Bruk kontaktløse betalinger med Pixel-telefonen

Du kan bruke kontaktløs betaling for kjøp hos forhandlere som godtar kontaktløs betaling.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slå på NFC (nærfeltskommunikasjon)

Viktig: Hvis du ikke ser NFC-innstillingen, har ikke telefonen NFC. Du kan ikke bruke kontaktløs betaling.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Tilkoblede enheter og så Tilkoblingsvalg og så NFC.
  3. Slå på Bruk NFC.
Tips: Du kan bruke kontaktløs betaling på Pixel Fold eller andre sammenleggbare enheter ved å legge sammen enheten.

Administrer apper som bruker kontaktløs betaling

1. Sørg for at kontaktløs betaling er slått på.
  2. Åpne appen du vil bruke for kontaktløs betaling.
  3. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  4. Trykk på Tilkoblede enheter og så Tilkoblingsinnstillinger og så NFC
  5. Trykk på Kontaktløse betalinger og så Standardapp for betaling.
  6. Velg standardappen for betaling.

Tips: For å vises i Innstillinger må betalingsappene dine fungere med kontaktløs betaling. Pengeoverføringsapper fungerer ikke med kontaktløs betaling. Du finner betalingsapper på Google Play eller i Play Butikk-appen Google Play.

Fiks uønsket kortlesing som blokkerer kontaktløs betaling

Hvis appen for kontaktløs betaling ikke fungerer og batteriet tømmes raskt, kan du sjekke om telefonen din er i nærheten av et betalingskort eller en annen gjenstand med NFC-brikke. Hvis du for eksempel bruker et telefondeksel i lommebokstil med betalingskort i det, må du fjerne dekselet og se om det løser problemet.

Hvis telefonens NFC-sensor er i nærheten av et betalingskort eller en annen gjenstand med NFC-brikke, prøver telefonens sensor kontinuerlig å fungere med brikken.

Vi anbefaler at du bruker et deksel som er laget for telefonens modell, selv om et annet deksel ser ut til å passe.

For å finne ut nøyaktig hvor telefonens NFC-sensor er, kan du ta en titt på et diagram med informasjon om telefonen.

Slå av kontaktløs betaling

Viktig: Hvis du slår av NFC, slår du også av andre funksjoner som bruker NFC.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Tilkoblede enheter og så Tilkoblingsvalg og så NFC.
  3. Slå av Bruk NFC
Tips: Du kan også åpne betalingsappen og slå av kontaktløs betaling. Ikke alle betalingsapper støtter dette alternativet.