Handbok om säkerhet och föreskrifter för 30 W USB-C-laddare

Här hittar du produktinformation

Säkerhetsvarningar

Korrekt hantering och användning

Service och support

Föreskrifter

Begränsad garanti

Här hittar du produktinformation

Den här guiden innehåller de grundläggande säkerhetsriktlinjer som finns i det tryckta häftet Säkerhet och garanti som medföljer 30 W USB-C-laddaren. Den innehåller dessutom ytterligare information om säkerhet, föreskrifter och garantier för 30 W USB-C-laddaren.

Information om säkerhet och föreskrifter: g.co/pixel/safety.

Information om vilken garanti som gäller i landet där du köpte produkten, t.ex. hur du gör ett garantianspråk: g.co/pixel/warranty.

Information om ekodesign (energiprestanda): g.co/ecodesign.

Säkerhetsvarningar

Varning VARNING! HÄLSO- OCH SÄKERHETSINFORMATION – LÄS DETTA INNAN DU ANVÄNDER ENHETEN FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR PERSONSKADOR, OBEHAG, SKADAD EGENDOM INKLUSIVE SKADOR PÅ TILLBEHÖR TILL 30 W USB-C-LADDAREN ELLER ANSLUTNA ENHETER OCH ATT UTSÄTTAS FÖR ANDRA RISKER.

Hantering

Hantera 30 W USB-C-laddaren varsamt. Den kan skadas om du tar isär, tappar, böjer, bränner, krossar eller sticker hål på den. Använd inte laddaren om den är skadad, till exempel om höljet är trasigt eller kontaktstiften är skadade eller böjda. Om du använder en skadad 30 W USB-C-laddare finns risk för överhettning eller personskador. Utsätt inte laddaren för vätskor eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning. Använd inte laddaren om den blir blöt. Försök inte torka den med en extern värmekälla. Använd inte laddaren utomhus eller på blöta platser, till exempel nära ett handfat, ett badkar eller en dusch. Rör aldrig vid laddaren med fuktiga händer.

30 W USB-C-laddaren är avsedd att fungera bäst i temperaturer på mellan 0 °C och 40 °C och ska förvaras i temperaturer på mellan -30 °C och 70 °C. Utsätt inte 30 W USB-C-laddaren för högre temperaturer än 45 °C, till exempel genom att placera den på instrumentbrädan i en bil eller vid en värmefläkt, eftersom det kan skada 30 W USB-C-laddaren, överhetta batteriet eller medföra brandrisk. Placera inte 30 W USB-C-laddaren i närheten av värmekällor eller i direkt solljus. Om enheten blir varm när den är ansluten till en strömkälla kopplar du ur den och flyttar den till en svalare plats. Använd den inte förrän den har svalnat. 30 W USB-C-laddaren är avsedd att fungera bäst på höjder upp till 5 000 m.

Laddaren är avsedd att fungera med Google USB-C®-enheter. Laddaren och enheten den är kopplad till ska vara placerade på väl ventilerade platser när de används eller laddas. Om skadade kablar eller laddare används eller om du laddar enheten i fuktiga miljöer kan det uppstå risk för brand, elektriska stötar, personskada eller skada på enheten eller annan egendom. När du laddar enheten måste laddaren vara lättåtkomlig och ansluten till ett vägguttag i närheten. Undvik att ladda enheten i direkt solljus.

30 W USB-C-laddaren har utformats i enlighet med specifikationerna för USB Type-C® och kan därför ge en spänning på 5 V med 3 A, 9 V med 3 A, 15 V med 2 A, 20 V med 1,5 A när den används med USB PD-kompatibla enheter samt upp till 11 V med 3 A, 16 V med 2 A och 21 V med 1,5 A (högst 30 W) när den används med USB PD 3.0 PPS-kompatibla enheter. Användning av den här laddaren tillsammans med enheter som inte är kompatibla med den spänning och ström som anges på etiketten och/eller som inte följer specifikationerna för USB Type-C kan resultera i personskada och att enheten och/eller laddaren skadas permanent. Denna laddare är en certifierad begränsad strömkälla (LPS) enligt IEC 60950-1 och klassificerad PS2 enligt IEC 62368-1. Utgående ström som överskrider 3 A är endast möjlig när du använder en kabel som är märkt med en högre strömstyrka än 3 A, till exempel en kabel med E-Marker märkt 5 A.

