Problemen met de vingerafdruksensor op je Pixel-telefoon oplossen

Als je problemen hebt met de vingerafdruksensor, ga je na wat het probleem is en probeer je deze suggesties.

Problemen met de vingerafdruksensor oplossen (Pixel 6 en hoger)

Deze suggesties zijn van toepassing op problemen met Ontgrendelen met vingerafdruk voor de vingerafdruksensor onder het scherm op de Pixel 6 en hoger (met uitzondering van de Pixel Fold). Er zijn een aantal redenen waarom je vingerafdruk misschien niet wordt gescand:

Je bent buiten in fel zonlicht

Als je vingerafdruk buiten in fel zonlicht niet wordt gescand, doe je het volgende:

1. Scherm de sensor af zodat er geen direct licht op schijnt.
  2. Houd je vinger stevig op de sensor gedrukt.
Je telefoon staat in de slaapstand

Je kunt je instellingen wijzigen zodat de vingerafdruksensor altijd op het scherm wordt getoond, ook als je telefoon in de slaapstand staat.

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Scherm en dan Vergrendelscherm.
  3. Zet Altijd tijd en info tonen aan.
Tip: Als je de toegang tot de vingerafdruksensor wilt verbeteren terwijl je telefoon in de slaapstand staat, kun je ook Tikken om telefoon te checken of Oppakken om telefoon te checken aanzetten.
Je gebruikt een screenprotector

Als je vingerafdruk niet wordt gescand, kan dit komen door je screenprotector. Zorg dat je een Made for Google-screenprotector gebruikt.

Het gebruik van een niet-Made for Google-screenprotector kan een negatieve invloed hebben op de werking of beveiliging van de vingerafdruksensor van je telefoon.

Model Made for Google-gecertificeerde merken
Pixel 6 en Pixel 6 Pro Bigben
BodyGuardz
Case-Mate
OtterBox
PanzerGlass
Power Support
Zagg
Pixel 7 en Pixel 7 Pro
Bigben
BodyGuardz
Case-Mate
Mous
OtterBox
PanzerGlass
Power Support
SPIGEN
Whitestone Dome
ZAGG

Optie voor schermvergrendeling is uitgezet

Als je het bericht Optie voor schermvergrendeling is uitgezet krijgt op de instellingenpagina voor vingerafdrukken, vereist je telefoonbeheerder een andere schermvergrendelingsmethode. Als je een werkaccount op je telefoon hebt, kan je beheerder vereisen dat je een pincode, patroon of wachtwoord gebruikt. Als je dit wilt wijzigen, neem je contact op met de telefoonbeheerder.

Tip: Je kunt je vingerafdruk blijven gebruiken om betalingen goed te keuren en bepaalde apps te ontgrendelen.

De vingerafdruksensor herkent je vingerafdruk niet

Probeer deze stappen voor probleemoplossing om andere problemen met de vingerafdruksensor op te lossen:

Als geen van deze oplossingen werkt, verwijder je je huidige vingerafdruk en voeg je je vingerafdruk opnieuw toe. Volg hiervoor de stappen om een vingerafdruk in te stellen. Zorg dat je de randen en toppen van je vingerafdruk vastlegt als je deze opnieuw toevoegt.

Problemen met de vingerafdruksensor aan de zijkant oplossen (Pixel Fold)

De aan/uit-knop reageert niet
Check de instellingen voor Aanraken om te ontgrendelen:
  1. Ga naar Instellingen en dan Beveiliging en privacy.
  2. Tik op Apparaatvergrendeling en dan Ontgrendelen via gezicht of vingerafdruk.
  3. Tik op Ontgrendelen met vingerafdruk.
  4. Zet Aanraken om te ontgrendelen aan of uit.
    • Als Aanraken om op elk moment te ontgrendelen uitstaat, kun je je telefoon ontgrendelen door met een geregistreerde vinger op de aan/uit-knop te drukken als het scherm uitstaat, of door met een geregistreerde vinger de aan/uit-knop aan te raken als het scherm aanstaat. Deze instelling voorkomt onbedoelde aanrakingen.
    • Als Aanraken om op elk moment te ontgrendelen aanstaat, kun je op elk moment met een geregistreerde vinger de aan/uit-knop aanraken om je telefoon te ontgrendelen. Met deze instellingen kun je je telefoon makkelijker ontgrendelen.
Tip: Als de aan/uit-knop niet reageert, check je of de Android-versie up-to-date is. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt en updatet
De vingerafdruksensor herkent je vingerafdruk niet
  • Zorg dat de aan/uit-knop schoon is. Je kunt de sensor schoonmaken met een alcoholdoekje.
  • Als je een beschermhoesje op je Pixel Fold gebruikt, registreer je je vingerafdruk opnieuw. Zorg dat je het kussentje, de randen en de toppen van je vingerafdruk vastlegt.
  • Check of je dezelfde vinger hebt gescand als toen je je registreerde bij Ontgrendelen met vingerafdruk. Je kunt maximaal 5 vingerafdrukken toevoegen. Volg deze stappen om een vingerafdruk in te stellen.

Tip: Voor de beste functionaliteit stel je zowel Ontgrendelen met vingerafdruk als Ontgrendelen via gezichtsherkenning in. Meer informatie over hoe je Ontgrendelen via gezichtsherkenning instelt

Andere problemen met vingerafdrukinstellingen oplossen

Als je vingerafdruk niet wordt geaccepteerd

Als je vingerafdruk niet wordt geaccepteerd:

Nadat je weer toegang hebt tot je telefoon, kun je zorgen dat je vingerafdruk sneller wordt geaccepteerd:

Tip: Voor de beste functionaliteit stel je zowel Ontgrendelen met vingerafdruk als Ontgrendelen via gezichtsherkenning in. Meer informatie over hoe je Ontgrendelen via gezichtsherkenning instelt