Mäta temperaturen på objekt med Pixel-telefonen

Du kan mäta yttemperaturen på objekt med Pixel-telefonen.

Obs! Temperatursensorn sitter uppe till höger på telefonens baksida, bredvid kameran. Objektet ska inte vidröra telefonen.

Så här mäter du temperaturen på ett objekt med Pixel-telefonen:

1. Öppna appen Termometer Thermometer på Pixel-telefonen.
  2. Tryck på Temperatur på objekt.
  3. Välj materialet för objektet som du vill mäta.
  4. Tryck på Klart.
  5. Placera Pixel-telefonen högst 5 cm från objektet.
  6. Tryck för att mäta.
  7. Tryck på Upprepa Upprepa om du vill mäta igen.

Tips!

• Var försiktig när du mäter objekt som är varma eller kalla.
  • För exakta resultat placerar du sensorn 5 cm från objektet, och ännu närmare för mindre föremål.
  • Exaktheten kan variera beroende på
    • närhet till högre eller lägre gränser för temperaturintervallet
    • materialval
    • objektets storlek
    • skillnaden i temperaturen mellan sensorn och objektet.
  • När det gäller objekt med het ånga mäter du det område av objektet som inte är täckt av ånga eller väntar tills ångan har försvunnit.

Åtgärda fel

Om du får felmeddelandet Temperatursensorn är inte tillgänglig: Om du får ett felmeddelande om att temperaturavläsningen inte är tillgänglig.
  • Resultat utanför intervallet som stöds, -20 °C till 200 °C, visas som Inte tillgänglig.
  • Resultat med texten Inte tillgänglig beror på fel som kan uppstå när
    • materialvalet har låg emissionsförmåga
    • temperaturavläsningen är på en högre eller lägre temperatur än sensorn har stöd för.

Om emissionsförmåga

Temperaturavläsningar beror på objektets emissionsförmåga. Emissionsförmåga beskriver hur mycket energi som strålar från ett objekt och anges på en skala från noll till ett.

När du väljer material blir det lättare att bestämma objektets emissionsförmåga så att du kan få mer exakta resultat.