Obtenir ajuda en cas d'emergència amb un telèfon Pixel

Utilitza l'aplicació Seguretat personal per desar i compartir la teva informació d'emergència. En alguns països i amb determinats operadors, el telèfon pot contactar automàticament amb els serveis d'emergències.

Important:

Prepara't per a una emergència

Important: qualsevol persona que agafi el teu telèfon podrà veure el missatge de la pantalla de bloqueig i la informació d'emergència fins i tot sense desbloquejar-lo. Pots desactivar aquesta opció de configuració a l'aplicació Seguretat personal.

Utilitzar l'aplicació Seguretat personal
L'aplicació Seguretat personal està disponible en tots els telèfons Pixel. Els telèfons Pixel 4 i models posteriors baixen l'aplicació automàticament.
Consell: per suprimir l'aplicació Seguretat personal de la llista d'aplicacions, pots desactivar-la. Obtén més informació sobre com pots desactivar les aplicacions preinstal·lades al teu telèfon Pixel.

Afegir l'aplicació Seguretat personal en un Pixel 3a o un model anterior

1. Comprova que tinguis el programari d'Android més recent. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.
  2. Ves a Configuració Configuració i, a continuació, Informació del telèfon.
  3. Toca Informació d'emergència.
  4. Al bàner que hi ha a la part superior de la pantalla, toca Actualitza.

Si no veus el bàner, comprova si ja tens l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat al telèfon i assegura't que estigui actualitzada a la darrera versió a Play Store.

Què pots fer

• En telèfons Pixel 3a i models anteriors, encara que no hagis afegit l'aplicació al telèfon, pots iniciar-hi la sessió amb el teu Compte de Google, afegir-hi contactes d'emergència i incloure-hi informació mèdica.
  • Quan l'aplicació està instal·lada, pots utilitzar Emergència SOS, Compartició d'emergència, Comprovació de seguretat, les alertes de crisis i Detecció d'accidents de cotxe. Detecció d'accidents de cotxe està disponible en telèfons Pixel 4a i models posteriors, inclòs Pixel Fold.

Què necessites

L'aplicació Seguretat personal requereix que els serveis d'ubicació i els permisos estiguin activats. La funció Compartició d'ubicació només està disponible en determinats països i per a alguns tipus d'usuaris. Obtén més informació sobre Compartició d'ubicació.

Pots compartir la teva ubicació en temps real amb altres persones des del dispositiu mitjançant Compartició d'ubicació. Quan comparteixes la teva ubicació amb algú, aquesta persona pot veure el teu nom, la teva foto i la ubicació en temps real en tots els productes de Google, inclòs Google Maps. La teva informació d'ubicació compartida pot incloure:

• La teva ubicació actual o ubicacions anteriors
  • L'activitat que estàs duent a terme, com ara conduir o caminar
  • Informació específica del dispositiu, com ara la durada de la bateria o les connexions GPS
  • L'estat de la trucada, com ara "Has iniciat una trucada" o "Has trucat a un número d'emergència local"
  • Els teus llocs, com ara casa teva, la feina o altres destinacions
Afegir informació d'emergència a l'aplicació Seguretat personal

Pots afegir informació personal d'emergència a la pantalla de bloqueig del telèfon, com ara el grup sanguini, les al·lèrgies i els medicaments.

1. Obre l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat del telèfon.
  2. Si se't demana, inicia la sessió al teu Compte de Google.
  3. Toca La teva informació.
  4. Afegeix la teva informació d'emergència.
    • Per afegir informació mèdica:
      • Toca Informació mèdica.
      • Per afegir informació com al·lèrgies o medicaments, toca l'element de la llista que vols actualitzar.
    • Per afegir contactes d'emergència:
      • Toca Contactes d'emergència i, a continuació, Afegeix un contacte i, a continuació, Toca el contacte existent que vols afegir.
Obtén informació sobre com pots afegir la teva informació d'emergència amb el nostre tutorial pas a pas.

Consells:

Activar la funció Detecció d'accidents de cotxe

Si el teu telèfon detecta que has tingut un accident de cotxe greu, pot trucar automàticament als serveis d'emergències (per exemple, al 911 als EUA) i compartir-hi la teva ubicació.

Important: el telèfon ha de tenir una SIM perquè la detecció d'accidents de cotxe funcioni. Obtén informació sobre com pots afegir una SIM.

