Reduser og administrer bruken av mobildata

Databruk er mengden data telefonen din laster opp eller ned via mobildata. For å være sikker på at du ikke bruker for mye data i dataabonnementet ditt, kan du sjekke og endre databruken din.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Sjekk mobildatabruken din

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Trykk på Innstillinger  ved siden av operatøren din.
  4. Øverst ser du hvor mye data du bruker totalt.
  5. For å se diagrammer og detaljer, trykk på Appens databruk.
    • Trykk på nedoverpilen Nedoverpil for å velge en tidsperiode.
    • For å se hvor mye data hver app bruker, se under diagrammet.

Angi advarsler eller grenser for mobildatabruk

Angi varsler om databruken din
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger ved siden av operatøren din.
  4. Trykk på Datavarsel og -grense. Hvis det er nødvendig, slår du først på Angi varsel om databruk.
  5. Trykk på Varsel om databruk.
  6. Skriv inn et nummer. For å bytte mellom megabyte (MB) og gigabyte (GB), trykk på nedoverpilen Nedoverpil.
  7. Trykk på Bekreft.

Du får et varsel når bruken din når nivået du velger.

Angi grenser og slå mobildata av automatisk

Viktig: Enkelte funksjoner fungerer ikke når mobildata er slått av.

Slik angir du en grense for databruk:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger ved siden av operatøren din.
  4. Trykk på Datavarsel og -grense.
  5. Slå på Angi datagrense hvis det ikke er på allerede. Les meldingen på skjermen og trykk på OK.
  6. Trykk på Datagrense.
  7. Skriv inn et nummer. For å bytte mellom megabyte (MB) og gigabyte (GB), trykk på nedoverpilen Nedoverpil.
  8. Trykk på Bekreft.

Dette skjer når du når grensen og mobildata slås av automatisk:

• Du får et varsel.
  • For å slå mobildata på igjen, følg fremgangsmåten ovenfor og slå av Angi en datagrense.

Endre innstillingene for å redusere databruken

Slå mobildata på eller av
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger ved siden av operatøren din.
  4. Slå Mobildata på eller av.
Tips: Du kan begrense databruk ved å slå av tilgang til mobildata. Hvis du gjør dette, kan du bare bruke data når du er koblet til et Wi-Fi-nettverk.
Slå automatisk synkronisering på eller av

Slå av automatisk synkronisering for å bruke mindre data. Hvis du gjør dette, må du synkronisere appene dine manuelt. Finn ut hvordan du slår av automatisk synkronisering og synkroniserer manuelt.

Slå data-roaming på eller av

Viktig: Data-roaming kan være eneste mulighet for å koble seg til internett på enkelte steder. Noen operatører tar ekstra betalt for data-roaming.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger ved siden av operatøren din.
  4. Slå Roaming på eller av.

Feilsøk innstillinger for bruk av mobildata

Viktig: Telefonen din måler databruken som vises i telefonens Innstillinger-app. Noen operatører måler bruken på en annen måte. Vi anbefaler at du spør operatøren din om hvordan de måler databruk og om abonnementgrensene dine.

Hvis du bare ser Wi-Fi-innstillinger
  1. Sjekk at du har satt inn et SIM-kort i enheten.
  2. Sjekk at du har mobildata.
Hvis enheten din har mer enn ett SIM-kort

Kontrollér at du har tildelt bruk av mobildata til ett SIM-kort. Finn ut hvordan du tildeler aktiviteter til SIM-kort.