Synkronisera appar med Google-kontot

Du kan hantera hur dina appar synkroniserar meddelanden, e-post och annan data på ditt Google-konto.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Vad synkronisering innebär

När telefonen eller surfplattan synkroniseras uppdateras datan i Google-appar och du får aviseringar om uppdateringarna.

Vilka appar synkroniseras?

Som standard synkroniseras appar från Google med Google-kontot automatiskt. Du kan inaktivera och aktivera automatisk synkronisering för enskilda appar från Google. Vilka andra appar som kan synkroniseras beror på appen.

Kontrollera vilka appar från Google som kan synkroniseras automatiskt
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Om Följt av Google-konto Följt av Kontosynkronisering.
    • Om du har mer än ett konto på enheten trycker du på det du vill använda.
  3. Titta på listan över dina Google-appar och när de senast synkroniserades.
Kontrollera andra appar som inte gick att synkronisera
Obs! Om en app inte visas under Konton i appen Inställningar på telefonen eller surfplattan kan den inte synkroniseras automatiskt med Google-kontot.

Titta i dessa appars inställningsmeny om det finns alternativ för inloggning eller synkronisering. Läs mer om hur du ändrar appbehörigheter.

Inaktivera automatisk synkronisering

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Lösenord och konton.
  3. Om du har mer än ett konto på telefonen trycker du på det du vill synkronisera.
  4. Tryck på Kontosynkronisering.
  5. Inaktivera de appar som inte ska synkroniseras automatiskt.

Tips! Du tar inte bort appen genom att inaktivera den automatiska synkroniseringen. Det innebär bara att dina uppgifter inte uppdateras automatiskt i appen.

Synkronisera kontot automatiskt

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Om Följt av Google-konto Följt av Kontosynkronisering.
    • Om du har mer än ett konto på enheten trycker du på det du vill synkronisera.
  3. Tryck på Mer Mer Följt av Synkronisera nu.

Tips! Med manuell synkronisering uppdateras dina kontouppgifter för alla appar från Google, även för appar där automatisk synkronisering har inaktiverats.