1. Obre l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat del telèfon.
  2. Toca Funcions.
  3. Desplaça't fins a "Detecció d'accidents de cotxe".
  4. Toca Configura.
    • Quan se't demani que comparteixis la teva ubicació, toca Permet mentre s'utilitza l'aplicació.
    • Quan se't demani que comparteixis el micròfon i l'activitat física, toca Permet.

Com funciona Detecció d'accidents de cotxe

Per detectar un possible accident de cotxe greu, els telèfons Pixel 4a i models posteriors, inclòs Pixel Fold, poden utilitzar informació com ara la ubicació del telèfon, els sensors de moviment i els sons propers. Detecció d'accidents de cotxe necessita permisos d'accés a la ubicació, a l'activitat física i al micròfon per poder funcionar. Si el telèfon detecta un accident de cotxe, pot trucar als serveis d'emergències. Aquesta trucada fa servir el Servei de localització per a emergències d'Android i és possible que transmeti informació sobre la teva ubicació i sobre què ha passat. Obtén informació sobre com pots gestionar els permisos del telèfon Pixel.

És possible que el telèfon no pugui detectar tots els accidents. Les activitats d'alt impacte també poden activar la detecció d'accidents de cotxe. En alguns casos, és possible que el telèfon Pixel no pugui trucar als serveis d'emergències. Per exemple, pot ser que el telèfon estigui connectat a una xarxa mòbil feble o que hi hagi una trucada en curs.

On està disponible la funció Detecció d'accidents de cotxe

En telèfons Pixel 4a i models posteriors, inclòs Pixel Fold, la funció Detecció d'accidents de cotxe està disponible en els idiomes següents:

• Danès
  • Neerlandès
  • Anglès
  • Francès
  • Francès (Canadà)
  • Italià
  • Japonès
  • Xinès mandarí
  • Noruec
  • Espanyol
  • Suec

Per als països o regions següents:

• Austràlia
  • Àustria
  • Bèlgica
  • Canadà
  • Dinamarca
  • França
  • Índia
  • Irlanda
  • Itàlia
  • Japó
  • Noruega
  • Països Baixos
  • Portugal
  • Singapur
  • Espanya
  • Suècia
  • Suïssa
  • Taiwan
  • Regne Unit
  • Estats Units

Configurar i activar o desactivar Emergència SOS

Si et trobes en una situació d'emergència, pots utilitzar el telèfon per iniciar accions d'emergència, com ara trucar per demanar ajuda, compartir la teva ubicació amb els contactes d'emergència i gravar un vídeo.

Important:

• El telèfon ha de tenir una SIM perquè la detecció d'accidents de cotxe funcioni. Obtén informació sobre com pots afegir una SIM.
  • Emergència SOS no funciona en mode d'avió o si la funció Estalvi de bateria està activada.
  • Emergència SOS està disponible en telèfons Pixel 4a i models posteriors, inclòs Pixel Fold.

Configurar i activar Emergència SOS

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat i emergència i, a continuació, Emergència SOS.
  3. A la part inferior, toca Inicia la configuració.
  4. Si necessites ajuda, el teu telèfon pot iniciar accions d'emergència.
    1. Per configurar el número dels serveis d'emergències, toca Inicia.
      1. Si has de canviar el número d'emergència local, toca Canvia el número.
      2. Quan tinguis el número local correcte, toca Següent.
    2. Si no pots respondre, pots activar l'assistència de trucades perquè el telèfon comparteixi la teva ubicació amb els serveis d'emergències.
      1. Per utilitzar l'assistència de trucades, toca Activa.
        Consell: la disponibilitat de l'assistència de trucades depèn de la ubicació.
    3. Per compartir la informació de la teva ubicació amb els contactes d'emergència i enviar-ne actualitzacions, toca Inicia la configuració i, a continuació, Configura.
      1. Toca Afegeix un contacte i, a continuació, tria un contacte amb qui compartir informació durant una emergència.
      2. Tria quina informació vols que Emergència SOS comparteixi amb el teu contacte d'emergència.
      3. Toca Següent.
    4. Per compartir la teva ubicació en cas d'emergència, has de permetre que l'aplicació Seguretat personal hi accedeixi mentre utilitzes l'aplicació.
      1. Toca Següent i, a continuació, Mentre s'utilitza l'aplicació.
    5. Perquè Emergència SOS iniciï una gravació d'emergència mentre utilitzes altres funcions del telèfon, desplaça't cap avall i toca Inicia la configuració.
      • Si vols gravar un vídeo d'emergència, toca Activa i, a continuació, Mentre s'utilitza l'aplicació.
      • Pots triar si vols compartir el vídeo automàticament amb els teus contactes d'emergència un cop se n'hagi creat una còpia de seguretat al dispositiu. Selecciona Comparteix automàticament després de la còpia de seguretat i, a continuació, Següent.
    6. Per iniciar les accions d'Emergència SOS, tria una de les opcions següents:
      • Selecciona Mantén premut per iniciar les accions.
      • Selecciona Inicia les accions immediatament després del compte enrere. Si vols que soni una alarma amb aquesta opció, activa Reprodueix el so de l'alarma.
  5. Toca Fet.

