Meer informatie over de Instellingenassistent op je Pixel-telefoon

De app Instellingen op je telefoon gebruikt systeemsoftware die de Instellingenassistent heet. Met deze software kan je telefoon verbinding maken met de apparaatinstellingen en bepaalde app-instellingen, en deze aanpassen.

Het systeem geeft rechten aan de Instellingenassistent om bijvoorbeeld informatie over netwerkverbindingen en verbonden apparaten weer te geven, regels in te stellen voor wanneer de modus 'niet storen' moet worden aangezet of meldingen te sturen.

Soorten rechten

Mobiele netwerkverbinding
De Instellingenassistent checkt of je telefoon is verbonden met een mobiel netwerk.
Verbonden apparaten
Met dit recht kunnen widgets statusgegevens laten zien van je telefoon en via bluetooth verbonden apparaten.
Meldingen
De Instellingenassistent laat statusmeldingen en updates zien. Je kunt afzonderlijke instellingsvoorkeuren kiezen voor verschillende meldingen. Meer informatie over meldingen beheren op Android
Locatie

Met regels kun je locatieafhankelijke wijzigingen automatiseren die je regelmatig maakt in Instellingen, zoals je telefoon op stil zetten als je op je werk aankomt. Regels hebben altijd locatietoegang nodig om correct te werken. Locatiegegevens blijven op je telefoon staan en worden niet naar Google gestuurd. Je kunt locatierechten en regelinstellingen wijzigen.

Locatierechten wijzigen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Locatie en dan Locatierechten voor apps.
  3. Tik op Menu Menu en dan Systeem-apps tonen en dan Instellingenassistent.
  4. Kies een instelling onder Locatietoegang voor deze app:
    • Altijd toestaan
    • Alleen toestaan bij gebruik van de app
    • Altijd vragen
    • Niet toestaan
  5. Zet Exacte locatie gebruiken aan of uit.

Instellingen voor regels wijzigen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Systeem en dan Regels.
  3. Zet Locatie altijd toestaan voor Regels aan of uit.
  4. Zet Regels automatisch voorstellen aan of uit.

Hoe Google je informatie gebruikt

Als de instelling voor gebruiks- en diagnostische gegevens van je telefoon aanstaat, kan Google bepaalde informatie verzamelen om de functionaliteit te analyseren en te verbeteren. De Instellingenassistent kan bijvoorbeeld telefoon- of andere ID's, app-interacties, crashlogboeken en diagnostische gegevens verzamelen. Gegevens worden tijdens de overdracht versleuteld en Google gebruikt deze gegevens in overeenstemming met het Privacybeleid van Google. Meer informatie over het delen van gebruiks- en diagnostische gegevens met Google

Instelling voor gebruiks- en diagnostische gegevens wijzigen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Privacy en dan Gebruiks- en diagnostische gegevens.
  3. Zet Gebruiks- en diagnostische gegevens aan of uit.

Meer informatie over gegevenstoegang in het Helpcentrum voor privacy