Wanneer je Android-updates ontvangt op Pixel-telefoons en Nexus-apparaten

De updateschema's kunnen per apparaat, fabrikant en mobiele provider verschillen.

Opmerking: Oudere apparaten kunnen niet altijd nieuwere Android-versies uitvoeren.

Je Android-versie controleren en updaten

Je kunt het Android-versienummer van je apparaat en het niveau van de beveiligingsupdate bekijken in de app Instellingen. Je ontvangt meldingen zodra er updates beschikbaar zijn. Je kunt ook zelf controleren op updates. Meer informatie over het bekijken en updaten van je Android-versie.

Wanneer je Android-software-updates ontvangt

Pixel-telefoons

Na de onderstaande perioden kunnen we geen updates of verdere support garanderen.

Updates voor de Android-versie

Pixel-telefoons ontvangen de nieuwste versie van Android rechtstreeks van Google.

Als je je apparaat hebt gekocht in de Google Store, ontvang je updates meestal binnen twee weken. Als je het apparaat ergens anders hebt gekocht, kunnen de updates langer duren.

Pixel-telefoons ontvangen ten minste drie jaar lang Android-versie-updates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store.

Beveiligingsupdates

Pixel-telefoons ontvangen updates voor beveiligingsproblemen die worden vermeld in onze openbare Android Security Bulletins.

Pixel-telefoons ontvangen ten minste drie jaar lang beveiligingsupdates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store.

Als de duur langer is, ontvangen de Pixel 3, Pixel 2 en Pixel (2016) ten minste achttien maanden lang beveiligingsupdates vanaf het moment waarop het apparaat voor het laatst in de Google Store is verkocht.

Telefonische of online support

Pixel-telefoons ontvangen telefonische en online support zolang de telefoons beveiligingsupdates ontvangen.

Minimale update- en supportperiode

Telefoon

Geen gegarandeerde updates voor de Android-versie na

Geen gegarandeerde beveiligingsupdates na Geen gegarandeerde telefonische of online support na
Pixel 3a XL Mei 2022 Mei 2022 Mei 2022
Pixel 3a Mei 2022 Mei 2022 Mei 2022

Pixel 3 XL

Oktober 2021 Oktober 2021 Oktober 2021

Pixel 3

Oktober 2021 Oktober 2021 Oktober 2021

Pixel 2 XL

Oktober 2020 Oktober 2020 Oktober 2020*

Pixel 2

Oktober 2020 Oktober 2020 Oktober 2020*

Pixel XL

Oktober 2018 Oktober 2019 Oktober 2019

Pixel

Oktober 2018 Oktober 2019 Oktober 2019

*Pixel 2 Preferred Care-klanten krijgen telefonische support tot april 2021.

Deze pagina gaat over updates van Android-versies, beveiligingsupdates en telefonische of online support. Voor informatie over de garantie ga je naar ons garantiecentrum.

Nexus-apparaten

Updates voor de Android-versie

Nexus-apparaten ontvangen de nieuwste versie van Android rechtstreeks van Google.

Als je je apparaat hebt gekocht in de Google Store, ontvang je updates meestal binnen twee weken. Als je het apparaat ergens anders hebt gekocht, kunnen de updates langer duren.

Nexus-apparaten ontvangen ten minste twee jaar lang Android-versie-updates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store. Na twee jaar kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Beveiligingsupdates

Nexus-apparaten ontvangen updates voor beveiligingsproblemen die worden vermeld in onze openbare Nexus Security Bulletins.

Nexus-apparaten ontvangen ten minste drie jaar lang beveiligingsupdates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store, of ten minste achttien maanden lang vanaf het moment waarop de Google Store het apparaat voor het laatst heeft verkocht, afhankelijk van wat langer is. Daarna kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Telefonische of online support

Nexus-apparaten ontvangen telefonische en online support zo lang als de apparaten beveiligingsupdates ontvangen. Daarna kunnen we geen verdere support garanderen.

Minimale update- en supportperiode

Apparaat

Geen gegarandeerde updates voor de Android-versie na

Geen gegarandeerde beveiligingsupdates na Geen gegarandeerde telefonische of online support na

Nexus 6P

September 2017 November 2018 November 2018

Nexus 5X

September 2017 November 2018 November 2018

Nexus 9

Oktober 2016 Oktober 2017 Oktober 2017

Nexus 6

Oktober 2016 Oktober 2017 Oktober 2017

Nexus 5

Oktober 2015 Oktober 2016 Oktober 2016

Nexus 7 (2013)

Juli 2015 Augustus 2016 Augustus 2016

Nexus 4

November 2014 November 2015 November 2015

Nexus 10

November 2014 November 2015 November 2015

Nexus 7 (2012)

Juni 2014 Juni 2015 Juni 2015

Deze pagina gaat over updates van Android-versies, beveiligingsupdates en telefonische of online support. Voor informatie over de garantie ga je naar ons garantiecentrum.