Triar com pots iniciar Emergència SOS

Pots configurar Emergència SOS perquè les accions d'emergència s'iniciïn automàticament, o bé pots sol·licitar un pas de confirmació abans que s'iniciïn.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat i emergència i, a continuació, Emergència SOS.
  3. A "Com funciona", toca Configuració Configuració.
  4. Pots configurar Emergència SOS de dues maneres:
    • Per afegir un pas de confirmació abans que s'iniciï una acció d'emergència, toca Mantén premut per iniciar les accions.
    • Per iniciar les accions d'emergència automàticament després d'un compte enrere de 5 segons, toca Inicia les accions automàticament.
Desactivar Emergència SOS
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat i emergència i, a continuació, Emergència SOS.
  3. A "Com funciona", toca Configuració Configuració.
  4. Toca Desactiva Emergència SOS.
Obtén informació sobre com pots utilitzar la funció Emergència SOS amb el nostre tutorial pas a pas.
Posar un missatge a la pantalla de bloqueig
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Pantalla A continuació, Pantalla de bloqueig A continuació, Afegeix text a la pantalla de bloqueig.
  3. Introdueix un missatge, per exemple, amb informació que permeti a qui trobi el telèfon fer-te'l arribar, si mai el perds.
  4. Toca Desa.
Controlar les notificacions d'avisos d'emergència
Pots utilitzar aquesta opció de configuració per gestionar missatges d'emergència determinats, com ara advertiments de desastres, notificacions sobre amenaces i alertes AMBER.

Pots activar o desactivar els tipus d'alerta, consultar les alertes anteriors i controlar el so i la vibració.

1. Al telèfon, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Notificacions i, a continuació, Alertes d'emergència sense fil.
  3. Tria amb quina freqüència vols rebre alertes i quines opcions de configuració vols activar.

Obtenir ajuda durant una emergència

Obtenir ajuda després d'un accident de cotxe (Pixel 3 i models posteriors, inclòs Pixel Fold)

Important: la detecció d'accidents de cotxe no funciona si tens activat el mode d'avió o el mode Estalvi de bateria. Només funciona al país de la SIM del telèfon, i no en itinerància.

Si tens la funció Detecció d'accidents de cotxe activada, el telèfon pot determinar si has tingut un accident de cotxe greu. El telèfon vibrarà, farà sonar una alarma i et preguntarà si necessites ajuda, tant per veu com a la pantalla del telèfon.

Si respons en un termini de 60 segons, pots triar si vols trucar als serveis d'emergències o cancel·lar la trucada.

Trucar als serveis d'emergències

• Si la funció Compartició d'emergència està activada, digues "Emergència" o arrossega el control lliscant a Truca al 911 i avisa els contactes.
  • El telèfon activarà automàticament l'altaveu.

Cancel·lar la trucada

• Digues "Cancel·la" o toca Estic bé.
  • El telèfon no trucarà als serveis d'emergència.

Si no respons en un termini de 60 segons

• El telèfon activarà automàticament l'altaveu, provarà de trucar als serveis d'emergències, notificarà que s'ha produït un accident de cotxe i compartirà la ubicació aproximada del dispositiu.
  • El missatge es repetirà, però pots parlar mentre s'estigui reproduint. Per aturar el missatge i continuar amb la trucada, toca Cancel·la.

Obtén més informació sobre les trucades d'emergència.

