Bruk emojiforslag på Pixel-telefonen din

Når du bruker diktering, kan du velge fra en liste over foreslåtte emojier for å inkludere dem i teksten. Du kan også søke etter emojier – selv om du ikke er helt sikker på hva de heter.

Dette trenger du

Foreslåtte emojier er bare tilgjengelige på Pixel 7 og Pixel 7 Pro. Stemmestyrt skriving med assistenten er bare tilgjengelig på Pixel 6 eller nyere. For å bruke stemmestyrt skriving med assistenten, sørg for at Google-assistenten er slått på.

Foreslåtte emojier er for øyeblikket tilgjengelig på tysk og engelsk i alle regioner.

Bruk foreslåtte emojier

Du kan bruke diktering til å søke etter emojier uten å vite nøyaktig hva de heter. Du kan for eksempel si «glad emoji» eller «begeistret emoji», så blir den relaterte emojien satt inn. Hvis det ikke finnes noe nøyaktig treff, kan du velge fra en liste med alternativer.

1. Åpne en app hvor du kan skrive inn tekst, på Pixel-telefonen din.
  2. Trykk på tastaturmikrofonen øverst til høyre på tastaturet, og si den foreslåtte emojien du vil bruke.
  3. Emojien blir lagt til i teksten.

Viktig: Hvis du ikke har brukt Gboard før, blir du bedt om å gi det tillatelse til å ta opp lyd. For å tillate opptak, trykk på Når appen er i bruk eller Bare denne gangen i forgrunnsvinduet.

Om foreslåtte emojier

Tidligere kunne smart diktering gjenkjenne det emojinavn som ble uttalt, og legge dem til i teksten. Med denne oppdateringen blir emojier foreslått basert på konteksten i den siste setningen du la inn via diktering.