Velg når Pixel-telefonen din kan holdes ulåst

Du kan holde Pixel-telefonen din ulåst i enkelte situasjoner, for eksempel når telefonen er i lommen eller koblet til en annen enhet du bruker ofte. Når du bruker Hold ulåst, trenger du bare å låse opp én gang med PIN-kode, mønster eller passord. Funksjonene du kan bruke, avhenger av enheten din.

Viktig:

Tillat at telefonen din holdes ulåst

1. Sørg for at du har en skjermlås. Finn ut hvordan du angir en skjermlås.
  2. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  3. Trykk på Sikkerhet og personvern Og så Mer sikkerhet og personvern Og så Extend Unlock.
  4. Legg inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  5. Velg et alternativ og følg veiledningen på skjermen.

​Viktig: Når Hold ulåst er slått på og aktiv, vises et Lås opp-ikon Ulåst på låseskjermen. Hold ulåst holder enheten låst opp i opptil 4 timer om gangen.

Slik låser du enheten igjen:

1. Trykk på av/på- og volum opp-knappen samtidig.
  2. Trykk på Låsing Lås.

Slå av Hold ulåst

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern Og så Flere sikkerhetsinnstillinger Og så Smart Lock.
  3. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  4. Trykk på Kroppsregistrering.
  5. Slå av Bruk kroppsregistrering.
  6. Fjern alle godkjente enheter og pålitelige steder. ​
  7. Valgfritt: For å slå av skjermlåsen din, finn ut mer om innstillinger for skjermlås.

Finn ut mer om låsealternativer

Lås telefonen når Hold ulåst er på

Slå på låsing

1. Trykk på av/på- og volum opp-knappen samtidig.
  2. Trykk på Låsing.

Lås enheten eksternt med Finn enheten min

Du kan låse enheten din eksternt fra andre telefoner, nettbrett eller datamaskiner.

Hold telefonen ulåst mens du har den med deg

Slå kroppsregistrering av eller på

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Mer sikkerhet og personvern og så Hold ulåst og så Kroppsregistrering.
  3. Slå Bruk kroppsregistrering på eller av.

Sånn fungerer kroppsregistrering

• Hvis du låser opp enheten, holder enheten seg ulåst så lenge den registrerer at du har den med deg. Når du har lagt fra deg enheten, for eksempel på et bord, kan det ta opptil 1 minutt før den låses automatisk.
  • Når du går inn i en bil, en buss, et tog eller lignende, kan det ta 5–10 minutter før enheten låses.
    Viktig: Når du er i et fly eller på en båt, låses enheten muligens ikke automatisk. Sørg for at du låser den manuelt hvis det er nødvendig.

Viktig: Akselerometerdata om gåmønsteret ditt lagres på enheten for å kunne fastslå når det er du som bærer den. Når du slår av kroppsregistrering, slettes disse dataene fra enheten.

Hold telefonen ulåst når den er på et pålitelig sted

Bruk pålitelige steder

Tips: Pålitelige steder fungerer best med Wi-Fi.

Viktig: Et pålitelig sted er et områdeestimat

Det pålitelige stedet ditt kan strekke seg utenfor veggene i hjemmet ditt eller det tilpassede stedet. Resultatet er at enheten kan forbli ulåst innenfor en radius på opptil 100 meter.

Posisjonssignaler kan kopieres eller manipuleres. Folk med tilgang til spesialutstyr kan dermed låse opp enheten din.

Slutt å vise varsler på låseskjermen

Slå på låsing

Viktig: Låsing fungerer bare til du låser opp enheten din. Hvis du vil fortsette å bruke låsing, må du slå funksjonen på hver gang du vil bruke den.
  1. Trykk på av/på- og volum opp-knappen samtidig.
  2. Trykk på Låsing. Dette slår av varsler, opplåsing med fingeravtrykk og Hold ulåst mens du er på låseskjermen.
Hold enheten din ulåst når den er koblet til godkjente enheter

Legg til godkjente Bluetooth-enheter

1. Sørg for at Bluetooth er påslått på enheten din. Finn ut hvordan du slår på Bluetooth.
  2. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  3. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Mer sikkerhet og personvern og så Hold ulåst.
  4. Trykk på Godkjente enheter og så Legg til en godkjent enhet.
  5. Trykk på en enhet i listen over enheter.
    • Du kan holde enheten ulåst lenger når den er koblet til godkjente enheter, for eksempel en Bluetooth-klokke eller et bilhøyttalersystem. Vi anbefaler at du unngå enheter du alltid har sammen med enheten din, for eksempel Bluetooth-tastatur eller deksler.
  6. Valgfritt: For å fjerne en Bluetooth-enhet, trykk på enheten du vil fjerne. Trykk deretter på Fjern.
  7. Lås opp enheten. Hvis den er koblet til den godkjente enheten, holdes den ulåst.

Viktig: Sørg for at du bare bruker godkjente Bluetooth-enheter.

Det er mulig for andre å sørge for at enheten forblir ulåst, ved å imitere Bluetooth-tilkoblingen din.

Hvis du får et varsel på enheten: Du mottar et varsel når enheten ikke kan fastslå at du bruker en sikker tilkobling. Du må muligens låse opp enheten.

Rekkevidden for Bluetooth-tilkoblingen kan variere. Rekkevidden er avhengig av ulike faktorer, f.eks. enhetsmodellen, Bluetooth-enheten og området du er i. Bluetooth-tilkoblingen kan ha en rekkevidde på opptil 100 meter. Hvis noen tar enheten mens den er i nærheten av den godkjente enheten din, kan hen få tilgang til den dersom den godkjente enheten har låst den opp.