold the Home button, or say "Hey Google."
  2. Say or type:
    • “Find my subscriptions.”
    • “What are my subscriptions?”
  3. Tap a subscription og derefter Change time or Cancel the subscription.

Daily updates don’t work

Få mere ud af Google Assistent på Google TV

Du kan stille spørgsmål og udføre opgaver på dit Google TV ved hjælp af Google Assistent. Google Assistent er forudinstalleret på din Google TV-enhed. Du kan aktivere den i forbindelse med konfigurationen af din enhed, eller du kan aktivere den senere.

På Google TV-enheder er Google Assistent tilgængelig på dansk, engelsk, fransk, hindi, italiensk, japansk, kinesisk (traditionelt), koreansk, nederlandsk, norsk, portugisisk (Brasilien), spansk, svensk og tysk.

Tal til Google Assistent

1. Tryk på Google Assistent-knappen Assistent på din Google TV-fjernbetjening.
  2. Stil et spørgsmål, eller sig en kommando.
  3. Tal ind i mikrofonen på din fjernbetjening, så det er nemmere for Google Assistent at forstå, hvad du siger.

Tip! Du kan få mere ud af Google Assistent ved at downloade Google Assistent-appen Assistent på din telefon.

Det kan du bede Google Assistent om

Se videoer

• Film og tv-serier: "Afspil The Mandalorian på Disney+."
  • Videoklip: "Afspil kattevideoer på YouTube."
  • Apps: "Åbn YouTube."
  • Søgning: "Søg efter komedieserier." "Find science fiction-film."
  • Oplysninger: "Fortæl mig om Game of Thrones."

Styr medier

• Afspilning: "Sæt på pause." "Stop." "Genoptag."
  • Lydstyrke: "Skru op." "Skru ned."

Styr smartenheder i hjemmet

• Lys: "Dæmp lyset i stuen."
  • Termostater: "Indstil temperaturen til 20 grader." "Sænk temperaturen med 2 grader."

Planlæg din dag

• Alarmer: "Indstil en alarm til klokken 7."

Spørg Google

• Sportsnyheder: "Hvem vandt Brøndby-kampen?"
  • Beregninger: "Hvad er 20 procent af 80?"
  • Ordbog: "Hvad betyder 'selskabelig'?"
  • Oversættelser: "Hvordan siger man 'Hyggeligt at møde dig' på fransk?"
  • Finans: "Hvordan klarer C25 sig i dag?"
  • Enhedsomregning: "Hvor mange yards går der på en meter?"
  • Søgning: "Søg efter idéer til sommerferien."
  • Billedsøgning: "Find billeder af kattekillinger."
  • Svar fra nettet: "Hvordan fjerner man vinpletter fra et gulvtæppe?"

God fornøjelse

• Lær Assistent at kende: "Drømmer du?" "Hvad er din yndlingsfarve?"
  • Spil: "Lad os spille et spil." "Giv mig et quizspørgsmål."
  • Underholdning: "Fortæl en vittighed." "Fortæl mig noget interessant."

Tip! Du kan få flere idéer ved at sige "Hvad kan du?" til Google Assistent.

Sådan får du Google Assistent til at reagere

Google Assistent anvender den mest egnede enhed til at besvare dine anmodninger. Hvis du beder Google Assistent om at afspille musik, afspiller din højttaler musik i stedet for din telefon, fordi den giver den bedste lyd.

Det er ikke altid nemt for Assistent at finde ud af, hvilken enhed der skal besvare din anmodning. Sådan sikrer du, at din foretrukne enhed svarer:

• Enhedens placering: Sørg for, at dine enheder er mindst 2,3 meter fra hinanden.
  • Brug navnet på enheden: I forbindelse med nogle handlinger kan du sige navnet på den enhed, du vil bruge. Du kan f.eks. sige "Hey Google, afspil musik på højttaleren i soveværelset" eller "Hey Google, tænd lyset i køkkenet".
  • Målret din anmodning mod bestemte enheder: Afhængigt af enhedstypen kan du vise Google Assistent, hvilken enhed du vil bruge i forbindelse med din anmodning. Nogle gange hjælper det at rykke tættere på enheden.
    • Pixel Watch: Løft eller flyt dit håndled.
    • Nest Hub Max: Hvis enheden har de rette tilladelser, kan du bare kigge på den, når du spørger Google Assistent.
    • Telefon og tablet: Sørg for, at skærmen vender opad.
  • Styr timere, alarmer og medier med fjernadgang: Det er muligt at styre igangværende timere, alarmer og medier på andre enheder via en enhed, der befinder sig tættere på dig. Hvis du f.eks. vil stoppe en alarm, der ringer i soveværelset, fra din stue, kan du sige "Hey Google, stop alarmen". Den enhed, der er tættest på dig, stopper alarmen.

Hjælp Google med at forbedre Assistent-adfærden i fremtiden

Google Assistent bruger din feedback til at give dig en bedre brugeroplevelse.

Assistent-notifikationer

Vi sender regelmæssigt push-notifikationer for at bede om din feedback. Hvis du modtager en notifikation, kan du hjælpe med at forbedre Google Assistent ved at give feedback.

Send feedback i Google Home-appen

1. Åbn Google Home-appen Google Home.
  2. Tryk på dit profilikon øverst til højre.
  3. Vælg Hjælp og feedback og derefter den type enhed, du vil indsende feedback om.
  4. Tryk på Send feedback og derefter den enhed, du vil indsende feedback om.
  5. Angiv en kort beskrivelse af problemet.
  6. Markér afkrydsningsfeltet ud for Screenshot og systemlogfiler.
  7. Tryk på Send Send øverst til højre.

Juster lydstyrken

Når du har bedt Google Assistent om at afspille mediefiler, kan du styre lydstyrken ved hjælp af kommandoer. Du kan indstille lydstyrken til et bestemt niveau (1-10) eller en bestemt procentdel (1-100 %).

Vigtigt! De sprog, du kan bruge, afhænger af enheden. Se, hvilke sprog du kan bruge på din enhed.

Sådan ændrer du lydstyrken

Sig "Hey Google", eller tryk på knappen for at tale med Google Assistent. Sig derefter en kommando.

• Skru op: "Skru op for lyden" (øger lydstyrken med 10 %).
  • Skru ned: "Skru ned for lyden" (sænker lydstyrken med 10%).
  • Angiv et bestemt niveau eller en specifik procentdel: "Lydstyrke 5". "Lydstyrke til 65 %."
  • Juster lydstyrken med [X]: "Skru 10 % op for lyden." "Skru 10 % ned for lyden."
  • Maksimér: "Maks. lydstyrke."
  • Minimer: "Minimal lydstyrke."