Després que Google One retiri la VPN de Google One a finals del 2024, els propietaris de Pixel 7 i de dispositius més nous continuaran tenint accés al servei de VPN de Google mitjançant la VPN integrada de Pixel sense despeses addicionals.

Connectar-se a una xarxa privada virtual (VPN) en un dispositiu Pixel

Pots connectar el teu dispositiu a una xarxa privada, com ara la xarxa d'un centre educatiu o d'una empresa, quan no hi siguis físicament. Aquest tipus de connexió es fa a través d'una xarxa privada virtual (VPN).

Important: la VPN de Google One està integrada als telèfons Pixel 8 i models posteriors. Si tens un dispositiu Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a o Pixel Fold, per accedir a la VPN de Google One sense despeses addicionals, pots baixar i instal·lar l'aplicació Google One. Obtén informació sobre com pots augmentar la seguretat en línia amb la VPN de Google One.

Utilitzar la VPN de Google One (Pixel 8 i models posteriors)

Qui pot fer servir la VPN de Google One

Els telèfons Pixel 8 i models posteriors tenen accés a una VPN integrada optimitzada sense despeses addicionals.

També cal un Compte de Google personal o de Workspace per connectar-se a la VPN. Tingues en compte que els administradors de l'àrea de treball poden restringir l'accés a la VPN.

Els altres avantatges de la subscripció a Google One es venen per separat. Aquesta oferta de la VPN no afecta el preu ni els avantatges dels plans de pagament de Google One.

És possible que la VPN no funcioni al teu Pixel en els casos següents:

Quan utilitzes la VPN, no pots canviar la ubicació de la IP per veure contingut en línia que no està disponible a la teva regió.

On està disponible la VPN
La VPN està disponible en determinats països o regions:
  • Àustria
  • Austràlia
  • Bèlgica
  • Canadà
  • Dinamarca
  • Finlàndia
  • França
  • Alemanya
  • Islàndia
  • Irlanda
  • Itàlia
  • Japó
  • Mèxic
  • Països Baixos
  • Noruega
  • Corea del Sud
  • Espanya
  • Suècia
  • Suïssa
  • Taiwan
  • Regne Unit
  • Estats Units

Per confirmar que el teu Compte de Google està associat a un d'aquests països, comprova el país que es mostra al costat de "Versió del país" a la pàgina de les condicions del servei de Google.

Si tens la VPN activada i el teu país o regió es mostra a la llista anterior, continuarà funcionant quan viatgis a altres països o regions. Si no trobes un país o una regió a la llista de sota, vol dir que la VPN no funcionarà quan hi vagis.

Consell: quan utilitzes la VPN, no pots canviar la ubicació de la IP per veure contingut en línia que no està disponible a la teva regió.

On està disponible la VPN quan viatges

Si la VPN està activada i el teu país o la teva regió de residència es mostra a la llista anterior, podràs utilitzar-la quan viatgis. Quan viatgis a l'estranger, la VPN continuarà funcionant a les ubicacions que es mostren a continuació. Si no trobes un país o una regió a la llista de sota, vol dir que la VPN no funcionarà quan hi vagis.

Consell: tots els països i regions que es mostren a la secció anterior "On està disponible la VPN" també admeten la funcionalitat de viatge.

• Illes Åland
  • Albània
  • Algèria
  • Samoa Nord-americana
  • Andorra
  • Anguilla
  • Antàrtida
  • Antigua i Barbuda
  • Aruba
  • Bahames
  • Barbados
  • Belize
  • Benín
  • Bermudes
  • Bonaire, Sint Eustatius i Saba
  • Bòsnia i Hercegovina
  • Illa Bouvet
  • Territori Britànic de l'Oceà Índic
  • Bulgària
  • Burkina Faso
  • Cap Verd
  • Camerun
  • Illes Caiman
  • Txad
  • Illa Christmas
  • Illes Cocos (Keeling)
  • Colòmbia
  • Illes Cook
  • Costa Rica
  • Costa d'Ivori
  • Croàcia
  • Curaçao
  • Xipre
  • Txèquia
  • Dominica
  • República Dominicana
  • Equador
  • El Salvador
  • Guinea Equatorial
  • Eritrea
  • Estònia
  • Etiòpia
  • Illes Malvines (Illes Falkland)
  • Illes Fèroe
  • Fiji
  • Polinèsia Francesa
  • Territoris Australs Francesos
  • Gabon
  • Gàmbia
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Grècia
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guernsey
  • Guinea
  • Guinea Bissau
  • Haití
  • Illa Heard i Illes McDonald
  • Santa Seu
  • Hondures
  • Hongria
  • Illa de Man
  • Israel
  • Jamaica
  • Jersey
  • Jordània
  • Kazakhstan
  • Kiribati
  • Kirguizstan
  • Letònia
  • Libèria
  • Liechtenstein
  • Lituània
  • Luxemburg
  • Malta
  • Martinica
  • Mauritània
  • Micronèsia
  • Moldàvia
  • Mònaco
  • Montenegro
  • Montserrat
  • Marroc
  • Nauru
  • Nova Caledònia
  • Nova Zelanda
  • Nicaragua
  • Niue
  • Illa Norfolk
  • Panamà
  • Pitcairn
  • Polònia
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • República de Macedònia del Nord
  • Romania
  • Saint-Barthélemy
  • Santa Helena, Ascensió i Tristan da Cunha
  • Saint Martin (part francesa)
  • Saint-Pierre-et-Miquelon
  • Saint Vincent i les Grenadines
  • San Marino
  • Sao Tomé i Príncipe
  • Aràbia Saudita
  • Senegal
  • Sèrbia
  • Sierra Leone
  • Sint Maarten (part neerlandesa)
  • Eslovàquia
  • Eslovènia
  • Illes Salomó
  • Illes Geòrgia del Sud i Sandwich del Sud
  • Svalbard i Jan Mayen
  • Tadjikistan
  • Togo
  • Tokelau
  • Trinitat i Tobago
  • Tunísia
  • Turquia
  • Turkmenistan
  • Illes Turks i Caicos
  • Illes Perifèriques Menors dels EUA
  • Uzbekistan
  • Vanuatu
  • Illes Verges britàniques
  • Illes Verges nord-americanes
  • Wallis i Futuna
  • Sàhara Occidental
Activar la VPN
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, VPN i, a continuació, VPN de Google One.
  3. Revisa les comunicacions i els permisos sol·licitats.
  4. Si hi estàs d'acord, toca Utilitza la VPN.

