Översätta tal och text på en Pixel-telefon

Du kan översätta sms-konversationer och videor i realtid med Pixel 6 eller senare, inklusive Fold. Läs mer om hur du ber Google-assistenten att översätta en konversation med tolkläget.

Aktivera Liveöversättning

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System följt av Liveöversättning.
  3. Aktivera Använd Liveöversättning. Liveöversättning är på som standard.
  4. Valfritt: Så här anger du ett nytt standardmålspråk:
    1. Tryck på Översätt till.
    2. Välj ett språk.
    3. Tryck på Välj språk.
  5. Valfritt: Lägg till fler källspråk:
    1. Tryck på Lägg till ett språk.
    2. Välj ett språk.
    3. Tryck på Välj språk.

Språk som stöds med liveöversättning

• Chatt: AR, DA, DE, EN, ES, FA, FR, HI, IT, JP, KO, NL, PL, PT, RU, SV, TH, TR, VI, zh_CN och zh-TW
  • Media: DE, EN, ES, FR, IT och JP
  • Tolkläge: DE, EN, ES, FR, IT och JP

Översätta sms

När du aktiverar liveöversättning kan du översätta sms i vissa meddelandeappar. Alla översättningar görs på enheten.

Tryck på språkbubblan om du vill byta mellan originalspråket och det valda språket.

Så här uppdaterar du språkinställningarna:

1. Öppna en sms-konversation som är på ett annat språk.
  2. Tryck på översättningsbrickan.
  3. Uppdatera översättningsspråken i rullgardinsmenyn Dropdown.

Så här översätter du ett enskilt meddelande:

1. Öppna ett sms som är på ett annat språk.
  2. Tryck länge för att markera text.
  3. Tryck på Kopiera .
  4. Tryck på Översätt kopierad text.

Tips! Översätt hela sidan genom att trycka på rullgardinsmenynDropdown följt av Översätt hela sidan.

Översätta text med kameran

Du kan översätta text från exempelvis menyer och skyltar med hjälp av kameran.

1. Tryck på Lens Google Lens i Pixel-sökfältet.
  2. Ta ett foto av orden du vill översätta.

Översätta textning i media

Om du vill byta textningsspråk för media, till exempel i videor, poddar, , videosamtal och ljudmeddelanden, trycker du på Live Caption. Om du vill aktivera Live Caption trycker du på volymknappen och sedan på Live Caption Live Caption-undertexter. Läs mer om Live Caption.

Visa liveöversättning i tolkläget på Pixel Fold

Du kan aktivera tolkläget på Pixel-telefonen med hjälp av Google-assistenten och sedan visa översättningen för någon annan. Läs mer om hur du översätter konversationer med tolkläget.

Obs! Översättningen blir mer korrekt om du inte täcker över mikrofonen när du använder Dual Screen.

Så här översätter du med Google Assistent:

1. Vik upp telefonen.
  2. Säg ”Hey Google” och ett kommando, till exempel följande:
    • ”Tolka italienska åt mig.”
    • ”Hur säger man ’hus’ på spanska?”
    • ”Aktivera tolkläget.” Välj ett språk att översätta till.
  3. Tryck på Dual Screen längst ned på skärmen följt av Mikrofon .
  4. Prata på ditt eget språk. På den yttre skärmen visas en översättning av det du säger till den andra personen.

Om du inte längre vill visa översättningar på den yttre skärmen kan du

• trycka på Dual Screen-knappen igen
  • byta app
  • stänga appar
  • vika telefonen.