Obtén informació sobre com pots obtenir ajuda després d'un accident de cotxe amb el nostre tutorial pas a pas.
Utilitzar Emergència SOS per trucar per demanar ajuda, alertar els contactes i gravar un vídeo

Important: Emergència SOS no funciona en mode d'avió o si la funció Estalvi de bateria està activada.

Si et trobes en una situació d'emergència, pots utilitzar el telèfon per iniciar accions d'emergència, com ara trucar per demanar ajuda, compartir la teva ubicació amb els contactes d'emergència i gravar un vídeo.

1. Al telèfon, prem el botó d'engegada 5 vegades o més.
  2. En funció de la teva configuració, mantén premut el cercle vermell durant 3 segons o espera el compte enrere automàtic per iniciar la trucada d'emergència.
  3. Un cop hagis iniciat una trucada d'emergència, s'activaran altres accions d'emergència en funció de la teva configuració.

Important: si has activat la funció Compartició d'emergència i la gravació de vídeo, aquestes accions s'iniciaran mentre es truca als serveis d'emergències. Obtén més informació sobre com pots gravar un vídeo en cas d'emergència.

Com es poden gestionar les trucades d'emergència accidentals

Accidental calls

If you place a call to emergency services by mistake, do not hang up. Tell the emergency operator that the call was accidental and that you do not need assistance.
Gravar un vídeo en cas d'emergència

Important: la gravació de vídeo està dissenyada perquè puguis gravar situacions d'emergència i esdeveniments relacionats i així millorar la teva seguretat personal. A més d'aplicar la nostra política de privadesa, quan utilitzes les funcions dels nostres productes per gravar, penjar o compartir contingut d'àudio i de vídeo, com ara gravacions d'una situació d'emergència, és possible que registrem l'ús de l'aplicació, la compartició amb els contactes d'emergència i les visualitzacions o baixades dels enllaços de vídeo. Les gravacions d'esdeveniments d'emergència poden ser pertorbadores i angoixants per als teus contactes d'emergència. Utilitza la funció per compartir vídeos amb cura. És responsabilitat teva assegurar-te que compleixes plenament la legislació quan utilitzes aquesta funció, incloses les lleis federals i estatals aplicables relatives a la gravació de vídeo i la connexió clandestina. En utilitzar aquesta funció, acceptes la informació anterior. Obtén més informació sobre els nostres termes i condicions.

Com funciona la gravació d'emergència

Amb la gravació d'emergència, pots continuar utilitzant el telèfon per fer altres tasques, com ara compartir la teva ubicació amb els contactes d'emergència i obtenir ajuda dels serveis d'emergències locals.

Nota: si obres una altra aplicació que utilitza la càmera, la gravació d'emergència es posarà en pausa. Quan la gravació d'emergència estigui en pausa, la pantalla de la gravació es mostrarà de color gris. Per tornar a la gravació d'emergència, torna a obrir l'aplicació Seguretat personal o toca la notificació de la part superior de la pantalla.

La gravació d'emergència pot gravar i desar vídeos de fins a 45 minuts. La qualitat del vídeo és d'uns 10 MB per minut.

Com funciona la compartició automàtica

Si actives la compartició automàtica, després de cada gravació es compartirà automàticament amb tots els teus contactes d'emergència un enllaç al vídeo. Si no has configurat cap contacte d'emergència, el vídeo no es compartirà amb ningú. Si decideixes que no vols compartir el vídeo, tens 15 segons després de gravar-lo per cancel·lar-ne la compartició. Un cop finalitzes la gravació, el temps que es tarda a penjar i compartir el vídeo depèn de la teva connexió a Internet. Els contactes d'emergència amb què comparteixis el vídeo poden baixar-ne una còpia.

Només pot haver-hi un enllaç de compartició per vídeo actiu en un moment determinat. Per protegir la teva privadesa, cada enllaç que es crea té un temporitzador de caducitat de 7 dies. Pots desactivar l'enllaç en qualsevol moment. Per actualitzar el temporitzador de caducitat, desactiva l'enllaç existent i crea'n un de nou. Per desactivar un enllaç de compartició:

1. Obre l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat del telèfon.
  2. Toca La teva informació i, a continuació, Els teus vídeos.
  3. Al costat d'un vídeo, toca Més Més i, a continuació, Suprimeix i, a continuació, Suprimeix.