Reparation och service

Försök inte reparera 30 W USB-C-laddaren själv. Om du tar isär den kan det leda till skador på dig eller laddaren.

Kontakta kundtjänst om 30 W USB-C-laddaren inte fungerar som den ska eller har skadats. Du hittar mer information på g.co/pixelcare.

Strömförsörja andra enheter

Laddaren är avsedd att fungera med Google USB-C®-enheter. Laddaren och enheten den är kopplad till ska vara placerade på väl ventilerade platser när de används eller laddas. Om skadade kablar eller laddare används eller om du laddar enheten i fuktiga miljöer kan det uppstå risk för brand, elektriska stötar, personskada eller skada på enheten eller annan egendom. När du laddar enheten måste laddaren vara lättåtkomlig och ansluten till ett vägguttag i närheten. Undvik att ladda enheten i direkt solljus.

Håll i själva laddaren när du drar ut den ur eluttaget. Dra aldrig i kabeln. Vrid eller kläm inte USB-kabeln och tvinga inte in kontakten i en port.

Långvarig exponering för hetta

Laddaren alstrar värme under normal användning och följer gällande standarder och gränsvärden för yttemperatur. Undvik långvarig direkt eller indirekt hudkontakt eftersom långvarig kontakt med varma ytor kan leda till obehag eller brännskador. Sov inte på eller med laddaren eller enheten som den laddar och täck dem inte med kuddar eller filtar. Var medveten om detta om du har ett medicinskt tillstånd som påverkar din förmåga att känna värme mot huden.

Barnsäkerhet

Den här enheten är inte en leksak. 30 W USB-C-laddaren (eller eventuella medföljande tillbehör) kan innehålla smådelar, plastdelar och delar med vassa kanter som kan orsaka skador eller utgöra en kvävningsrisk. Kablar och sladdar utgör en strypningsrisk för barn. Förvara 30 W USB-C-laddarens sladdar och kablar utom räckhåll för barn (minst 0,9 m avstånd) och låt dem inte leka med 30 W USB-C-laddaren eller dess tillbehör. De kan skada sig själva eller andra och de kan oavsiktligt skada 30 W USB-C-laddaren. Om ett barn sväljer smådelar måste ni omedelbart uppsöka läkarvård.

Kassering, transport och återvinning

Kassera laddaren enligt lokala föreskrifter. Kasta den inte i vanliga hushållssopor. Felaktig kassering kan leda till brand, explosion och/eller andra risker. Du ska inte öppna den, krossa den, hetta upp den till över 45 ̊C eller förbränna den. Du hittar mer information om återvinning av enheten på g.co/HWRecyclingProgram.

Miljöbegränsningar

Förvara inte laddaren på platser där det är dammigt, fuktigt eller smutsigt. Laddarens delar eller inre kretsar kan ta skada om du gör det. Placera inte telefonen i närheten av värmekällor eller i direkt solljus.

Miljöer med explosionsrisk

Använd inte laddaren där brandfarliga eller explosiva ämnen förvaras (till exempel på bensinmackar, bränsledepåer eller kemiska verk). Använd inte laddaren där sprängning pågår eller i miljöer med explosionsrisk, t.ex. där luften innehåller höga halter av brandfarliga kemikalier, ångor eller partiklar (som korn, damm eller metallpulver). På sådana platser kan gnistor orsaka explosioner eller brand, eller till och med dödsfall. Följ alla anvisningar och skyltar där sådana risker kan finnas.

