De functies voor aanpasbaar batterijbeheer en batterijoptimalisatie ingeschakeld houden

Als je wilt dat apps de batterij van je telefoon alleen gebruiken als het echt nodig is, kun je aanpasbaar batterijbeheer en batterijoptimalisatie ingeschakeld houden. Deze instellingen zijn standaard ingeschakeld.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Controleren of aanpasbaar batterijbeheer is ingeschakeld voor je telefoon

Als je aanpasbaar batterijbeheer ingeschakeld houdt, worden apps die je minder vaak gebruikt, minder uitgevoerd als je ze niet gebruikt. Je telefoon kan leren hoe je je apps in de loop van de tijd gebruikt. Zo kan de batterij worden gespaard op manieren die voor jou het beste werken.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Batterij En dan Aangepaste voorkeuren.
  3. Zet Aangepast batterijgebruik aan.
Als de batterij bijna leeg is, kan de functie voor aanpasbaar batterijbeheer de prestaties van de telefoon en app-activiteit op de achtergrond beperken.

Batterijoptimalisatie aanzetten voor elke app

Belangrijk: Als je batterijoptimalisatie voor een app uitschakelt, kan die app vaker actief zijn hoewel je deze niet gebruikt, zelfs als aanpasbaar batterijbeheer is ingeschakeld. Er wordt dan meer batterijlading gebruikt dan nodig is.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps En dan Alle apps.
  3. Kies de app en tik dan op Batterij.
  4. Tik bij Batterijgebruik beheren op Geoptimaliseerd.

Tip: Voor sommige belangrijke services is batterijoptimalisatie niet beschikbaar.