Løs problemer med din fingeraftrykssensor på din Pixel-telefon

Hvis du har problemer med din fingeraftrykssensor, skal du finde dit problem og prøve disse løsningsforslag.

Find og løs problemer med fingeraftrykssensoren (Pixel 6 og nyere)

Disse forslag gælder for problemer med oplåsning med fingeraftryk for fingeraftrykssensoren under skærmen på Pixel 6 og nyere Pixel-telefoner (omfatter ikke Pixel Fold). Der kan være flere årsager til, at dit fingeraftryk ikke kan aflæses:

Du er uden for i kraftigt sollys

Hvis dit fingeraftryk ikke kan scannes i kraftigt sollys, når du er udenfor:

1. Skab skygge, så sensoren ikke er i direkte sollys.
  2. Hold fingeren nede på sensoren.
Din telefon er i dvaletilstand

Du kan ændre dine indstillinger, så skærmen altid viser fingeraftrykssensoren, også når den er i dvale.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Skærm efterfulgt af Låseskærm.
  3. Aktivér Vis altid tidspunkt og info.
Tip! Du kan også få hurtigere adgang til fingeraftrykssensoren, når din telefon er i dvale, ved at aktivere Tryk for at tjekke telefonen eller Løft for at tjekke telefonen.
Du bruger en skærmbeskytter

Hvis dit fingeraftryk ikke kan scannes, kan det skyldes din skærmbeskyttelse. Sørg for at bruge skærmbeskyttelse, der er Made For Google-certificeret.

Hvis du bruger en skærmbeskytter, der ikke er Made For Google-certificeret, kan det gå ud over driften eller sikkerheden af din telefons fingeraftrykssensor.

Model Made for Google-certificerede brands
Pixel 6 og Pixel 6 Pro Bigben
BodyGuardz
Case-Mate
OtterBox
PanzerGlass
Power Support
ZAGG
Pixel 7 og Pixel 7 Pro
Bigben
BodyGuardz
Case-Mate
Mous
OtterBox
PanzerGlass
Power Support
SPIGEN
Whitestone Dome
ZAGG

Skærmlåsindstillingen er deaktiveret

Hvis du får meddelelsen "Skærmlåsindstillingen er deaktiveret" på siden med indstillinger for fingeraftryk, kræver din telefonadministrator, at du bruger en anden metode til skærmlås. Hvis du har en arbejdskonto på din telefon, kan din administrator kræve, at du bruger en pinkode, et mønster eller en adgangskode. Hvis du vil ændre dette, skal du kontakte din telefonadministrator.

Tip! Du kan stadig bruge dit fingeraftryk til at godkende betalinger og låse bestemte apps op.

Fingeraftrykssensoren kan ikke genkende dit fingeraftryk

Prøv disse fejlfindingstrin for at løse andre problemer med din fingeraftrykssensor:

• Hent den nyeste Android-opdatering. Se, hvordan du tjekker og opdaterer din Android-version.
  • Sørg for, at du holder fingeren nede på sensoren, indtil telefonen låser op.
  • Sørg for, at skærmen er ren og ikke beskidt eller tilsmudset.
  • Sørg for, at du bruger den samme finger, som du brugte, da du konfigurerede oplåsning med fingeraftryk. Du kan tilføje op til 4 fingeraftryk. Følg vejledningen for at konfigurere et fingeraftryk.
  • Hvis du har meget tørre fingre, så prøv at gøre dem fugtige, eller konfigurer dit fingeraftryk igen.

Hvis ingen af disse løsninger fungerer, skal du slette dit nuværende fingeraftryk og konfigurere det igen ved hjælp af vejledningen til konfiguration af fingeraftryk. Sørg for at få fingeraftrykkets kanter og spidser med, når du konfigurerer det igen.

Find og løs problemer med fingeraftrykssensoren på siden af Pixel Fold

Afbryderknappen reagerer ikke
Markér indstillingerne for "Tryk for at låse op når som helst":
  1. Gå til Indstillinger og derefter Sikkerhed og privatliv.
  2. Tryk på Enhedslås og derefter Ansigtslås og oplåsning med fingeraftryk.
  3. Tryk på Oplåsning med fingeraftryk.
  4. Slå Tryk for at låse op når som helst til eller fra.
    • Når "Tryk for at låse op når som helst" er deaktiveret, kan du låse din telefon op, hvis du trykker på afbryderknappen med en tilmeldt finger, når skærmen er slukket, eller trykker på afbryderknappen med en tilmeldt finger, når skærmen er tændt. Denne indstilling forhindrer utilsigtede berøringer.
    • Når "Tryk for at låse op når som helst" er aktiveret, kan du til enhver tid trykke på afbryderknappen med en tilmeldt finger for at låse din telefon op. Disse indstillinger kan gøre det nemmere for dig at låse din telefon op.
Tip! Hvis der ikke sker noget, når du trykker på din afbryderknap, skal du tjekke, om din Android-version er opdateret. Se, hvordan du tjekker og opdaterer din Android-version.
Fingeraftrykssensoren kan ikke genkende dit fingeraftryk
  • Sørg for, at afbryderknappen er ren. Du kan rengøre sensoren med renseservietter.
  • Hvis du bruger et beskyttende cover på din Pixel Fold, skal du tilmelde dit fingeraftryk igen og sørge for at registrere basen, siderne og spidsen af dit fingeraftryk.
  • Sørg for, at du scannede den samme finger, som du brugte, da du konfigurerede oplåsning med fingeraftryk. Du kan tilføje op til 5 fingeraftryk. Følg denne vejledning for at konfigurere et fingeraftryk.

Tip! Du får den bedste oplevelse ved at konfigurere både oplåsning med fingeraftryk og ansigtslås. Sådan konfigurerer du ansigtslås.

Find og løs andre problemer med indstillingerne for fingeraftryk

Hvis dit fingeraftryk ikke godkendes

Hvis dit fingeraftryk ikke accepteres:

​Når du har adgang til enheden igen, er det en god idé at redigere dine fingeraftryk, så der er større sandsynlighed for, at de accepteres:

Tip! Du får den bedste oplevelse ved at konfigurere både oplåsning med fingeraftryk og ansigtslås. Sådan konfigurerer du ansigtslås.