Korrekt hantering och användning

Följ dessa riktlinjer när du använder, förvarar eller rengör laddaren:

Drifttemperatur

Använd inte eller ladda inte med laddaren vid temperaturer på under 0 °C eller över 40 °C.

Skötsel och rengöring

Dra ur kontakten innan du rengör laddaren, vid åska och om den inte ska användas under en längre period. Använd en ren, mjuk och torr trasa när du rengör laddaren. Använd inte kemiska rengöringsmedel, pulver eller andra kemiska medel (som bensen) när du rengör laddaren.

Service och support

Reparationer av 30 W USB-C-laddaren bör endast utföras av Google eller ett serviceställe som auktoriserats av Google. Besök g.co/pixel/help för hjälp och support online.

Föreskrifter

Du hittar information om föreskrifter, certifiering och efterlevnadsmärkning som är specifik för 30 W USB-C-laddaren på själva laddaren.

EMC – meddelande om efterlevnad

Viktigt! Enheten uppfyller kraven för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) enligt tester utförda under förhållanden där kompatibel kringutrustning och isolerade kablar används mellan systemkomponenter. Det är viktigt att du använder kompatibel kringutrustning och isolerade kablar mellan systemkomponenter för att minska risken för störningar i radio- och tv:ar och annan elektronisk utrustning.

Ändringar eller modifieringar av denna produkt som inte har auktoriserats av Google kan ogiltigförklara den elektromagnetiska kompatibiliteten (EMC) samt upphäva din rätt att använda laddaren.

Föreskrifter: USA

Efterlevnad av FCC-reglerna

Obs! Utrustningen har testats och visat sig följa gränserna för en digital enhet av klass B, i enlighet med avsnitt 15 i FCC-reglerna. Dessa gränser är avsedda att ge ett skäligt skydd mot skadliga störningar i bostadsinstallationer. Utrustningen genererar, använder och kan sända ut radiofrekvensenergi och kan, om den inte installeras och används i enlighet med anvisningarna, orsaka skadliga störningar i radiokommunikation. Det finns dock inte garantier för att störningar inte kan förekomma i en viss installation. Om utrustningen orsakat skadliga störningar i radio- eller tv-mottagningen (vilket du kan kontrollera genom att stänga av och slå på utrustningen) testar du att åtgärda störningen genom att göra något av följande:

• Placera mottagarantennen på ett annat ställe.
  • Öka avståndet mellan utrustningen och mottagaren.
  • Anslut utrustningen till ett uttag i en annan krets än den som mottagaren är ansluten till.
  • Ta hjälp av återförsäljaren eller en erfaren radio-/tv-tekniker.

Alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google kan upphäva din rätt att använda utrustningen.

Enheten uppfyller kraven enligt avsnitt 15 i FCC-reglerna. Användning sker på följande två villkor:

1. Enheterna får inte orsaka skadlig störning.
  2. Enheterna måste tåla eventuella störningar, inklusive störningar som kan orsaka oönskad drift.

Modellnummer: G9BR1
Produktnamn: 30 W USB-C-laddare

Ansvarig part
Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043, USA

Kontakt: g.co/pixel/contact

Föreskrifter: Kanada

Industry Canada, klass B

Enheten uppfyller gränsvärdena enligt ICES-003, klass B.

30 W USB-C-laddaren uppfyller ISED:s licensundantag för RSS-standarder. Användningen är underställd följande två villkor: (1) enheten får inte orsaka störningar och (2) enheten måste tåla alla störningar, inklusive störningar som kan orsaka att enheten inte fungerar på önskat sätt.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'ISDE Canada applicables aux appareils radio;exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:

(1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et

(2) l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

Föreskrifter: Förenade kungariket

Förenade kungariket – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att den elektriska utrustningen av typ G70KK uppfyller kraven i Statlig förordning 2016 nr 1091 Föreskrifter om elektrisk utrustning (säkerhet) och Statlig förordning 2016 nr 1101 Föreskrifter om elektromagnetisk kompatibilitet. Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/pixel/conformity.

