Når Google One har faset ut VPN fra Google One senere i 2024, fortsetter eierne av Pixel 7 og nyere enheter å ha tilgang til Googles VPN-tjeneste via Pixels innebygde VPN uten ekstra kostnader.

Koble til et virtuelt privat nettverk (VPN) på Pixel-enheter

Du kan koble enheten din til et privat nettverk, for eksempel nettverket til skolen eller bedriften din, selv om du ikke er der. Du kan utføre en tilkobling av denne typen via et virtuelt privat nettverk (VPN).

Viktig: VPN fra Google One er innebygd i Pixel 8 og nyere. Hvis du har Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a eller Pixel Fold, kan du laste ned og installere Google One-appen for å bruke VPN fra Google One uten ekstra kostnader. Finn ut hvordan du kan bli tryggere på nettet med VPN fra Google One.

Bruk VPN fra Google One (Pixel 8 eller nyere)

Hvem kan bruke VPN fra Google One?

Pixel 8 og nyere telefoner har tilgang til det optimaliserte, innebygde VPN-et uten ekstra kostnader.

Du må også ha en personlig Google-konto eller Workspace-konto for å koble til VPN-et. Vær oppmerksom på at Workspace-administratorer kan begrense tilgangen til VPN-et.

Andre Google One-abonnementsfordeler selges separat. Dette VPN-tilbudet påvirker ikke prisen eller fordelene som gjelder for betalte Google One-abonnementer.

VPN-et fungerer kanskje ikke på Pixel-telefonen din hvis

Når du bruker VPN-et, kan du ikke endre IP-posisjonen din for å se innhold på nettet som ikke er tilgjengelig i regionen din.

Her er VPN-et tilgjengelig
VPN-et er tilgjengelig i utvalgte land og regioner:
  • Østerrike
  • Australia
  • Belgia
  • Canada
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Island
  • Irland
  • Italia
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • Norge
  • Sør-Korea
  • Spania
  • Sverige
  • Sveits
  • Taiwan
  • Storbritannia
  • USA

For å bekrefte at Google-kontoen din er tilknyttet et av disse landene, sjekk landet som står oppført ved siden av «Landsversjon» på siden om Googles vilkår for bruk.

Hvis du har slått på VPN-et og landet eller regionen du bor i, er oppført ovenfor, fungerer VPN-et selv om du reiser til andre land eller regioner. VPN-et fungerer ikke på reiser til land eller regioner som ikke er oppført i listen.

Tips: Når du bruker VPN-et, kan du ikke endre IP-posisjonen din for å se innhold på nettet som ikke er tilgjengelig i regionen din.

Her er VPN-et tilgjengelig når du reiser

Hvis VPN-et er slått på og hjemlandet ditt eller regionen din er oppført ovenfor, kan du bruke VPN-et når du reiser. Når du reiser utenfor hjemlandet ditt eller regionen din, fungerer VPN-et fortsatt på stedene som er oppført nedenfor. VPN-et fungerer ikke på reiser til land eller regioner som ikke er oppført i listen nedenfor.

Tips: Alle land eller regioner som er oppført i delen «Her er VPN-et tilgjengelig» ovenfor, har også støtte for reiser.

• Åland
  • Albania
  • Algerie
  • Amerikansk Samoa
  • Andorra
  • Anguilla
  • Antarktis
  • Antigua og Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bonaire, Sint Eustatius og Saba
  • Bosnia-Hercegovina
  • Bouvetøya
  • Det britiske territoriet i Indiahavet
  • Bulgaria
  • Burkina Faso
  • Kapp Verde
  • Kamerun
  • Caymanøyene
  • Tsjad
  • Christmasøya
  • Kokosøyene
  • Colombia
  • Cookøyene
  • Costa Rica
  • Elfenbenskysten
  • Kroatia
  • Curaçao
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Dominica
  • Den dominikanske republikk
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Ekvatorial-Guinea
  • Eritrea
  • Estland
  • Etiopia
  • Falklandsøyene
  • Færøyene
  • Fiji
  • Fransk Polynesia
  • Franske territorier i sør
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Hellas
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guernsey
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Haiti
  • Heard- og McDonald-øyene
  • Vatikanstaten
  • Honduras
  • Ungarn
  • Man
  • Israel
  • Jamaica
  • Jersey
  • Jordan
  • Kasakhstan
  • Kiribati
  • Kirgisistan
  • Latvia
  • Liberia
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritania
  • Mikronesiaføderasjonen
  • Moldova
  • Monaco
  • Montenegro
  • Montserrat
  • Marokko
  • Nauru
  • Ny-Caledonia
  • New Zealand
  • Nicaragua
  • Niue
  • Norfolkøya
  • Panama
  • Pitcairn
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Republikken Nord-Makedonia
  • Romania
  • Saint-Barthélemy
  • St. Helena, Ascension og Tristan da Cunha
  • Saint-Martin (fransk)
  • Saint-Pierre-et-Miquelon
  • Saint Vincent og Grenadinene
  • San Marino
  • São Tomé og Príncipe
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Serbia
  • Sierra Leone
  • Sint Maarten (nederlandsk)
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Salomonøyene
  • Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene
  • Svalbard og Jan Mayen
  • Tadsjikistan
  • Togo
  • Tokelau
  • Trinidad og Tobago
  • Tunisia
  • Tyrkia
  • Turkmenistan
  • Turks- og Caicosøyene
  • USAs ytre småøyer
  • Usbekistan
  • Vanuatu
  • Jomfruøyene (Storbritannia)
  • Jomfruøyene (USA)
  • Wallis og Futuna
  • Vest-Sahara
Slå på VPN-et
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så VPN og så VPN fra Google One.
  3. Gjennomgå videreformidlingene og de forespurte tillatelsene.
  4. Hvis du samtykker, trykker du på Bruk VPN.

