Meer informatie over wanneer je Android-updates ontvangt op Pixel-telefoons en Nexus-apparaten

De updateschema's kunnen per apparaat, fabrikant en mobiele provider verschillen.

Opmerking: Oudere apparaten kunnen niet altijd nieuwere Android-versies uitvoeren.

Je Android-versie controleren en updaten

Je kunt het Android-versienummer van je apparaat en het niveau van de beveiligingsupdate bekijken in de app Instellingen. Je ontvangt meldingen zodra er updates beschikbaar zijn. Je kunt ook zelf controleren op updates. Meer informatie over het bekijken en updaten van je Android-versie.

Wanneer je Android-software-updates ontvangt

Pixel-telefoons

Updates voor de Android-versie

Pixel-telefoons ontvangen de nieuwste versie van Android rechtstreeks van Google.

Als je je apparaat hebt gekocht in de Google Store, ontvang je updates meestal binnen twee weken. Als je het apparaat ergens anders hebt gekocht, kunnen de updates langer duren.

• Telefoons van het type Pixel 3 (2018) en Pixel 2 (2017) ontvangen ten minste drie jaar lang Android-updates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store. Na drie jaar kunnen we geen aanvullende updates garanderen.
  • Het type Pixel (2016) ontvangt ten minste twee jaar lang Android-updates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store. Na twee jaar kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Beveiligingsupdates

Pixel-telefoons ontvangen updates voor beveiligingsproblemen die worden vermeld in onze openbare Android Security Bulletins.

Pixel-telefoons ontvangen ten minste drie jaar lang beveiligingsupdates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store, of ten minste achttien maanden lang vanaf het moment waarop de Google Store het apparaat voor het laatst heeft verkocht, afhankelijk van wat langer is. Daarna kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Telefonische of online ondersteuning

Pixel-telefoons ontvangen telefonische en online ondersteuning zolang de telefoons beveiligingsupdates ontvangen. Daarna kunnen we geen verdere ondersteuning garanderen.

Minimale update- en ondersteuningsperiode

Telefoon

Geen gegarandeerde updates voor de Android-versie na

Geen gegarandeerde beveiligingsupdates na Geen gegarandeerde telefonische of online ondersteuning na

Pixel 3 XL

Oktober 2021 Oktober 2021 Oktober 2021

Pixel 3

Oktober 2021 Oktober 2021 Oktober 2021

Pixel 2 XL

Oktober 2020 Oktober 2020 Oktober 2020*

Pixel 2

Oktober 2020 Oktober 2020 Oktober 2020*

Pixel XL

Oktober 2018 Oktober 2019 Oktober 2019

Pixel

Oktober 2018 Oktober 2019 Oktober 2019

*Pixel 2 Preferred Care-klanten krijgen telefonische ondersteuning tot april 2021.

Deze pagina gaat over updates van Android-versies, beveiligingsupdates en telefonische of online ondersteuning. Voor informatie over de garantie ga je naar ons garantiecentrum.

Nexus-apparaten

Updates voor de Android-versie

Nexus-apparaten ontvangen de nieuwste versie van Android rechtstreeks van Google.

Als je je apparaat hebt gekocht in de Google Store, ontvang je updates meestal binnen twee weken. Als je het apparaat ergens anders hebt gekocht, kunnen de updates langer duren.

Nexus-apparaten ontvangen ten minste twee jaar lang Android-versie-updates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store. Na twee jaar kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Beveiligingsupdates

Nexus-apparaten ontvangen updates voor beveiligingsproblemen die worden vermeld in onze openbare Nexus Security Bulletins.

Nexus-apparaten ontvangen ten minste drie jaar lang beveiligingsupdates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store, of ten minste achttien maanden lang vanaf het moment waarop de Google Store het apparaat voor het laatst heeft verkocht, afhankelijk van wat langer is. Daarna kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Telefonische of online ondersteuning

Nexus-apparaten ontvangen telefonische en online ondersteuning zo lang als de apparaten beveiligingsupdates ontvangen. Daarna kunnen we geen verdere ondersteuning garanderen.

Minimale update- en ondersteuningsperiode

Apparaat

Geen gegarandeerde updates voor de Android-versie na

Geen gegarandeerde beveiligingsupdates na Geen gegarandeerde telefonische of online ondersteuning na

Nexus 6P

September 2017 November 2018 November 2018

Nexus 5X

September 2017 November 2018 November 2018

Nexus 9

Oktober 2016 Oktober 2017 Oktober 2017

Nexus 6

Oktober 2016 Oktober 2017 Oktober 2017

Nexus 5

Oktober 2015 Oktober 2016 Oktober 2016

Nexus 7 (2013)

Juli 2015 Augustus 2016 Augustus 2016

Nexus 4

November 2014 November 2015 November 2015

Nexus 10

November 2014 November 2015 November 2015

Nexus 7 (2012)

Juni 2014 Juni 2015 Juni 2015

Deze pagina gaat over updates van Android-versies, beveiligingsupdates en telefonische of online ondersteuning. Voor informatie over de garantie ga je naar ons garantiecentrum.