Vanwege grote drukte kunnen de wachttijden voor support langer zijn. Bedankt voor je geduld. Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen over de Pixel 6 en Pixel 6 Pro.

Apps verwijderen of uitschakelen op Android-apparaten

U kunt apps die u op uw telefoon heeft geïnstalleerd, ook weer verwijderen. Als u een app verwijdert waarvoor u heeft betaald, kunt u de app later opnieuw installeren zonder deze opnieuw te hoeven kopen. U kunt ook systeem-apps uitschakelen die bij uw telefoon zijn geleverd.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert.

Geïnstalleerde apps verwijderen

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaten beheren en dan Beheren.
  4. Tik op de naam van de app die je wilt verwijderen en dan Verwijderen.
Tip: Als u een app verwijdert of uitschakelt, kunt u deze weer toevoegen aan uw telefoon of opnieuw inschakelen. Als u een app heeft gekocht, kunt u de app opnieuw installeren zonder deze nogmaals te kopen. Meer informatie over het opnieuw installeren en inschakelen van apps

Bij uw telefoon geleverde apps uitschakelen

Je kunt bepaalde systeem-apps die vooraf zijn geïnstalleerd op je Pixel-telefoon, niet verwijderen. Je kunt de meeste systeem-apps wel uitschakelen.

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op de app die je wilt uitschakelen.
  3. Tik bovenaan op Uitschakelen.

Tip: Je kunt elke app verwijderen van je startschermen. Meer informatie over hoe je het startscherm aanpast