La gravació d'emergència està dissenyada per fer-ne un ús personal en situacions d'emergència amb l'objectiu de protegir-te. Google desactivarà automàticament l'enllaç compartit actiu si es comparteix massa vegades. Es considera ús compartit excessiu quan un únic enllaç de compartició té més de 120 visites.

Com funciona la còpia de seguretat automàtica

Les gravacions d'emergència es pengen automàticament al núvol. D'aquesta manera es protegeixen les teves dades si el telèfon es perd o es destrueix durant una emergència. Per penjar dades al núvol, cal tenir connexió a Internet. És possible que et cobrin si estàs connectat a una xarxa d'ús mesurat. Les gravacions d'emergència penjades es poden gestionar en qualsevol moment amb una connexió a Internet. Per gestionar els vídeos:

1. Obre l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat del telèfon.
  2. Toca La teva informació i, a continuació, Els teus vídeos.
  3. Al costat d'un vídeo, toca Més Més i, a continuació, Comparteix o Suprimeix.

Consell: si suprimeixes un fitxer, se suprimirà permanentment del teu Compte de Google i aquesta acció no es podrà desfer.

Consultar la informació d'emergència
  1. En una pantalla bloquejada, llisca cap amunt.
  2. Toca Emergència A continuació, Mostra la informació d'emergència.
Enviar la ubicació automàticament

Per ajudar els serveis d'emergències a trobar-te ràpidament, es pot enviar la ubicació del telèfon quan truquis o enviïs un missatge de text a un número d'emergència, com ara al 911 als EUA o al 112 a Europa.

Si Servei de localització per a emergències (ELS) d'Android està disponible al teu país o regió i a la teva xarxa mòbil (i sempre que no l'hagis desactivat), el telèfon enviarà automàticament la ubicació als primers interventors a través d'aquest servei. Encara que estigui desactivat, és possible que l'operador de telefonia mòbil enviï la ubicació del dispositiu quan facis una trucada o enviïs un missatge d'emergència.

Activar o desactivar el Servei de localització per a emergències

1. Al telèfon, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Ubicació i, a continuació, Serveis d'ubicació i, a continuació, Servei de localització per a emergències o Servei de localització per a emergències de Google.
  3. Activa o desactiva l'opció Servei de localització per a emergències o Servei de localització per a emergències de Google.

Com funciona el Servei de localització per a emergències

El telèfon només utilitza el Servei de localització per a emergències (ELS) si truques o envies un missatge a un número d'emergència.

Si el telèfon té l'ELS activat, és possible que aquesta funció utilitzi els serveis d'ubicació de Google i altres dades per determinar la ubicació més precisa del telèfon durant una trucada d'emergència. També pot ser que enviï informació addicional, com ara l'idioma en què està configurat el dispositiu.

El teu telèfon posa aquestes dades a disposició dels serveis d'emergències autoritzats perquè puguin localitzar-te i ajudar-te. Els serveis d'emergències reben aquestes dades directament del teu telèfon, no a través de Google.

Un cop finalitzes una trucada o envies un missatge de text durant els quals la funció ELS estava activada, el telèfon envia dades d'ús, d'analítiques i de diagnòstic a Google mitjançant Serveis de Google Play. Google utilitza aquesta informació per analitzar el funcionament d'ELS i no rep cap informació que et pugui identificar, inclosa la teva ubicació.

El procés d'enviar la teva ubicació amb l'ELS és diferent de quan la comparteixes amb Google Maps. Obtén més informació sobre Compartició d'ubicació de Google Maps.

Compartir la ubicació amb els contactes d'emergència

Pots permetre que els teus contactes d'emergència vegin i rebin actualitzacions sobre la teva ubicació i el percentatge de bateria. Has de donar permís a l'aplicació Seguretat personal per accedir a la teva ubicació.

Per utilitzar la compartició d'emergència, has de:

• Tenir almenys un contacte d'emergència.
  • Concedir a l'aplicació Seguretat personal els permisos d'ubicació "Mentre s'utilitza".
    • Important: si la funció Compartició d'ubicació no està disponible al teu país, es mostrarà un missatge a l'aplicació Seguretat personal.
  • Tenir connexió a Internet i els serveis d'ubicació activats.
  • Activar l'opció per compartir l'estat de les trucades d'emergència.

