Emojiehdotusten käyttö Pixel-puhelimella

Kun käytät sanelua, näet listan suositelluista emojeista, joita voit lisätä tekstiin. Voit myös hakea mitä tahansa emojia, vaikka et tietäisi sen tarkkaa nimeä.

Mitä tarvitset

Emojiehdotukset ovat käytettävissä vain Pixel 7:llä ja Pixel 7 Prolla. Puhekirjoitus Assistantilla on käytettävissä vain Pixel 6:lla ja uudemmilla malleilla. Kun haluat käyttää puhekirjoitusta Assistantilla, varmista, että Google Assistant on päällä.

Emojiehdotukset ovat tällä hetkellä saatavilla saksaksi ja englanniksi kaikilla alueilla.

Emojiehdotusten käyttäminen

Voit hakea emojia sanelulla ilman, että sinun tarvitsee tietää sen tarkkaa nimeä. Voit sanoa esimerkiksi "happy emoji" tai "excited emoji", niin tekstiin lisätään kuvailemasi tyyppinen emoji. Jos tarkasti vastaavaa emojia ei ole saatavilla, voit valita vaihtoehdon listalta.

1. Avaa Pixel-puhelimella sovellus, jolla voit kirjoittaa tekstiä.
  2. Napauta näppäimistön oikeasta yläkulmasta Näppäimistö mikrofoni ja sano sen ehdotetun emojin nimi, jota haluat käyttää.
  3. Emoji lisätään tekstiisi.

Tärkeää: Jos et ole aiemmin käyttänyt Gboardia, sinua pyydetään myöntämään sille lupa tallentaa ääntä. Salli tallentaminen napauttamalla ponnahdusikkunassa Sovellusta käytettäessä tai Vain tämän kerran.

Tietoa emojiehdotetuksista

Aiemmin älykäs sanelu pystyi tunnistamaan puhutun emojin nimen ja lisäämään sen tekstiisi. Tämän päivityksen myötä emojeita ehdotetaan viimeksi sanellun lauseen kontekstin perusteella.