Översätta tal till text med Live Caption

Med Live Caption kan du automatiskt texta talat ljud på enheten med ett tryck. Funktionen kan användas med videor, poddar, telefonsamtal, videosamtal och ljudmeddelanden.

Obs!

• Textning av samtal fungerar bara på Pixel-telefoner.

Innehåll

Aktivera Live Caption

Flytta textningsrutan

Ändra inställningar för Live Caption

Skriva svar under ett telefonsamtal

Batteriförbrukning och annat

Få hjälp

Aktivera Live Caption

Live Caption fungerar på

• Pixel 2 och senare telefoner på engelska
  • Pixel 6 och Pixel 6 Pro på engelska, franska, italienska, japanska, spanska och tyska
    • (på Pixel 6 och Pixel 6 Pro går det även att få dessa språk identifierade och textningen översatt automatiskt)
  • andra utvalda Android-telefoner.

Så här aktiverar eller inaktiverar du Live Caption:

1. Tryck på volymknappen.
  2. Tryck på Live Caption Live Caption-undertexter under volymkontrollen.

Tips! Om de här stegen inte fungerar kan du behöva aktivera Live Caption i enhetens tillgänglighetsinställningar.

När Live Caption är på visas textning för talat ljud i media som spelas upp på enheten.

På Pixel-telefoner visas även textning under samtal. Personen du pratar med får ett röstmeddelande om att textning har aktiverats.

All textning bearbetas lokalt, lagras aldrig och lämnar aldrig din enhet.

Tips! Om Live Caption inte visas kan du behöva uppdatera Android System Intelligence. Android System Intelligence kallades tidigare för Enhetsanpassning. Om det gamla namnet visas i Play Butik kan du ändå uppdatera appen.

Flytta textningsrutan

• Flytta textningsrutan: Tryck länge på den och dra den uppåt eller nedåt.
  • Dölja textning och inaktivera Live Caption: Dra textningsrutan utanför skärmen i skärmens nederkant.
  • Utöka eller komprimera textningsrutan: Tryck snabbt två gånger. Rörelsen är inte tillgänglig under pågående samtal.

Ändra inställningar för Live Caption

1. Öppna Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Ljud följt av Live Caption.
  3. Du kan hitta och ändra följande inställningar under Inställningar:
    • Aktivera eller inaktivera direkttextning.
    • Dölja eller visa svordomar.
    • Dölja eller visa beskrivningar av ljud som skratt eller applåder.
    • Dölja eller visa ikonen för Live Caption i volymkontrollen.
    • Aktivera eller inaktivera textning av samtal. Inställningen finns endast på Pixel-telefoner.

Tips! Om du vill ändra storlek, format eller färg på textningen öppnar du´textningsinställningarna.

Skriva svar under ett telefonsamtal

Viktigt! Finns endast på Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a och Pixel Fold.

Med den här funktionen kan du ringa utan att prata. Det som den andra personen säger textas och du kan skriva svar i realtid. Systemet läser upp det du har skrivit. Funktionen översätter inte, utan gör det bara möjligt att samtala på det språk du använder.

Så här aktiverar du skrivna svar:
  1. Öppna Inställningar Appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av Live Caption.
  3. Aktivera Skriva svar under samtal.

Du får en avisering när textning är aktiverat under samtal. Tryck på Tangentbord Keyboard när du vill börja skriva.

Batteriförbrukning och annat

Om du använder Live Caption när du pratar i telefon eller spelar upp media förbrukas mer batteri. Live Caption inaktiveras automatiskt i batterisparläget.

Mer om Live Caption:

• Live Caption är inte avsett för samtal med fler än en person.
  • Om du stänger av ditt ljud när meddelandet om textning läses upp i samtalet stängs ljudet av för meddelandet. Se till att personen du pratar med får veta att textning har aktiverats.
  • Det kanske inte går att använda textning i vissa medie- och samtalsappar.
  • Live Caption fungerar bäst på ljud med tydligt tal och utan starkt bakgrundsbrus.
  • Live Caption fungerar inte med musik.
  • Ingen mobildata- eller internetanslutning används med Live Caption. Ljud och textning behandlas lokalt på enheten och varken lagras eller skickas till Google.

Få mer hjälp

Om du behöver mer hjälp med Live Caption kontaktar du Googles support för kunder med funktionsnedsättning.