Näytön värin muuttaminen yöllä Pixel-puhelimella

Voit muuttaa näytön värejä säästääksesi puhelimen akkua ja helpottaaksesi sen käyttöä hämärässä. Puhelimen tumma teema, yövalo ja harmaasävyt voivat helpottaa nukahtamista ja puhelimen käyttöä yöaikaan.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akkua kuluu hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos huomaat vielä muutaman päivän kuluttua epätavallista akun kulumista, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

Puhelimen taustan ja sovellusten automaattinen tummentaminen

Voit tehdä puhelimen taustasta tummemman vaihtamalla tummaan teemaan. Tumman teeman voi ajoittaa käynnistymään joka ilta.

Tärkeää: Puhelimen akunkesto voi pidentyä, kun käytät tummaa teemaa tukevia sovelluksia. Jos sovellus ei tue tummaa teemaa, se ei voi parantaa akunkestoa. Myöskään aurinkoon perustuvat aikataulut eivät toimi, jos sijaintipalvelut ovat pois päältä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö ja sitten Tumma teema.
  3. Napauta Ajoita.
  4. Valitse Menee päälle valitsemaasi aikaan, Auringonlaskusta sen nousuun tai Menee päälle nukkumaanmenoaikaan.

Android 13:ssa ja uudemmissa versioissa voit ajoittaa tumman teeman menemään päälle automaattisesti, kun nukkuma-aikamoodi on päällä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö ja sitten Tumma teema.
  3. Valitse Aikataulu ja sittenMenee päälle nukkumaanmenoaikaan.

Vinkki: Jos et halua, että tumma teema menee päälle automaattisesti, valitse Aikataulu ja sittenEi mitään.

Tärkeää: Näin varmistat, että nukkuma-aikamoodi toimii oikein:

1. Päivitä Digitaalinen hyvinvointi ‐sovellus uusimpaan versioon.
  2. Laita Digitaalinen hyvinvointi ‐ilmoitukset päälle puhelimen asetuksista.

Lue lisää Digitaalisen hyvinvoinnin valinnoista.

Vinkki: Tumma teema, yövalo ja nukkuma-aikamoodi löytyvät puhelimen pika-asetuksista.

Puhelimen taustakuvan automaattinen himmennys

Tärkeää: Kun virransäästö on päällä, taustakuva himmenee.

Android 13:ssa ja uudemmissa versioissa voit himmentää puhelimen taustakuvan nukkuma-aikaan.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Digitaalinen hyvinvointi ja lapsilukko.
  3. Valitse Nukkuma-aikamoodi.
  4. Laita Nukkuma-aikamoodi päälle.
  5. Valitse Muokkaa ja sitten Näyttövalinnat nukkuma-aikamoodin ollessa päällä.
  6. Laita Himmennä taustakuva päälle.

Näytön automaattinen muuttuminen kellertäväksi tai yövaloksi

Voit helpottaa puhelimen käyttöä heikossa valossa vähentämällä näytön sinisyyttä. Sininen valo voi vaikeuttaa nukahtamista. Yövalo tekee näytöstä puna- tai keltasävyisen, mikä auttaa silmiä sopeutumaan pimeään.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö Ja sitten Yövalo.
  3. Aseta alkamis- ja päättymisajat valitsemalla Aikataulu.
    • Aseta oma alkamisaika valitsemalla Menee päälle valitsemaasi aikaan. Lisää sitten alkamisaika ja päättymisaika.
    • Jos haluat asetuksen olevan päällä auringonlaskun ja ‑nousun välisen ajan, valitse Auringonlaskusta sen nousuun. Aurinkoon perustuvat aikataulut eivät toimi, jos olet laittanut sijaintipalvelut pois päältä.

Jos haluat lopettaa yötilan automaattisen käynnistymisen, valitse Aikataulu Ja sitten Ei mitään.

Vinkki: Jos haluat näytön muuttuvan harmaasävyiseksi, lue lisää Nukkuma-aikamoodista.

Näytön automaattinen muuttaminen harmaasävyiseksi

Laita Harmaasävy päälle, niin puhelimen näyttö muuttuu mustavalkoiseksi, jotta voit rauhoittua yöllä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Digitaalinen hyvinvointi ja lapsilukko.
  3. Valitse Nukkuma-aikamoodi.
  4. Laita Nukkuma-aikamoodi päälle
    1. Android 13 ja uudemmat: Valitse Muokkaa ja sitten Näyttövalinnat nukkuma-aikamoodin ollessa päällä.
  5. Laita Harmaasävy päälle.

Vinkki: Tumma teema, yövalo ja nukkuma-aikamoodi löytyvät puhelimen pika-asetuksista.

Teeman muuttaminen itse

Jos haluat vaihtaa asetusta itse, voit milloin tahansa laittaa teemoja päälle tai pois päältä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö.
  3. Valitse näytön värivaihtoehto:
    • Laita Ulkoasu-kohdasta päälle Tumma teema.
    • Laita Väri-kohdasta päälle Yövalo.

Muita lähteitä