Emoji-suggesties gebruiken op je Pixel-telefoon

Als je dicteren gebruikt, kun je kiezen uit een lijst met voorgestelde emoji's om aan je tekst toe te voegen. Je kunt ook naar emoji's zoeken, zelfs als je de exacte naam niet weet.

Wat je nodig hebt

Voorgestelde emoji's zijn alleen beschikbaar op de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Spraakgestuurd typen met de Assistent is alleen beschikbaar op de Pixel 6 en hoger. Als je spraakgestuurd typen met de Assistent wilt gebruiken, zorg je dat de Google Assistent aanstaat.

Voorgestelde emoji's zijn momenteel in alle regio's beschikbaar in het Duits en Engels.

Voorgestelde emoji's gebruiken

Je kunt dicteren gebruiken om naar emoji's te zoeken zonder dat je het exacte woord daarvoor hoeft te weten. Je kunt bijvoorbeeld 'Blije emoji' of 'Opgewonden emoji' zeggen. De nauw verwante emoji wordt dan ingevoegd. Als er geen exacte overeenkomst beschikbaar is, kun je een keuze maken uit een lijst met alternatieven.

1. Open op je Pixel-telefoon een app waarin je tekst kunt opgeven.
  2. Tik rechtsboven op het toetsenbord op Toetsenbordmicrofoon  en noem de voorgestelde emoji die je wilt gebruiken.
  3. Je emoji wordt aan je tekst toegevoegd.

Belangrijk: Als je Gboard nog niet eerder hebt gebruikt, wordt je gevraagd toestemming te geven om audio op te nemen. Wil je opnamen toestaan, tik dan in de pop-up op Tijdens gebruik van de app of Alleen deze keer.

Over voorgestelde emoji's

Eerder kon slim dicteren de gesproken naam van een emoji herkennen en deze aan je tekst toevoegen. Met deze update worden emoji's voorgesteld op basis van de context van je laatste gedicteerde zin.