Administrer sikkerhets- og personverninnstillinger på Pixel-telefonen

Du kan bidra til å beskytte telefonen din ved å oppdatere sikkerhets- og personverninnstillingene. Finn ut hvordan du sjekker og administrerer sikkerhetsstatusen din, med den trinnvise veiledningen.

Viktig:

Administrer sikkerhetsinnstillingene dine

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. Øverst ser du sikkerhetsstatus for enheten og Google-kontoen din. En varselmelding vises hvis det finnes viktige tiltak du må iverksette for å beskytte enheten eller kontoene dine.

Forstå sikkerhetsstatusen

Fant ingen problemer: Det finnes ingen sikkerhetsproblemer på enheten eller Google-kontoen din.

Sikkerheten kan forbedres: Du har sikkerhetsanbefalinger.

Sikkerheten kan være i fare: Gjennomgå sikkerhetsanbefalingene og iverksett tiltak for å beskytte kontoen eller enheten din.

Sikkerheten er i fare: Det finnes kritiske sikkerhetsproblemer som krever oppmerksomhet. Gjennomgå sikkerhetsanbefalingene og iverksett tiltak for å beskytte kontoen eller enheten din.

Sikkerhetsinnstillinger du kan administrere

• Skjermlås
    Lås telefonen din med en PIN-kode, et mønster eller et passord. Finn ut hvordan du angir en skjermlås.
  • Ansiktslås og opplåsing med fingeravtrykk
    Bruk fingeravtrykket eller ansiktet til å låse opp telefonen og autorisere kjøp. Finn ut hvordan du konfigurerer fingeravtrykk eller ansiktslås.
  • Googles sikkerhetssjekk
    Gjennomgå påloggede enheter, lagrede passord, nylig aktivitet med mer som er knyttet til Google-kontoen din.
  • Google Play-systemoppdatering
    Se etter oppdateringer av Android-operativsystemet.

Avanserte sikkerhetsinnstillinger

• Smart Lock
    Angi at enheten skal holdes ulåst under visse omstendigheter. Finn ut hvordan du slår på Smart Lock.
  • Apper for enhetsadministrator
    Finn eller fjern apper som kan administrere telefonen din.
  • SIM-kortlås:
    Krev PIN-kode for å bruke enheten.
  • Kryptering og legitimasjon
    Hvis telefonen din ikke er kryptert som standard, kan du finne ut hvordan du krypterer data på den. For å administrere sertifikater, finn ut hvordan du legger til eller fjerner sertifikater.
  • Varsler om mistenkelig melding
    Få varsler for SMS-er som kan inkludere mistenkelige forespørsler, falske linker eller potensielle svindelforsøk.
  • Pålitelige agenter
    Tillat at telefonen bruker alternativer for automatisk opplåsing, for eksempel pålitelige steder eller Voice Match. Finn ut hvordan du slår på automatisk opplåsing.
  • Festing av apper
    Du kan feste en skjerm for å holde den synlig til du løsner den. Finn ut hvordan du fester skjermer.
  • Bekreft sletting av SIM-kort
    Bekreft at det er deg, før du sletter et nedlastet SIM-kort.
  • Lisenser for åpen kildekode
    Se lisensene for åpen kildekode for Android som er knyttet til enheten din.

Sikkerhet for jobbprofil

Hvis du bruker en jobbprofil på enheten, kan du også administrere disse innstillingene:

• Bruk én lås: Bruk den samme skjermlåsen for enheten som den personlige kontoen din på denne enheten.
  • Lås for jobbprofilen: Konfigurer en annen skjermlås enn den personlige kontoen din på denne enheten.
  • Ansiktslås og opplåsing med fingeravtrykk for jobb: Du får bare tilgang til jobbprofilen ved å låse opp enheten med ansikts- eller fingeravtrykkslåsen.

Administrer personverninnstillingene dine

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Personvern.

Personverninnstillinger du kan administrere

• Personvernoversikt
    Vis hvilke apper som nylig har brukt tillatelser.
  • Tillatelseskontroll
    Kontrollér apptilgangen til dataene dine.
  • Kameratilgang
    Kontrollér kameratilgangen for alle apper og tjenester.
  • Mikrofontilgang
    Kontrollér mikrofontilgangen for alle apper og tjenester.
  • Vis passord
    For å gjøre det enklere å bruke passord som er mer komplekse og sikre, kan du se hva du skriver.
  • Varsler på låseskjermen
    Bestem hvilke varsler som skal vises på låseskjermen.
  • Private Compute Core
    Få forslag basert på personene, appene og innholdet du samhandler med. Finn ut mer om enhetslæring.
  • Gi personlig preg med appdata
    Tillat at apper sender innhold til Android-systemet.
  • Vis tilgang til utklippstavlen
    Vis en melding når apper bruker tekst, bilder eller annet innhold du har kopiert.
  • Autofylltjeneste fra Google
    Administrer lagrede passord, kredittkort og adresser.
  • Google posisjonslogg
    Lagre stedene du tar med enheten din til.
  • Aktivitetslagring
    Velg aktivitetene og informasjonen du tillater at Google lagrer.
  • Annonser
    Tilpass annonser og administrer annonserings-ID-en din.
  • Bruk og diagnostikk
    Del data for å bidra til å forbedre Android.