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt uppfyller kraven i Statlig förordning 2012 nr 3032 Föreskrifter om begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning.

Förenade kungariket – REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, Statutory Instrument 2020 nr 1577) för Förenade kungariket är det Förenade kungarikets regelverk gällande kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Förenade kungariket – förordningar om avfall från elektriska eller elektroniska produkter

Symbolen till vänster betyder att produkten enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfall. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. När produkten och dess elektriska tillbehör samlas in och återvinns separat från annat avfall bidrar du till att hushålla med naturens resurser och skyddar såväl människor som miljö.

Testsammanfattning gällande externa nätaggregats verkningsgrad för Statlig förordning 2010 nr 2617 Ekodesigndirektivet

Offentliggjord information Värde och precision Enhet

Tillverkarens namn eller varumärke, organisationsnummer och adress

Google LLC
Commercial registration number: 3582691
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043
USA

-

Modellbeteckning(ar)

G70KK

-

Ingående spänning

230

V ~

Ingående frekvens (växelström)

50

Hz

Utgående spänning

För USB PD-kompatibla enheter: 5,0, 9,0, 15,0, 20,0
För USB PD 3.0 PPS-kompatibla enheter: upp till 11,0, 16,0, 21,0

V ⎓

Utgående ström

För USB PD-kompatibla enheter
3,0 (5,0 V ⎓)
3,0 (9,0 V ⎓)
2,0 (15,0 V ⎓)
1,5 (20,0 V ⎓)
För USB PD 3.0 PPS-kompatibla enheter
3,0 (11,0 V ⎓)
2,0 (16,0 V ⎓)
1,5 (21,0 V ⎓)

A

Utgående effekt

För USB PD-kompatibla enheter
15,0 (5,0 V ⎓)
27,0 (9,0 V ⎓)
30,0 (15,0 V ⎓)
30,0 (20,0 V ⎓)
För USB PD 3.0 PPS-kompatibla enheter
30,0 (11,0 V ⎓)
30,0 (16,0 V ⎓)
30,0 (21,0 V ⎓)

W

Genomsnittlig verkningsgrad i aktivt läge

82,9

%

Verkningsgrad vid låg last (10 %)

78,4

%

Elförbrukning vid noll-last

0,03

W

Tillverkare: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, USA 94043

Google Commerce Limited UK establishment, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9TQ, Förenade kungariket

Föreskrifter: EU

EU – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att laddaren av typ GLE6S och G70KK följer direktiv 2014/35/EU (Direktivet om lågspänningsutrustning) och 2014/30/EU (Direktivet om elektromagnetisk kompatibilitet). Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/pixel/conformity.

Testsammanfattning om kommissionens förordning (EU) 2019/1782 gällande externa nätaggregats verkningsgrad

Offentliggjord information Värde och precision Enhet

Tillverkarens namn eller varumärke, organisationsnummer och adress

Google LLC
Commercial registration number: 3582691
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043
USA

-

Modellbeteckning(ar)

GLE6S, G70KK

-

Ingående spänning

230

V ~

Ingående frekvens (växelström)

50

Hz

Utgående spänning

För USB PD-kompatibla enheter: 5,0, 9,0, 12,0, 15,0, 20,0
För USB PD 3.0 PPS-kompatibla enheter: upp till 11,0, 16,0, 21,0

V ⎓

Utgående ström

För USB PD-kompatibla enheter
3,0 (5,0 V ⎓)
3,0 (9,0 V ⎓)
2,0 (15,0 V ⎓)
1,5 (20,0 V ⎓)
För USB PD 3.0 PPS-kompatibla enheter
3,0 (11,0 V ⎓)
2,0 (16,0 V ⎓)
1,5 (21,0 V ⎓)

