Uw Android-versie controleren en updaten

U kunt het Android-versienummer van uw apparaat en het niveau van de beveiligingsupdate bekijken in de app Instellingen. U ontvangt meldingen wanneer updates beschikbaar zijn. U kunt ook zelf controleren op updates.

Zien welke Android-versie u heeft

1. Open de app Instellingen App Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik onderaan op Systeem en vervolgens Over de telefoon of Over de tablet.
  3. Scrol omlaag naar 'Android-versie' en 'Niveau van Android-beveiligingspatch'.

De nieuwste Android-updates downloaden

Wanneer u een melding over een update krijgt, opent u de melding en tikt u op de update-actie.

Als u uw melding heeft verwijderd of uw apparaat offline is geweest:

1. Open de app Instellingen App Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik onderaan op Systeem en vervolgens Systeemupdate. (Tik zo nodig eerst op Over de telefoon of Over de tablet.)
  3. De updatestatus wordt weergegeven. Volg de stappen op het scherm.

Een probleem met updaten oplossen

Wanneer updates actief worden

Pixel-telefoons

Op Pixel-telefoons worden gedownloade Android-updates op de achtergrond geïnstalleerd. De geïnstalleerde updates worden actief wanneer u de telefoon opnieuw opstart. Meer informatie over het opnieuw opstarten van een Pixel-telefoon.

Nexus, Android One en Google Play-versies van apparaten

Deze apparaten worden automatisch opnieuw opgestart tijdens het installeren van gedownloade Android-updates. De updates worden actief wanneer de installatie is voltooid.

Onvoldoende ruimte beschikbaar

Als u een melding ontvangt dat er onvoldoende ruimte beschikbaar is, bekijkt u meer informatie over hoe u opslagruimte kunt vrijmaken:

Een update is niet gedownload

Laat de update automatisch opnieuw uitvoeren

Als een update niet kan worden gedownload, probeert uw apparaat het de volgende dagen automatisch opnieuw.

• U ontvangt een melding wanneer de update opnieuw beschikbaar is. Open de melding en tik op de update-actie.
  • Als u handmatig moet controleren op de update vanuit uw app Instellingen, moet u ten minste 24 uur wachten nadat de update niet kon worden gedownload.

Update de Android-versie voor beveiligingsupdates

Als u de nieuwste beveiligingsupdate voor uw apparaat wilt hebben, moet u zorgen dat de nieuwste Android-versie is geïnstalleerd die voor het apparaat beschikbaar is.

Wanneer u Android-software-updates ontvangt

Pixel-telefoons

Updates voor de Android-versie

Pixel-telefoons ontvangen de nieuwste versie van Android rechtstreeks van Google.

Als u uw apparaat heeft gekocht in de Google Store, ontvangt u updates meestal binnen twee weken. Als u het apparaat ergens anders heeft gekocht, kunnen de updates langer duren.

• Pixel 2-telefoons (2017) ontvangen ten minste drie jaar lang Android-versie-updates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store. Na drie jaar kunnen we geen aanvullende updates garanderen.
  • Pixel-telefoons (2016) ontvangen ten minste twee jaar lang Android-versie-updates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store. Na twee jaar kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Beveiligingsupdates

Pixel-telefoons ontvangen updates voor beveiligingsproblemen die worden vermeld in onze openbare Android Security Bulletins.

Pixel-telefoons ontvangen ten minste drie jaar lang beveiligingsupdates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store, of ten minste achttien maanden lang vanaf het moment waarop de Google Store het apparaat voor het laatst heeft verkocht, afhankelijk van wat langer is. Daarna kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Telefonische of online ondersteuning

Pixel-telefoons ontvangen telefonische en online ondersteuning zo lang als de telefoons beveiligingsupdates ontvangen. Daarna kunnen we geen verdere ondersteuning garanderen.

Minimale update- en ondersteuningsperiode

Telefoon

Geen gegarandeerde updates voor de Android-versie na

Geen gegarandeerde beveiligingsupdates na Geen gegarandeerde telefonische of online ondersteuning na

Pixel 2 XL

Oktober 2020 Oktober 2020 Oktober 2020*

Pixel 2

Oktober 2020 Oktober 2020 Oktober 2020*

Pixel

Oktober 2018 Oktober 2019 Oktober 2019

Pixel

Oktober 2018 Oktober 2019 Oktober 2019

*Klanten bij Preferred Care hebben telefonische ondersteuning tot april 2021. Meer informatie over Preferred Care voor Pixel 2.