Tips: VPN-et sjekker telefonen etter apper som er tilknyttet mobiloperatøren din, og foreslår at du ekskluderer dem fra VPN-et. Du kan endre denne innstillingen senere.

Ivareta personvernet ditt med VPN

For å bidra til å ivareta personvernet ditt kobler VPN-et til automatisk hver gang du kobler til et nettverk. Når VPN-et er tilkoblet, ser du nøkkelen VPN på øverst på skjermen.

VPN-et skjuler dataene dine og internettaktiviteten din fra hackere på offentlige wifi-nettverk eller ukjente internettleverandører. Dette beskytter deg mot nettsteder og informasjonskapsler for apper som kan spore posisjonen din eller nettstedene du besøker.

Sett VPN-et på pause på det gjeldende nettverket
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så VPN og så VPN fra Google One.
  3. Trykk på Sett VPN-et på pause i statuspanelet for tilkoblingen.

Tips: VPN-et er på pause til enheten kobles til et annet nettverk. (Hvis du for eksempel setter VPN-et på pause på mobilnettverket når du ikke er hjemme, kobles VPN-et til wifi-nettverket hjemme når du kommer hjem igjen.)

Bruk hurtiginnstillingene for å sette VPN-et på pause

Du kan opprette en brikke for å komme raskere til innstillingene for å sette på pause:

1. Åpne hurtiginnstillingene. Finn ut hvordan du finner hurtiginnstillingene.
  2. Legg til brikken for «VPN fra Google One».
Sett VPN-et på pause automatisk på utvalgte nettverk

Du kan velge at VPN-et skal settes på pause automatisk på visse nettverk, for eksempel mobilnettverket ditt.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så VPN og så VPN fra Google One.
  3. Trykk på Sett VPN på pause på utvalgte nettverk.
  4. Trykk på Legg til Legg til ved siden av nettverket du vil sette VPN-et på pause for.

Tips:

• For å ekskludere bestemte wifi-nettverk må du gi VPN-et tillatelse til å bruke posisjonen din.
  • For å stoppe automatisk pause, gå tilbake til denne skjermen og trykk på Papirkurv Slett.
Ekskluder apper fra VPN-et

Du kan velge å ekskludere visse apper fra VPN-et. Du kan for eksempel ekskludere et multiplayerspill hvis du ikke vil at tidsforsinkelser fra VPN-et skal påvirke spillingen.

Hvis du legger til en app i denne listen, beskyttes ikke lenger trafikken til den av VPN-et.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så VPN og så VPN fra Google One.
  3. Trykk på Ekskluder de valgte appene.
  4. I listen over apper trykker du på Legg til Legg til ved siden av appen du vil ekskludere fra VPN-et.

Tips: Hvis du ikke vil ekskludere trafikk fra en bestemt app fra VPN-et lenger, kan du gå tilbake til denne skjermen og trykke på papirkurvenSlett.

Operatørapper og VPN

Noen apper fra mobiloperatører og internettleverandører krever at nettverket deres brukes. Når disse appene ekskluderes fra VPN-et, bruker de IP-adressen du har fått tildelt av operatøren din. Dette bidrar til at appene fungerer som de skal.