Consell: la VPN comprovarà si el telèfon té aplicacions associades al teu operador de telefonia mòbil i et suggerirà que les excloguis de la VPN. Pots canviar aquesta opció de configuració més endavant.

Mantenir la privadesa a la VPN

Per ajudar a protegir la teva privadesa, la VPN es connecta automàticament cada vegada que t'uneixes a una xarxa. Quan la VPN estigui connectada, veuràs la clau VPN activada a la part superior de la pantalla.

La VPN amaga les teves dades i la teva activitat a Internet dels hackers que utilitzen xarxes Wi‐Fi públiques o de proveïdors d'Internet desconeguts. D'aquesta manera, et protegeix de les galetes de llocs web i d'aplicacions que poden fer un seguiment de la teva ubicació o dels llocs web que visites.

Posar en pausa la VPN a la xarxa que estàs utilitzant
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, VPN i, a continuació, VPN de Google One.
  3. Al tauler d'estat de la connexió, toca Posa en pausa la VPN.

Consell: la VPN es mantindrà en pausa fins que el dispositiu es connecti a una altra xarxa. Per exemple, si poses en pausa la VPN a la xarxa mòbil quan no siguis a casa, la VPN es tornarà a connectar a la Wi‑Fi domèstica quan hi tornis.

Utilitzar la configuració ràpida per posar en pausa la VPN

Pots crear una icona per accedir més ràpidament a la configuració de pausa:

1. Obre la configuració ràpida. Obtén informació sobre com pots trobar la configuració ràpida.
  2. Afegeix la icona de "VPN de Google One".
Posar en pausa la VPN automàticament en xarxes seleccionades

Pots triar que la VPN es posi en pausa automàticament en determinades xarxes, com ara la xarxa mòbil.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, VPN i, a continuació, VPN de Google One.
  3. Toca Posa en pausa la VPN en xarxes seleccionades.
  4. Toca Afegeix Afegeix al costat de la xarxa en què vulguis posar en pausa la VPN.

Consell:

• Per excloure xarxes Wi‐Fi específiques, has de donar permís a la VPN perquè utilitzi la teva ubicació.
  • Per aturar la pausa automàtica, torna a aquesta pantalla i toca Paperera Suprimeix.
Excloure aplicacions de la VPN

Pots optar per excloure determinades aplicacions de la VPN. Per exemple, pots excloure un joc multijugador si no vols que la latència de la VPN afecti la teva experiència de joc.

En afegir una aplicació a aquesta llista, el seu trànsit deixarà d'estar protegit per la VPN.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, VPN i, a continuació, VPN de Google One.
  3. Toca Exclou les aplicacions seleccionades.
  4. A la llista d'aplicacions, toca Afegeix Afegeix al costat de l'aplicació que vulguis excloure de la VPN.

Consell: si ja no vols excloure de la VPN el trànsit d'una aplicació concreta, torna a aquesta pantalla i toca Paperera Suprimeix.

Aplicacions de l'operador i VPN

Algunes aplicacions d'operadors de telefonia mòbil i de proveïdors d'Internet requereixen l'ús de la seva xarxa. Quan aquestes aplicacions s'exclouen de la VPN, utilitzen l'adreça IP que t'assigni l'operador. Això permet que les aplicacions funcionin correctament.

La VPN de Google One et permet rebre notificacions quan s'instal·len aplicacions de l'operador. Pots decidir si vols excloure-les de la VPN o no. Quan actives la VPN per primera vegada i selecciones "Utilitza la VPN amb la xarxa mòbil", aquesta opció està habilitada automàticament.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, VPN i, a continuació, VPN de Google One.
  3. Toca Exclou les aplicacions seleccionades.
  4. Activa Exclou les aplicacions de l'operador.
  5. Revisa la llista d'aplicacions de l'operador instal·lades i toca Exclou.

