Behålla trådlösa anslutningar på Android i flygplansläge

När du aktiverar flygplansläget på Android-enheten inaktiveras wifi och Bluetooth. Du kan ändra inställningen så att trådlösa anslutningar fortsätter vara aktiverade så att du har kvar anslutningen till enheter som smartklockor eller Bluetooth-hörsnäckor. Du kan också inaktivera de trådlösa anslutningarna igen.

Nästa gång du aktiverar flygplansläget kommer telefonen ihåg din tidigare inställning.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 11 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Aktivera eller inaktivera Flygplansläge

Så här aktiverar eller inaktiverar du flygplansläge:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet.
  3. Aktivera eller inaktivera Flygplansläge.
Tips! Du kan även aktivera eller inaktivera flygplansläget genom att svepa nedåt från skärmens överkant. Läs mer om hur du snabbt ändrar vanliga inställningar.
Aktivera och ansluta wifi
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Aktivera wifi.
  4. Tryck på ett nätverk i listan. Låset Lås visas om ett lösenord behövs. När anslutningen har upprättats händer följande:
    • Texten Ansluten visas under namnet på nätverket.
    • Nätverket sparas. När enheten är i närheten och wifi är aktiverat ansluts den automatiskt.
Tips! Du kan även öppna wifi-inställningarna genom att svepa nedåt på skärmen.Läs mer om hur du ändrar vanliga inställningar.
Aktivera eller inaktivera Bluetooth i appen Inställningar
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Anslutna enheter Följt av Anslutningsinställningar Följt av Bluetooth.
  3. Aktivera och inaktivera Bluetooth.