A

Utgående effekt

För USB PD-kompatibla enheter
15,0 (5,0 V ⎓)
27,0 (9,0 V ⎓)
30,0 (15,0 V ⎓)
För USB PD 3.0 PPS-kompatibla enheter
30,0 (11,0 V ⎓)
30,0 (16,0 V ⎓)
30,0 (21,0 V ⎓)

W

Genomsnittlig verkningsgrad i aktivt läge

82,9

%

Verkningsgrad vid låg last (10 %)

78,4

%

Elförbrukning vid noll-last

0,03

W

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt följer Europeiska parlamentets och rådets direktiv 2011/65/EG från 8 juni 2011 angående begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning (RoHS) och dess tillägg.

REACH

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, EG nr 1907/2006) är EU:s regelverk för kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Tillverkare: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, USA 94043

Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Irland

Föreskrifter: Indien

Meddelande om återvinning och hantering av elektroniskt avfall

I Indien betyder denna symbol att produkten inte får kastas i hushållssopor. Den bör lämnas in på en lämplig anläggning för återvinning.

Google tillkännager att enheten har utformats och tillverkats i enlighet med reglerna för hantering av elektroniskt avfall från 2016 (hädanefter Reglerna) och att den specifikt följer regel 16 (1) om minskad användning av farliga ämnen vid tillverkning av elektrisk och elektronisk utrustning, samt de gällande begränsningarna av koncentration per vikt i homogena material (förutom undantagen i tabell II).

Felaktig hantering, kassering, oavsiktliga skador, andra skador eller felaktig återvinning av elektroniskt avfall kan utgöra risker, inklusive men utan begränsning till brand, explosion och andra faror, och okontrollerad kassering som kan skada miljön eftersom det förhindrar återanvändning av resurserna. Visst elektroniskt avfall kan innehålla farliga kemikalier som kan förgifta vatten, jord och andra naturtillgångar om det kasseras på fel sätt. Felaktig kassering kan skada växter, djur och människor.

Föreskrifter: Taiwan

Taiwan – RoHS-direktivet

Utrustningens namn: 30 W USB-C-laddare, Typbeteckning: G9BR1
設備名稱 :30W USB-C 充電器,型號(型式):G9BR1

單元\
Enhet
限用物質及其化學符號
Ämnen som omfattas av begränsningar och deras kemiska symboler

Bly
(Pb)

Kvicksilver
(Hg)

Kadmium
(Cd)
六價鉻
Sexvärt
krom
(Cr+6)
多溴聯苯
Polybromerade
bifenyler
(PBB)
多溴二苯醚
Polybromerade
difenyletrar
(PBDE)
外殼 Hölje O O O O O O
電子元件 Elektronikkomponent O O O O O
連接器 Kontakt O O O O O
電路板 Mönsterkort O O O O O O
變壓器 Transformator O O O O O O
塑膠件 Plastkomponenter O O O O O O
包裝 Emballage O O O O O O
其它 Annat O O O O O O

備考1.〝超出0.1 wt %〞及〝超出0.01 wt %〞係指限用物質之百分比含量超出百分比含量基準值。
Kommentar 1: Överskrider 0,1 viktprocent och Överskrider 0,01 viktprocent indikerar att procentandelen av det begränsade ämnet överskrider referensvärdet för förekomstprocent.

備考2.〝O〞係指該項限用物質之百分比含量未超出百分比含量基準值。
Kommentar 2: O indikerar att procentandelen av ämnet som omfattas av begränsningar inte överskrider procentandelen för referensvärdet i det nuvarande tillståndet.

備考3.〝-〞係指該項限用物質為排除項目。
Kommentar 3: Tankstrecket – indikerar att ämnet som omfattas av begränsningar motsvarar undantaget.

Begränsad garanti

Den begränsade garantin finns även i Googles garanticenter för maskinvara.

Pixel, Google, G-logotypen och tillhörande märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra varumärken tillhör deras respektive ägare.