Reparatiemodus gebruiken voor reparatieservices

Als je je Pixel-telefoon indient voor reparatie, kun je de reparatiemodus aanzetten om het proces te vereenvoudigen. In de reparatiemodus hoeven we voor en na de reparatie misschien geen gegevens te wissen en te herstellen en kunnen technici het apparaat makkelijker analyseren.

Meer informatie over hoe de reparatiemodus werkt

Belangrijk:

• Alleen bepaalde apparaten kunnen de reparatiemodus starten. In aanmerking komende apparaten zijn onder andere Pixel-telefoons met de Android-update van 14 december 2023 of hoger en met minstens 2 GB beschikbare ruimte. Meer informatie over je Android-versie
  • Je kunt de reparatiemodus gebruiken of de fabrieksinstellingen terugzetten voor zowel een reparatie in een fysiek reparatiecentrum als voor een reparatie per post. Als de reparatiemodus wordt gebruikt, bepalen Google-reparatiepartners of ze de gegevens moeten resetten nadat ze de telefoon hebben gekregen en hebben bepaald welke reparaties nodig zijn.
  • We raden je aan altijd een back-up van je gegevens te maken vóór elke reparatieservice, zelfs als je besluit de reparatiemodus te gebruiken. Als bij de reparatieservices onderdelen moeten worden vervangen die invloed hebben op de opslagruimte, moet de technicus de gegevens van je telefoon wissen, zelfs als je de reparatiemodus hebt aangezet. Met de back-up kun je de gegevens nog steeds herstellen op je gerepareerde telefoon. Ontdek hoe je een back-up van gegevens op je Pixel-telefoon maakt of terugzet. Google en de reparatiepartners zijn niet verantwoordelijk voor gegevensverlies.
  • Wijzigingen die worden aangebracht in de reparatiemodus, worden niet opgeslagen als je afsluit.
  • Voer systeemupdates uit voordat je de reparatiemodus opent om ervoor te zorgen dat de technicus problemen met het nieuwste systeem oplost.

Als je de reparatiemodus aanzet, start de telefoon een schone Android OS-versie in een speciale, beveiligde partitie met beperkte functies. Zo kunnen technici apparaten analyseren en eraan werken zonder gegevensverlies door de fabrieksinstellingen terug te zetten. Tijdens de reparatieservice kan de reparatiemodus je persoonsgegevens en informatie beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Tip: Verwijder de simkaart en houd deze bij je voordat je de telefoon opstuurt naar reparatieservices.

Reparatiemodus openen

1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Systeem en dan Reparatiemodus.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de reparatiemodus aan te zetten.
  4. Voer de beveiligingspincode, het wachtwoord of het patroon van je telefoon in (dezelfde code als je vergrendelscherm).
    • Deel de pincode, het wachtwoord of het patroon niet met de technicus.
    • Als je nog geen account hebt ingesteld, word je gevraagd een account te maken en te laten verifiëren.
  5. Laat het systeem opnieuw opstarten.
    • Nadat je telefoon opnieuw is opgestart, bevindt deze zich in de reparatiemodus.

Reparatiemodus afsluiten

1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Systeem en dan Reparatiemodus om het afsluitproces te starten.
    • In de reparatiemodus kun je ook op de melding tikken om af te sluiten.
  3. Voer je pincode, wachtwoord of patroon in om te bevestigen.
  4. Laat het systeem opnieuw opstarten.

Tip: Je kunt de reparatiemodus ook afsluiten door naar het dropdownmenu voor meldingen bovenaan het scherm te gaan. Ga daarna verder met stap 3.

Meer informatie over de reparatiemodus

• Sommige softwarefuncties zijn standaard onderbroken, maar kunnen handmatig worden geactiveerd.
    • Pixel-tips
    • Google Play
    • Berichten
    • Achtergrond
    • Google Zoeken-app
    • Tekst-naar-spraak
  • Sommige standaard first-party apps kunnen nog steeds worden gebruikt in de reparatiemodus om problemen op te lossen. Wijzigingen die jij of de reparatieservice aanbrengt en informatie die je maakt, zoals afbeeldingen of bestanden, worden van het apparaat verwijderd als je de reparatiemodus afsluit.
  • Sommige aanvullende apps die alleen beschikbaar zijn in de reparatiemodus, zijn bedoeld voor technici om het apparaat te diagnosticeren en te onderhouden. Deze apps hebben geen interactie met je gegevens.