Bruk Lupe på Pixel

Viktig: Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Pixel 5 eller nyere, og ikke på Pixel Tablet og Fold.

Du kan bruke telefonen til å forstørre liten tekst, utføre detaljerte oppgaver og zoome inn for å se skilt som er langt unna. Du kan også bruke visuelle effekter for å øke kontrasten. Når du tar bilder i svakt lys, justerer telefonen lysstyrken automatisk.

Last ned Forstørrer-appen

Du kan laste ned Forstørrer-appen fra Google Play-butikken for å bruke den.

Konfigurer Forstørrer med hurtigtrykk

Viktig: Du trenger ikke å konfigurere hurtigtrykk for å bruke Forstørrer-appen.

Du kan enkelt konfigurere Forstørrer med hurtigtrykk:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System og så Bevegelser og så Hurtigtrykk.
  3. Slå på Bruk hurtigtrykk.
  4. Velg Åpne app.
  5. Ved siden av «Åpne app» trykker du på Innstillinger og så Lupe.
  6. For å åpne Lupe, dobbelttrykk på baksiden av telefonen når telefonen er låst opp.

Zoom inn og ut

1. Åpne Forstørrer-appen på telefonen.
  2. Rett kameraet mot motivet du vil zoome inn for å se.
  3. Bruk knapper eller bevegelser for å zoome inn og ut:
    • Knapper: Trykk på plusstegnet Legg til eller minustegnet nederst.
      Tips: Du finner disse på hver side av knappen for å ta bilde eller ta opp video Ta bilde.
    • Bevegelser:
      • På bildet kan du spre fingrene for å zoome inn eller klype for å zoome ut.
      • Sveip fingeren vannrett eller loddrett på bildet.
        Tips:
        • Du kan bare sveipe fingeren vannrett eller loddrett i direktevisningen, ikke når bildet er tatt.
        • Venstre til høyre zoomer inn, og høyre til venstre zoomer ut.
        • Nederst til øverst zoomer inn, og øverst til nederst zoomer ut.

På Pixel 7 Pro og 8 Pro kan du zoome inn opptil 30x. Bildestabilisering gjør direktebildet i kamerasøkeren stødigere automatisk.

Frys et bilde

Du kan fryse et forstørret bilde for å se på det i nærmere detalj.

1. Åpne Forstørrer-appen på telefonen.
  2. Trykk på Ta bilde Ta bilde. Bildet du tok, fryser.
  3. Zoom inn for å se detaljene du vil se.

Når du lukker appen, slettes bildet.

• For å lagre det permanent, trykk på Last ned .
    Tips:
    • For å åpne det nedlastede bildet, klikk på Lupe-bildegalleriet nederst til høyre.
    • Av hensyn til personvernet ditt lagres dette galleriet bare lokalt på telefonen din.
    • For å sikkerhetskopiere bilder, gå til Google Foto for å åpne albumet, og slå på Sikkerhetskopiering.
  • For å dele det med en annen app, trykk på deleikonet Del.

Ta klare bilder i svakt lys

I svakt lys kan du slå på lommelykten for å se godt.

1. Trykk på Lommelykten er av Lommelykt.
  2. Bruk glidebryteren for å endre lysstyrken.

Tips:

• For diskret bruk slås lommelykten først på med det mest dempede lyset.
  • Når du fryser et bilde i svakt lys, gjør Forstørrer automatisk bildet klarere.

Endre farge, kontrast eller lysstyrke

Slik bruker du visuelle effekter på bildet med Forstørrer:

1. Åpne Forstørrer-appen på telefonen.
  2. Trykk på Vis kontroller nederst til venstre.
  3. En menylinje vises med alternativer for å velge Filtre, Lysstyrke og Kontrast.
  • Slik velger du et fargefilter:
    1. Trykk på Filtre .
    2. Rull mot venstre eller høyre for å velge filterfargen du vil bruke.
      Tips: Du kan velge mellom 11 forskjellige fargefiltre.
  • Slik gjør du et bilde lysere eller mørkere: Trykk på Lysstyrke .
  • Slik endrer du kontrasten: Trykk på Kontrast .
  1. Når du har trykket på en visuell effekt, kan du justere den. Du kan justere den på en av disse måtene:
    • Dra glidebryteren mot venstre eller høyre.
    • Trykk på plusstegnet Legg til eller minustegnet på en av sidene av glidebryteren.

Tips:

• Slik gjenoppretter du den opprinnelige kontrasten eller lysstyrken: Trykk på Tilbakestill Start på nytt.
  • Slik gjenoppretter du det opprinnelige filteret: Rull til toppen av filteralternativene, og velg Uten filter .

Du kan skjule filtre du ikke bruker:

1. Trykk på Vis kontroller nederst til venstre.
  2. Trykk på Flere innstillinger.
  3. Trykk på Filtre under «Tilpasning».
  4. Fjern avmerkingen for filtrene du vil skjule.
  5. For å gå tilbake til startskjermen, trykk på tilbakepilen Tilbake.

Bruk Lupe som speil

Du kan bruke Forstørrer til å få et speilbilde med 5x zoom.

1. Åpne Forstørrer-appen på telefonen.
  2. Trykk på Kamerabryter nederst.
  3. Zoom inn eller ut på speilbilder.