Ha en konversation med Google-assistenten

Du kan prata med en Pixel 4 och senare, inklusive Fold, utan att behöva säga ”Hey Google” före varje fråga eller kommando. Läs mer om hur du har konversationer på delade enheter.

Detta behövs

To have a conversation with Google Assistant, you need a Pixel 4 and later, including Fold, with:

• New Google Assistant.
  • Assistant language set to English.
    • The language setting applies if you're from: the United States, Canada, United Kingdom, Ireland, Australia, or Singapore.

Aktivera Kontinuerlig konversation

Obs! Kontinuerlig konversation gäller bara den aktuella enheten. Läs mer om konversationer på högtalare eller Smart Display-enheter.

1. Säg ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten”.
  2. Tryck på Kontinuerlig konversation under Alla inställningar.
  3. Aktivera Kontinuerlig konversation.

Ha en konversation

1. Säg ”Hey Google” på telefonen och ställ en fråga eller säg ett kommando.
  2. Lyssna på svaret.
  3. Fortsätt konversationen genom att ställa en fråga till eller säga ett kommando.
Tips! Du kan se ett sken längst ned på skärmen medan assistenten lyssnar.

Avsluta konversationen

Du kan avsluta en konversation på något av följande sätt:

• Säg:
    • ”thank you” (”tack så mycket”)
    • ”thanks, Google” (”tack Google")
    • ”I'm done” (”jag är klar”).
  • Tryck på skenet längst ned på skärmen.
  • Svep nedåt över ett svarskort.
  • Lägg ifrån dig telefonen.

Så vet Google-assistenten att konversationen ska fortsätta

Om Kontinuerlig konversation har aktiverats lyssnar Google-assistenten efter följdfrågor i cirka 10 sekunder. Röst- och sensorsignaler, till exempel tal-, gyroskop-, accelerometer- och rotationssensorer, används för att identifiera om du fortsätter konversationen eller inte.

Sensorsignaler behandlas på din enhet. Om vi upptäcker att konversationen fortsätter kan det hända att ljudet skickas till Googles servrar så att du kan få ett svar. Öppna Min aktivitet för att se vilken data som sparas.

Om du har aktiverat ljudinspelningar kan din aktivitet användas för att förbättra tekniken för ljudigenkänning. Om du vill ändra inställningarna väljer du vad du vill dela med Google Assistent.

Så förbättras ljudigenkänningstekniken med Google Assistent

Om du har aktiverat ljudinspelningar kan din aktivitet som lagras på Googles servrar användas för att förbättra ljudigenkänningstekniken. Om du vill ändra inställningarna väljer du vad du vill dela med Google Assistent.

Från och med Pixel 7 och Pixel 7 Pro lär sig Google Assistent av dig och blir bättre på att känna igen ord och fraser du använder ofta. Läs mer om anpassad taligenkänning.