Jos tarvitset tukea muun kuin Pixel-puhelimen kameran kanssa, siirry Google Kameran ohjekeskukseen

Kamera-sovelluksen korjaaminen Pixel-puhelimella

Voit ratkaista kameraongelmia omatoimiohjeidemme avulla.

Tärkeää: Pixel 6 Prossa ja Pixel 7 Prossa on suurempi kamera, joka käyttää tarkennukseen lisäosia. Jos ravistat puhelinta, kamerasta saattaa kuulua koliseva ääni. Tämä on normaalia. Pixel 6:lla saatat kuulla äänen pääkamerasta.

To get camera help, activate Google Assistant on your Pixel 8 and Pixel 8 Pro and say, "I'm having issues with my camera." Learn more about Pixel support on Assistant.

Vaihe 1: Puhdista kameran linssi ja laser

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:a ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Puhdista kameran linssi ja laseranturi pyyhkimällä niitä varovasti pehmeällä ja puhtaalla liinalla.

• Jos kuvat ja videot näyttävät sumeilta tai kamera ei tarkenna, puhdista kameran linssi.
  • Jos puhelimessasi on laseranturi, puhdista myös se. Katso, missä linssi ja anturi ovat Pixel-puhelimessa tai Nexus-laitteessa.

Vinkki: Kamerasi saattaa ilmoittaa, jos se havaitsee linssin olevan likainen. Katso, miten voit laittaa varoitukset likaisesta linssistä pois päältä.

Vaihe 2: Käynnistä puhelin uudelleen
  1. Sammuta puhelimesta virta.
    • Pixel 5a ja vanhemmat: Paina virtapainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten näytöltä Katkaise virta Virta.
    • Pixel 6 ja uudemmat (myös Pixel Fold): Sammuta puhelin painamalla virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten näytöltä Katkaise virta Virta.
  2. Kun puhelin sammuu, paina virtapainiketta, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
Vaihe 3: Tyhjennä Kamera-sovelluksen välimuisti
  1. Sammuta puhelimesta virta.
    • Pixel 5a ja vanhemmat: Paina virtapainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten näytöltä Katkaise virta Virta.
    • Pixel 6 ja uudemmat (myös Pixel Fold): Sammuta puhelin painamalla virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten näytöltä Katkaise virta Virta.
  2. Kun puhelin sammuu, paina virtapainiketta, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
Vaihe 4: Päivitä sovellukset

Tarkista, onko Kamera-sovellukseen saatavilla päivitys:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia ja laitteita.
  4. Asenna kaikki Pixel-kameralle saatavilla olevat päivitykset kohdasta "Päivityksiä saatavilla".

Näin tarkistat, onko Android-järjestelmäpäivitys saatavilla:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä.
  3. Valitse Ohjelmistopäivitykset.
  4. Valitse Järjestelmäpäivitys.
  5. Valitse Tarkista päivitykset.
Vaihe 5: Tarkista, aiheuttavatko muut sovellukset ongelman
  1. Sammuta puhelimesta virta.
    • Pixel 5a ja vanhemmat: Paina virtapainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten näytöltä Katkaise virta Virta.
    • Pixel 6 ja uudemmat (myös Pixel Fold): Sammuta puhelin painamalla virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten näytöltä Katkaise virta Virta.
  2. Kun puhelin sammuu, paina virtapainiketta, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
  3. Puhelin käynnistyy vikasietotilassa. Näytön alareunassa näkyy ilmoitus vikasietotilasta.
  4. Avaa kamera ja tarkista, toimiiko se.
    • Jos Kamera-sovellus toimii vikasietotilassa, ongelmana voi olla toinen sovellus.
      1. Poistu vikasietotilasta käynnistämällä puhelin uudelleen.
      2. Poista viimeksi asentamasi sovellus.
      3. Avaa kamera ja tarkista, onko ongelma korjaantunut. Jos ei, toista edellinen vaihe.
      4. Jos ongelma on ratkennut, asenna takaisin kaikki paitsi viimeiseksi poistamasi sovellus.
    • Jos Kamera-sovellus ei toimi vikasietotilassa, katso muita sovelluksen korjaustapoja.

Vinkki: Kamerasi saattaa ilmoittaa, jos se havaitsee linssin olevan likainen. Katso, miten voit laittaa varoitukset likaisesta linssistä pois päältä.

Onko Pixel-puhelimessa edelleen kameraongelmia?

Mahdollisia ratkaisuja muihin ongelmiin puhelimesi kameran kanssa voit saada postaamalla kysymyksiä Pixel-yhteisölle keskusteluryhmissämme.

Lisää aiheesta