Med VPN fra Google One kan du velge å bli varslet når operatørapper installeres. Du kan velge om du vil ekskludere dem fra VPN-et. Når du slår på VPN-et og «Bruk VPN på mobilnettverk» for første gang, blir dette alternativet automatisk tilgjengelig.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så VPN og så VPN fra Google One.
  3. Trykk på Ekskluder de valgte appene.
  4. Slå på Ekskluder operatørapper.
  5. Gå gjennom listen over installerte operatørapper, og trykk på Ekskluder.

Hvis ingen operatørapper er installert når du slår på denne funksjonen, blir du varslet og bedt om å ekskludere dem når de installeres i fremtiden. Finn ut hvordan du ekskluderer fritatte apper fra VPN-et.

Slå av VPN

Slik deaktiverer du VPN-et:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så VPN og så VPN fra Google One.
  3. Slå av Bruk VPN.
Effekten VPN-et har på data og batteri

Selv om VPN-et er laget for å gi et ekstra lag med beskyttelse for nettrafikken, kan alle VPN

1. øke datakostnadene, avhengig av hvilket dataabonnementet du har
  2. redusere internetthastigheten
  3. øke tidsforsinkelsen til internettilkoblingen
  4. redusere batterilevetiden til telefonen

Noen mobiloperatører støtter spesielle unntak for bestemte apper, deriblant strømmetjenester for video og lyd, slik at disse ikke regnes med i den totale datakvoten din. VPN-et kan gjøre det vanskeligere for operatøren din å gjenkjenne denne trafikken. Hvis du har denne typen abonnement, kan du angi at VPN-et skal ekskludere de fritatte appene fra VPN-tilkoblingen.

Noen nettsteder og apper kan fungere annerledes eller ikke fungere som de skal, når VPN-et er tilkoblet. Du kan velge å ekskludere disse appene fra VPN-et eller midlertidig sette VPN-et på pause for å løse disse problemene.

Data som ikke beskyttes av VPN-et

Ikke alle nettverksdataene fra telefonen beskyttes av VPN-et. Her er noen eksempler på data som ikke er beskyttet av VPN-et:

Data som samles inn av Google

Google bruker aldri VPN-tilkoblingen til å spore, samle inn eller selge informasjon om aktiviteten din på nettet. Nettverkstrafikken og IP-adressen din er ikke tilknyttet kontoen eller identiteten din. Googles VPN-tjeneste utfører imidlertid et minimum av aggregert loggføring for å sikre tjenestekvaliteten. Finn ut mer om minimum aggregert loggføring.

Noen anonyme data om VPN-bruk på enheten kan også sendes til Google, inkludert hvordan den påvirker batterilevetiden. Du kan kontrollere dette ved å gå til Innstillinger og så Sikkerhet og personvern og så Mer sikkerhet og personvern og så Bruk og diagnostikk.

Selv om VPN-et sikrer enhetstilkoblingen, påvirker det ikke hvordan Google samler inn data når du bruker andre Google-produkter og -tjenester. Chrome kan for eksempel fremdeles lagre Chrome-nettleserloggen som er knyttet til Google-kontoen din. For å administrere hvilke typer data som lagres i kontoen din, kan du gjennomgå personverninnstillingene for Google-kontoen.

Slik er VPN fra Google One annerledes på Pixel 8 og nyere

På Pixel 8 og nyere er VPN fra Google One forskjellig fra VPN fra Google One i Google One-appen og Google Fi VPN.

• Denne versjonen av VPN fra Google One er optimalisert for best mulig ytelse på Pixel og gir en fullstendig integrert opplevelse i telefoninnstillingene. Den er tilgjengelig på Pixel 8 og nyere uten ekstra kostnader.
  • På andre enheter har betalende Google One-abonnenter tilgang til VPN-et via Google One-appen. Finn ut mer om VPN fra Google One.
  • VPN som kan brukes fra Google Fi-appen, er også inkludert i Google Fi-abonnementer. Fi VPN er ikke det samme som VPN fra Google One. Finn ut mer om Google Fi VPN.
  • Bare ett VPN kan brukes om gangen.

Bruk VPN fra Google One (Pixel 7a eller eldre, inkludert Fold)

Du kan bruke VPN fra Google One uten ekstra kostnader ved å laste ned og bruke Google One-appen. Finn ut hvordan du kan bli tryggere på nettet med VPN fra Google One.

Bruk VPN fra jobb, skole eller en tredjepart på en hvilken som helst Pixel-enhet

For å finne ut hvordan du bruker et VPN fra en tredjepart, gå til artikkelen om hvordan du kobler til et virtuelt privat nettverk på Android.