Si no hi ha cap aplicació de l'operador instal·lada quan activis aquesta funció, rebràs una notificació i se't demanarà que les excloguis quan s'instal·lin en el futur. Obtén informació sobre com pots excloure les aplicacions exemptes de la VPN.

Desactivar la VPN

Per desactivar la VPN:

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, VPN i, a continuació, VPN de Google One.
  3. Desactiva l'opció Utilitza la VPN.
Com afecta la VPN les dades i la bateria

Tot i que les VPN estan dissenyades per proporcionar una capa addicional de protecció al teu trànsit en línia, qualsevol VPN pot:

1. Augmentar els costos de les dades segons el teu pla de dades d'Internet.
  2. Reduir la velocitat d'Internet.
  3. Incrementar la latència de la connexió a Internet.
  4. Reduir la durada de la bateria del telèfon.

Alguns plans de dades d'operadors de telefonia mòbil admeten exempcions especials per a determinades aplicacions, com ara els serveis d'estríming de vídeo i d'àudio, perquè no es tinguin en compte per a la quota de dades. La VPN interferirà en la capacitat de l'operador de reconèixer aquest trànsit. Si tens aquest tipus de pla, pots configurar la VPN perquè exclogui les aplicacions exemptes de la connexió VPN.

És possible que alguns llocs web i aplicacions es comportin de manera diferent o que no funcionin correctament quan la VPN està connectada. Pots optar per excloure aquestes aplicacions de la VPN o posar-la en pausa temporalment per solucionar aquests problemes.

Dades que no estan protegides per la VPN

No totes les dades de la xarxa del telèfon estan protegides per la VPN. Aquests són alguns exemples de dades que no estan protegides per la VPN:

• Trànsit de compartició de xarxa
    • Això inclou l'USB i el punt d'accés Wi‐Fi.
  • Notificacions automàtiques
  • Trucades per Wi‑Fi i altres serveis de MI.
  • Trànsit d'aplicacions del perfil de treball.
    • Això s'aplica si tens un perfil de treball configurat al telèfon.
  • Trànsit de dades d'una aplicació que encamina el trànsit directament a través de la Wi‐Fi o d'una connexió mòbil.

Dades recollides per Google

Google no utilitzarà mai la connexió VPN per fer un seguiment de la teva activitat en línia, recollir-la ni vendre-la. El trànsit de xarxa i l'adreça IP no estan associats al teu compte ni a la teva identitat. Tanmateix, el servei de VPN de Google duu a terme un registre agregat mínim per assegurar la qualitat del servei. Obtén més informació sobre el registre agregat mínim.

És possible que també s'enviïn a Google algunes dades anònimes sobre l'ús de la VPN al dispositiu (per exemple, com afecta la durada de la bateria). Pots controlar-ho des de Configuració i, a continuació, Seguretat i privadesa i, a continuació, Més seguretat i privadesa i, a continuació, Ús i diagnòstic.

Tot i que la VPN protegeix la connexió del dispositiu, no afecta la manera com Google recull les dades quan fas servir altres productes i serveis de Google. Per exemple, és possible que Chrome continuï emmagatzemant l'historial de navegació de Chrome associat al teu Compte de Google. Per gestionar els tipus de dades que es desen al compte, pots revisar els controls de privadesa del teu Compte de Google.

Diferències entre la VPN de Google One en dispositius Pixel 8 i models posteriors

Als telèfons Pixel 8 i models posteriors, la VPN de Google One és diferent tant de la VPN de Google One de l'aplicació Google One com de la VPN de Google Fi.

• Aquesta versió de la VPN de Google One està optimitzada per oferir el millor rendiment a Pixel i proporciona una experiència totalment integrada a la configuració del telèfon. Està disponible en dispositius Pixel 8 i models posteriors sense despeses addicionals.
  • En altres dispositius, els membres de pagament de Google One poden accedir a la VPN mitjançant l'aplicació Google One. Obtén més informació sobre la VPN de Google One.
  • La VPN que es pot utilitzar des de l'aplicació Google Fi també s'inclou a les subscripcions a Google Fi. La VPN de Fi és independent de la VPN de Google One. Obtén més informació sobre la VPN de Google Fi.
  • Només es pot utilitzar una VPN alhora.

Utilitzar la VPN de Google One (Pixel 7a i models anteriors, inclòs Pixel Fold)

Pots utilitzar la VPN de Google One sense despeses addicionals baixant i fent servir l'aplicació Google One. Obtén informació sobre com pots augmentar la seguretat en línia amb la VPN de Google One.

Utilitzar una VPN de la feina, d'un centre educatiu o de tercers en qualsevol dispositiu Pixel

Per obtenir informació sobre com pots utilitzar una VPN de tercers, consulta l'article Connectar-se a una xarxa privada virtual en dispositius Android.