Iniciar una compartició d'emergència

1. Obre l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat del telèfon.
  2. Toca Compartició d'emergència.
  3. Selecciona amb qui vols compartir la teva ubicació en temps real.
    • També pots afegir un missatge opcional.
  4. Toca Comparteix.
  5. Toca el bàner de notificacions per veure la informació de la compartició d'emergència.

Aturar la compartició d'emergència

1. Obre l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat del telèfon.
  2. Toca la informació de la compartició d'emergència.
  3. Toca Atura.
    • Pots afegir una nota per explicar per què has finalitzat la compartició d'emergència.

Consell: la compartició d'emergència finalitzarà automàticament al cap de 24 hores.

Compartició d'emergència amb Detecció d'accidents de cotxe

Si tens la funció Detecció d'accidents de cotxe activada, pots configurar el telèfon perquè iniciï la compartició d'emergència en cas que es produeixi un accident.

Activar la compartició d'emergència amb Detecció d'accidents de cotxe

1. Obre l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat del telèfon.
  2. A la part inferior, toca Funcions.
  3. Toca Detecció d'accidents de cotxe.
  4. Selecciona la resposta d'emergència del telèfon en cas que detecti un accident.
    • Per enviar un missatge de text amb la ubicació i les actualitzacions als contactes d'emergència, toca Compartició d'emergència.

Si la funció Detecció d'accidents de cotxe està activada, trucarà als serveis d'emergències automàticament.

• Si es detecta un accident i respons en un termini de 60 segons, pots:
    • Toca Estic bé per cancel·lar la trucada.
    • Toca Truca al 911 i envia una notificació als contactes.

Consell: pots demanar a l'Assistent de Google que iniciï una compartició d'emergència dient "Hey Google, inicia una compartició d'emergència".

Utilitzar l'Assistent de Google per a Comprovació de seguretat i Compartició d'emergència

Amb l'Assistent de Google, pots fer servir la veu per compartir la teva ubicació amb els contactes d'emergència o programar una comprovació de seguretat. Hi ha algunes diferències a l'hora d'utilitzar l'aplicació Seguretat personal:

• En iniciar una comprovació de seguretat amb l'Assistent, Seguretat personal no enviarà cap missatge de text als teus contactes d'emergència.
  • En iniciar una compartició d'emergència amb l'Assistent, no pots seleccionar els contactes. La funció Compartició d'emergència enviarà informació a tots els teus contactes d'emergència.

Per iniciar o aturar una comprovació de seguretat, demana a l'Assistent de Google el següent:

• "Hey Google, inicia una comprovació de seguretat".
  • "Hey Google, inicia una comprovació de seguretat d'aquí a [durada]".

Consell: la comprovació de seguretat pot durar entre 1 minut i 24 hores.

• "Hey Google, atura la comprovació de seguretat".

Per iniciar o aturar una compartició d'emergència, demana a l'Assistent de Google el següent:

• "Hey Google, inicia una compartició d'emergència".
  • "Hey Google, atura la compartició d'emergència".
Programar una comprovació de seguretat

Si vols que el telèfon comprovi si estàs bé i que notifiqui als teus contactes d'emergència si tens cap problema, pots programar una comprovació de seguretat. Per exemple, pots utilitzar aquesta funció quan caminis per una zona desconeguda o vagis a una festa. Has de concedir els permisos d'ubicació "Mentre s'utilitza" a l'aplicació Seguretat personal.

1. Obre l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat del telèfon.
  2. Toca Comprovació de seguretat.
  3. Selecciona el motiu i la durada. Pots configurar la comprovació de seguretat perquè duri entre 15 minuts i 8 hores.
  4. A continuació, toca Següent.
  5. Selecciona els contactes que vulguis.
  6. Toca Inicia.

Si actives les notificacions per als contactes d'emergència, rebran un missatge de text amb:

• El teu nom.
  • La durada de la comprovació de seguretat.
  • Un motiu, si n'has proporcionat algun.

És possible que s'apliquin límits de text.

Marcar que estàs bé

Quan sigui el moment de fer la comprovació, rebràs una alerta que dura 60 segons abans que comenci la compartició d'emergència. Si marques que estàs bé, la compartició d'emergència es cancel·larà. Pots aturar la comprovació de seguretat en qualsevol moment a través de la notificació. Si no tries una de les opcions durant els 60 segons, s'iniciarà la compartició d'emergència.

