De temperatuur van objecten meten met je Pixel-telefoon

Je kunt de oppervlaktetemperatuur van objecten meten met je Pixel-telefoon.

Belangrijk: De temperatuursensor vind je rechtsboven op de achterkant van de telefoon, naast de camera. Het object mag de telefoon niet raken.

Zo meet je de temperatuur van een object met je Pixel-telefoon:

1. Open de Thermometer-app Thermometer op je Pixel-telefoon.
  2. Tik op Objecttemperatuur.
  3. Selecteer het materiaal van het object dat je wilt meten.
  4. Tik op Klaar.
  5. Houd je Pixel-telefoon binnen 5 cm van het object.
  6. Tik om te meten.
  7. Als je opnieuw wilt meten, tik je op Herhalen Herhalen.

Tips:

• Wees voorzichtig als je objecten meet die heet of erg koud zijn.
  • Voor een nauwkeurig resultaat plaats je de sensor 5 cm van het object en dichterbij voor kleinere objecten.
  • De nauwkeurigheid kan variëren en is afhankelijk van:
    • Hoe dicht de temperatuur in de buurt komt van hogere of lagere limieten van het temperatuurbereik
    • Het geselecteerde materiaal
    • De grootte van het object
    • Het verschil in temperatuur tussen de sensor en het object
  • Voor objecten met hete stoom meet je een deel van het oppervlak van het voorwerp dat niet wordt bedekt door de stoom, of wacht je tot de stoom is verdwenen.

Fouten oplossen

Als je de foutmelding 'Temperatuursensor niet beschikbaar' krijgt: Als je de foutmelding Niet beschikbaar krijgt bij de temperatuurmeting:
  • Resultaten buiten het ondersteunde bereik (-20 °C tot 200 °C) worden getoond als Niet beschikbaar.
  • Resultaten die de melding Niet beschikbaar krijgen, zijn 'buiten bereik'-fouten die kunnen optreden als het volgende geldt voor het geselecteerde materiaal:
    • Het materiaal heeft een lage emissiviteit.
    • De temperatuur is hoger of lager dan de sensor ondersteunt.

Over emissiviteit

Temperatuurmetingen zijn afhankelijk van de emissiviteit van het object. Emissiviteit geeft aan hoeveel energie door een object wordt uitgestraald en varieert van 0 tot 1.

Aan de hand van het materiaal dat je kiest, kan de emissiviteit van het object beter worden geselecteerd en krijg je nauwkeurigere resultaten.