Contactloos betalen met je Pixel-telefoon

Je kunt contactloos betalen voor aankopen bij verkopers die contactloze betalingen accepteren.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

NFC (Near Field Communication) inschakelen

Belangrijk: Als de NFC-instelling niet wordt weergegeven, beschikt je apparaat niet over NFC-functionaliteit. Je kunt niet contactloos betalen.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Verbonden apparaten en dan Verbindingsvoorkeuren en dan NFC.
  3. Zet NFC gebruiken aan.
Tip: Vouw je apparaat dicht om contactloos te betalen op de Pixel Fold of een ander opvouwbaar apparaat.

Apps beheren die contactloze betalingen gebruiken

1. Ga na of contactloze betalingen zijn ingeschakeld.
  2. Open de app die je wilt gebruiken voor contactloze betalingen.
  3. Open de app Instellingen op de telefoon.
  4. Tik op Verbonden apparaten en dan Verbindingsvoorkeuren en dan NFC
  5. Tik op Contactloze betalingen en dan Standaard betaal-app.
  6. Kies de betaal-app waarmee je standaard wilt betalen.

Tip: Je betaal-apps worden alleen in de instellingen weergegeven als ze werken in combinatie met contactloze betalingen. Apps voor geldoverboekingen werken niet met contactloze betalingen. Je vindt betaal-apps op Google Play of in de Play Store-app Google Play.

Problemen oplossen met een kaart die ongewenst wordt gelezen en daardoor contactloze betalingen blokkeert

Als de app voor contactloze betalingen niet werkt en je batterij snel leegloopt, ga je na of je telefoon dicht bij een betaalkaart of ander item met een NFC-chip in de buurt is. Als je bijvoorbeeld betaalkaarten in je telefoonhoesje bewaart, verwijder je het hoesje en kijk je of het probleem daardoor wordt opgelost.

Als de NFC-sensor van je telefoon zich in de buurt bevindt van een betaalkaart of een ander item met een NFC-chip, probeert de sensor van je telefoon voortdurend te werken met die chip.

We raden je aan een telefoonhoesje te gebruiken dat is gemaakt voor het model van jouw telefoon, ook als een ander hoesje goed lijkt te passen.

Als je wilt weten waar de NFC-sensor van je telefoon zich bevindt, bekijk je een diagram van je telefoon.

Contactloze betalingen uitschakelen

Belangrijk: Als je NFC uitschakelt, worden ook andere functies uitgeschakeld die gebruikmaken van NFC.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Verbonden apparaten en dan Verbindingsvoorkeuren en dan NFC.
  3. Zet NFC gebruiken uit.
Tip: Je kunt ook de betaal-app openen en contactloze betalingen uitschakelen. Niet alle betaal-apps ondersteunen deze optie.