Bruk kontaktløse betalinger med Pixel-telefonen

Du kan bruke berøringsbetaling for kjøp hos forhandlere som godtar kontaktløs betaling.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slå på NFC (nærfeltskommunikasjon)

Viktig: Hvis du ikke ser NFC-innstillingen, har ikke telefonen NFC. Du kan ikke bruke kontaktløs betaling.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Tilkoblede enheter og så Tilkoblingsvalg og så NFC.
  3. Slå på Bruk NFC.

Administrer apper som bruker kontaktløs betaling

1. Sørg for at kontaktløs betaling er slått på.
  2. Åpne appen du vil bruke for kontaktløs betaling.
  3. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  4. Trykk på Tilkoblede enheter og så Tilkoblingsinnstillinger og så NFC
  5. Trykk på Kontaktløse betalinger og så Standardapp for betaling.
  6. Velg standardappen for betaling.

Tips: For å vises i Innstillinger må betalingsappene dine fungere med kontaktløs betaling. Pengeoverføringsapper fungerer ikke med kontaktløs betaling. Du finner betalingsapper på Google Play eller i Play Butikk-appen Google Play.

Åpne kort og billetter med av/på-knappen

Hvis du bruker Google Pay-appen til kontaktløs betaling, kan du trykke på av/på-knappen for å se betalingsmåter i Google Pay og kort og billetter på startskjermen. Du kan slå kort og billetter på eller av med Innstillinger-appen.

Viktig: Du må ha Google Pay installert og konfigurert for å åpne kort og billetter med av/på-knappen.

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på og så System og så Bevegelser og så Kort og billetter.
  3. Slå Kort og billetter av eller på.

Fiks uønsket kortlesing som blokkerer kontaktløs betaling

Hvis appen for kontaktløs betaling ikke fungerer og batteriet tømmes raskt, kan du sjekke om telefonen din er i nærheten av et betalingskort eller en annen gjenstand med NFC-brikke. Hvis du for eksempel bruker et telefondeksel i lommebokstil med betalingskort i det, må du fjerne dekselet og se om det løser problemet.

Hvis telefonens NFC-sensor er i nærheten av et betalingskort eller en annen gjenstand med NFC-brikke, prøver telefonens sensor kontinuerlig å fungere med brikken.

Vi anbefaler at du bruker et deksel som er laget for telefonens modell, selv om et annet deksel ser ut til å passe.

For å finne ut nøyaktig hvor telefonens NFC-sensor er, kan du ta en titt på et diagram med informasjon om telefonen.

Slå av kontaktløs betaling

Viktig: Hvis du slår av NFC, slår du også av andre funksjoner som bruker NFC.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Tilkoblede enheter og så Tilkoblingsvalg og så NFC.
  3. Slå av Bruk NFC
Tips: Du kan også åpne betalingsappen og slå av kontaktløs betaling. Ikke alle betalingsapper støtter dette alternativet.