1. Quan rebis la notificació, tria una de les opcions següents:
    • Estic bé. No comparteixis.
    • Inicia la compartició ara. Això anul·larà les comprovacions de seguretat futures.
    • Truca al 112.
  2. Si el telèfon està bloquejat, és possible que l'hagis de desbloquejar.

Si el telèfon s'apaga o perd el senyal, la comprovació de seguretat continuarà activa i iniciarà la compartició d'emergència amb la darrera ubicació coneguda a l'hora programada per a la comprovació.

Obtén informació sobre com pots programar una comprovació de seguretat amb el nostre tutorial pas a pas.
Com es notifiquen els contactes d'emergència

Quan s'iniciï la compartició d'emergència, Google enviarà un missatge de text als teus contactes d'emergència que inclourà:

• El teu nom.
  • Un enllaç per veure la teva ubicació en temps real a Google Maps.
  • El teu percentatge de bateria restant.
  • Un missatge, si n'has proporcionat algun.

Pots aturar Comprovació de seguretat i Compartició d'emergència manualment o bé marcar que estàs bé. Quan s'aturen, Google n'informa els teus contactes enviant-los un altre missatge de text per avisar-los que la comprovació de seguretat ha finalitzat.

És possible que s'apliquin límits de text.

Rebre alertes de crisis
Si actives les alertes de crisis, rebràs una notificació a l'aplicació Seguretat personal quan hi hagi emergències públiques o crisis locals, com ara desastres naturals. Les notificacions d'alertes de crisis inclouen un enllaç a la pàgina d'inici de l'aplicació Seguretat personal, on pots trobar informació addicional sobre l'esdeveniment.

Les alertes de crisis estan disponibles en tots els països i tots els idiomes. Si el telèfon està configurat en un idioma diferent de l'idioma local, és possible que l'alerta es mostri en l'idioma oficial de la teva ubicació actual en lloc de l'idioma del telèfon.

Activar o desactivar les alertes de crisis

1. Obre l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat del telèfon.
  2. Toca Funcions i, a continuació, Alertes de crisis.
  3. Activa o desactiva Alertes de crisis.
Obtén informació sobre com pots activar les alertes de crisis amb el nostre tutorial pas a pas.

Com envia Google les alertes de crisis

Google gestiona la informació sobre crisis de fonts locals oficials. Si es publica una crisi que afecta la teva ubicació, l'aplicació Seguretat personal t'avisarà. Google publica alertes de crisis en funció de diversos factors, com ara la connexió a Internet de la zona afectada, la informació oficial dels governs i altres autoritats, i els efectes de la crisi sobre el terreny. Les alertes normalment estan disponibles en els idiomes principals de la zona afectada i en anglès. Obtén més informació sobre les alertes de crisis.

Utilitzar el marcador d'emergència ràpid per contactar amb serveis d'emergències

Pots marcar ràpidament números de serveis d'emergències mentre utilitzes el telèfon, encara que estigui bloquejat.

Configurar un marcador d'emergència

Tria les opcions de connexió amb els serveis d'emergències a l'aplicació Seguretat personal Aplicació Seguretat:

• El marcador d'emergència ràpid (FED) et permet trucar ràpidament per obtenir ajuda fent lliscar un control lliscant. Els números d'emergència de la teva zona es mostren automàticament.
  • El marcador d'emergència tradicional (TED) mostra un teclat que pots utilitzar per marcar números d'emergència.

Els telèfons Pixel es defineixen perquè s'utilitzi el FED automàticament sempre que estigui disponible. Obtén informació sobre la disponibilitat del FED.

Funcions del marcador d'emergència ràpid

• Accés ràpid: per trucar a un número d'emergència amb una acció, fes servir el control lliscant.
  • Números d'emergència automàtics: el telèfon troba números d'emergència automàticament, fins i tot quan viatges.
  • Diversos números d'emergència: el telèfon troba els números disponibles a la teva zona, com ara els de la policia, els bombers o els serveis mèdics. Utilitza el control lliscant del servei d'emergències que necessites.

Com es pot utilitzar el marcador d'emergència ràpid

Amb el botó d'engegada (Pixel 5 i models anteriors amb Android 12 o versions anteriors):

1. Mantén premut el botó d'engegada durant 5 segons.
  2. Toca Emergència.
  3. Al menú d'emergència, fes servir el control lliscant.