Deze pagina gaat over updates van Android-versies, beveiligingsupdates en telefonische of online ondersteuning. Voor informatie over de garantie gaat u naar ons garantiecentrum.

Google Nexus-apparaten

Updates voor de Android-versie

Nexus-apparaten ontvangen de nieuwste versie van Android rechtstreeks van Google.

Als u uw apparaat heeft gekocht in de Google Store, ontvangt u updates meestal binnen twee weken. Als u het apparaat ergens anders heeft gekocht, kunnen de updates langer duren.

Nexus-apparaten ontvangen ten minste twee jaar lang Android-versie-updates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store. Na twee jaar kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Beveiligingsupdates

Nexus-apparaten ontvangen updates voor beveiligingsproblemen die worden vermeld in onze openbare Nexus Security Bulletins.

Nexus-apparaten ontvangen ten minste drie jaar lang beveiligingsupdates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store, of ten minste achttien maanden lang vanaf het moment waarop de Google Store het apparaat voor het laatst heeft verkocht, afhankelijk van wat langer is. Daarna kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Telefonische of online ondersteuning

Nexus-apparaten ontvangen telefonische en online ondersteuning zo lang als de apparaten beveiligingsupdates ontvangen. Daarna kunnen we geen verdere ondersteuning garanderen.

Minimale update- en ondersteuningsperiode

Apparaat

Geen gegarandeerde updates voor de Android-versie na

Geen gegarandeerde beveiligingsupdates na Geen gegarandeerde telefonische of online ondersteuning na

Nexus 6P

September 2017 November 2018 November 2018

Nexus 5X

September 2017 November 2018 November 2018

Nexus 9

Oktober 2016 Oktober 2017 Oktober 2017

Nexus 6

Oktober 2016 Oktober 2017 Oktober 2017

Nexus 5

Oktober 2015 Oktober 2016 Oktober 2016

Nexus 7 (2013)

Juli 2015 Augustus 2016 Augustus 2016

Nexus 4

November 2014 November 2015 November 2015

Nexus 10

November 2014 November 2015 November 2015

Nexus 7 (2012)

Juni 2014 Juni 2015 Juni 2015

Deze pagina gaat over updates van Android-versies, beveiligingsupdates en telefonische of online ondersteuning. Voor informatie over de garantie gaat u naar ons garantiecentrum.

Android One-apparaten

Android One-telefoons ontvangen de nieuwste versie van Android van de hardwarepartners van Google. De partners van Google verzenden updates op basis van hun eigen planning, waarbij ervoor wordt gezorgd dat u ze zo snel mogelijk ontvangt.

Wanneer uw Android One updates ontvangt

Als er een update beschikbaar is, kan het tot twee weken duren voordat deze uw telefoon bereikt. Wanneer de update op uw telefoon kan worden geïnstalleerd, wordt het bericht 'Systeemupdate beschikbaar' op de telefoon weergegeven. U moet verbinding maken met uw mobiele provider of wifi om de melding te ontvangen en de software te downloaden.

Hoe lang uw Android One updates ontvangt

Alle partners hebben toegezegd gedurende minimaal achttien maanden na de lancering van de telefoon software-updates te leveren. Alle Android One-telefoons ontvangen ten minste één grote software-update en meerdere kleine beveiligingsupdates.

Google Play-versies van apparaten

Google Play-versies van apparaten ontvangen updates van de apparaatfabrikanten, niet rechtstreeks van Google. Google werkt nauw samen met de fabrikanten zodat systeemupdates beschikbaar zijn kort nadat een nieuwe Android-versie is uitgebracht.

Wanneer uw Google Play-versie van het apparaat updates ontvangt

Als er een update beschikbaar is, kan het tot twee weken duren voordat deze uw apparaat bereikt. Afhankelijk van uw provider kan het langer dan twee weken na de release duren voordat u een update ontvangt.

Hoe lang uw Google Play-versie van het apparaat updates ontvangt

Google Play-versies van apparaten die buiten de updateperiode vallen, kunnen mogelijk niet de laatste versie van Android ontvangen. Dit is gewoonlijk ongeveer achttien maanden na de releasedatum van een apparaat.

Amy

Amy is Android-expert en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat u van deze pagina vindt.