Del en mobiltilkobling via internettdeling eller Wi-Fi-sone på Pixel-telefoner

Du kan bruke telefonens mobildata til å koble en annen telefon, et nettbrett eller en datamaskin til internett. Deling av en tilkobling på denne måten kalles internettdeling eller Wi-Fi-sone.

• De fleste Android-telefoner kan dele mobildata via Wi-Fi, Bluetooth eller USB med Innstillinger-appen.
  • Alle Pixel- og noen Nexus-telefoner kan også dele mobildata via Wi-Fi ved hjelp av varsler.

Viktig: Enkelte mobiloperatører begrenser eller tar ekstra betalt for internettdeling. Vi anbefaler at du spør operatøren din.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Bruk internettdeling via Wi-Fi-sone

Bruk Innstillinger-appen

Trinn 1: Slå på telefonens Wi-Fi-sone

Viktig: Hvis du har slått på datasparing, må du slå det av for å bruke internettdeling via Wi-Fi. Finn ut hvordan du slår av datasparing.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Wi-Fi-sone og internettdeling og så Wi-Fi-sone.

3. Slå på Wi-Fi-sone.
  4. For å se eller endre en innstilling for en Wi-Fi-sone, for eksempel navnet eller passordet, trykk på den.

Tips: Hvis du ikke ønsker at Wi-Fi-sonen skal kreve passord, velger du Ingen under «Sikkerhet».

Trinn 2: Koble en annen enhet til telefonens Wi-Fi-sone
  1. Åpne listen over Wi-Fi-alternativer på den andre enheten.
  2. Velg navnet til Wi-Fi-sonen på telefonen din.
  3. Skriv inn passordet til Wi-Fi-sonen på telefonen din.
  4. Klikk på Koble til.

Tips: Du kan dele telefonens mobildata med opptil ti andre enheter via en Wi-Fi-sone.

Bruk varsler

Trinn 1: Sjekk at enhetene dine kan bruke internettdeling via varsler

Sørg for at telefonen din kan motta delt mobildata via varsler. Kvalifiserte telefoner inkluderer:

• Pixel-telefoner
  • Pixel C-nettbrett
  • Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6 og Nexus 9
Trinn 2: Konfigurer internettdeling via varsler

Trinn 1: Logg på samme konto på alle enhetene

1. Logg på samme Google-konto på alle enhetene. Finn ut hvordan du legger til kontoer.
  2. Slå på Bluetooth og Wi-Fi. Finn ut hvordan du slår dem på.

Trinn 2: La telefonen dele tilkoblingen sin

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Google Og så Umiddelbar internettdeling.
  3. Slå på Del datatilkobling.

Trinn 3: La de andre enhetene dine bruke telefonens tilkobling

1. Åpne Innstillinger-appen på den andre enheten.
  2. Trykk på Google Og så Umiddelbar internettdeling.
  3. Slå på Få datatilkobling.
Tips: Denne typen internettdeling er på som standard for de fleste enhetene som kan bruke det.
Trinn 3: Bruk internettdeling via varsler

Trinn 1: Sjekk at enhetene dine er klare

• Sjekk at alle enhetene er konfigurert til internettdeling via varsler (over).
  • Ha telefonen med mobildata i nærheten.
  • Lås opp enheten du vil koble til.

Trinn 2: På den andre enheten som ikke gir datatilkoblingen

• Du ser varselet «En Wi-Fi-sone er tilgjengelig». Trykk på varselet og følg trinnene på skjermen.
  • For å koble til senere uten varselet, åpne Innstillinger-appen og trykk på Google Og så Umiddelbar internettdeling Og så telefonen din Og så Koble til.
  • Hvis du ser et varsel om operatørbekreftelse, trykker du på Fortsett.

Trinn 3: På telefonen med mobildata

• Du ser varselet «Deler datatilkobling» når du kobler til. Varselet blir værende så lenge du er tilkoblet.
  • For å koble fra, trykk på Koble fra i varselet.
Tips: En tilkobling med «Umiddelbar internettdeling» frakobles hvis du ikke bruker den på omtrent ti minutter. Finn ut hvordan du løser problemer med wifi-sonen.

Bruk internettdeling via Bluetooth

1. Koble telefonen din til den andre enheten.
  2. Konfigurer den andre enheten slik at den får nettverkstilkobling via Bluetooth. Følg veiledningen som fulgte med enheten.
  3. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  4. Trykk på Nettverk og internett Og så Wi-Fi-sone og internettdeling.
  5. Trykk på Bluetooth-internettdeling.

Bruk internettdeling via USB-kabel

Viktig: Mac-datamaskiner kan ikke bruke internettdeling med Android via USB.

1. Koble telefonen til den andre enheten med en USB-kabel. Varselet «Tilkoblet som en» vises øverst på skjermen.
  2. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  3. Trykk på Nettverk og internett Og så Wi-Fi-sone og internettdeling.
  4. Slå på USB-internettdeling.

Tillat at Wi-Fi-sonen slås av automatisk

Viktig: For å spare batteri slås Wi-Fi-sonen av når ingen enheter er koblet til.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Wi-Fi-sone og internettdeling og så Wi-Fi-sone.
  3. For å slå denne innstillingen på eller av, trykk på Slå av Wi-Fi-sone automatisk.
Tips: Vi anbefaler at du kobler enhetene dine til et strømuttak mens du bruker internettdeling, og at du slår av tilkoblingene når du er ferdig.