Amb els botons d'engegada i de volum (opció predeterminada en Android 12, i Pixel 6 i models posteriors):

1. Prem els botons d'engegada i d'apujar el volum alhora.
  2. Toca Emergència.
  3. Al menú d'emergència, fes servir el control lliscant.

Consell: obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Disponibilitat del marcador d'emergència ràpid

Important: el FED no està disponible en totes les regions ni en totes les zones. L'operador i altres circumstàncies poden limitar el FED i la disponibilitat que té, fins i tot en zones amb cobertura.

Quan el FED no està disponible: el telèfon utilitza automàticament el TED, que mostra un teclat que pots utilitzar per marcar números d'emergència. Quan el FED no està disponible, la configuració del marcador d'emergència no canvia.

Fer trucades d'emergència assistides

Quan marques un número d'emergència al telèfon Pixel, com el 911 als EUA, es mostra la pantalla "Número d'emergència" amb informació i funcions per ajudar-te en cas d'emergència.

• La majoria d'operadors dels serveis d'emergències coneixen aquestes funcions (pots canviar a una trucada de veu normal).
  • No cal tenir connexió a Internet.
  • No cal configurar res.
Detectar la ubicació durant una emergència

Pots llegir la teva ubicació des de la pantalla i comunicar-la a l'operador del servei d'emergències. En funció del que pugui detectar el telèfon, es mostrarà el següent:

• L'adreça postal completa.
  • El Plus Code (per exemple, "CWC8+JH").
    • Els Plus Codes són una manera senzilla d'indicar la longitud i la latitud.
    • Els operadors dels serveis d'emergències els reconeixen.
  • La longitud i latitud (per exemple, "37.4216105, -122.0857449").
  • El mapa.
Avisar un operador silenciosament (ubicacions determinades)

Important: aquesta funció només està disponible a Austràlia, el Canadà, Dinamarca, Espanya, els Estats Units, França, Irlanda, Itàlia, el Japó, Noruega, els Països Baixos, Puerto Rico, el Regne Unit, Singapur, Suècia i Taiwan.

Per avisar un operador del servei d'emergències sense haver de parlar, toca Assistència mèdica, Bombers o Policia.
El telèfon no sonarà. Però l'operador del servei d'emergències escoltarà el següent:

• Que es tracta d'un servei de veu automàtic.
  • El tipus d'ajuda que necessites.
  • La teva ubicació (només a Austràlia, als EUA i al Regne Unit).
  • El teu nom (si està disponible a la configuració d'Informació d'emergència o en altres fonts del dispositiu).

Obtén informació sobre com pots afegir informació d'emergència a la pantalla de bloqueig.

Trobar informació sobre els terratrèmols a la teva zona

El telèfon pot detectar terratrèmols a la teva zona. Per obtenir més informació sobre els terratrèmols que es produeixen a prop, obre la Cerca de Google i busca "terratrèmol a [la teva ciutat o regió]".

Perquè el telèfon deixi d'enviar informació que permeti detectar terratrèmols, desactiva la precisió de la ubicació de Google.

Rebre alertes de terratrèmols que es produeixin a prop

Califòrnia, Oregon i Washington

El telèfon pot utilitzar la teva ubicació aproximada per enviar-te alertes sobre els terratrèmols que es produeixin a prop i que tinguin una magnitud de 4,5 o superior. Aquestes alertes de terratrèmol es basen en les dades de ShakeAlert.

Grècia i Nova Zelanda

El telèfon pot utilitzar la teva ubicació aproximada per enviar-te alertes sobre els terratrèmols que es produeixin a prop i que tinguin una magnitud de 4,5 o superior. Aquestes alertes de terratrèmol es basen en el sistema d'alertes de terratrèmol d'Android.

Activar o desactivar les alertes de terratrèmol

Important: per rebre alertes, has de tenir la Wi‑Fi o les dades activades.
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Seguretat i emergència A continuació, Alertes de terratrèmol.
  3. Activa o desactiva les alertes de terratrèmol.
Les alertes de terratrèmol estan activades de manera predeterminada. És possible que no rebis alertes de tots els terratrèmols que es produeixin a la teva zona, i només en rebràs als països admesos. De vegades, pot ser que rebis una alerta però que no percebis cap terratrèmol a la teva ubicació.