Om du behöver hjälp med Kamera på en annan telefon än Pixel besöker du hjälpcentret för Kamera från Google.

Utforska kameran på Pixel Fold

Det finns fem kameror på Google Pixel Fold: tre på den bakre kamerapanelen med vidvinkelobjektiv, ultravidvinkel och teleobjektiv samt en kamera på utsidan och en på insidan.

Med hjälp av det nya bordsläget och det vikbara formatet kan du ta gruppfoton och foton av natthimlen utan att trycka.

Ta en selfie med den bakre kameran
  1. Öppna appen Kamera Google Kamera på Pixel Fold.
  2. Byt till den bakre kameran genom att trycka på Bakre kamera .
  3. Kameraskärmen växlar till den yttre skärmen.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
    1. Vik upp telefonen om den är ihopfälld så att både den yttre skärmen och de bakre kamerorna är vända mot dig.
    2. Om telefonen är utfälld vänder du på den så att de bakre kamerorna är vända mot dig.
  5. Tryck på slutarknappen för att ta en selfie medan du tittar på dig själv på den yttre skärmen.

Tips! Läs mer om andra sätt att ta en selfie.

Ta ett gruppfoto i bordsläge
  1. Öppna appen Kamera Google Kamera på Pixel Fold.
  2. Vik telefonen så den liknar ett L (eller använd bordsläget).
  3. Placera telefonen på en yta så att de bakre kamerorna är vända mot motivet. Du kan även se en förhandsgranskning av fotot på skärmen på utsidan.
  4. Så här tar du ett foto med timern:
    • Tryck på tre sekunder eller tio sekunder . Tryck på slutarknappen och ställ dig framför kameran.

Tips! Du kan också utlösa slutaren genom att hålla upp handen efter att du valt en timerinställning. Läs mer om hur du använder handflatetimern.

Ta ett foto med rösten

Obs! Google Assistent måste redan vara inställd. Läs mer om hur du ställer in Google Assistent.

1. Öppna appen Kamera Google Kamera.
  2. Placera enheten på en stabil yta eller ett stativ och ställ dig sedan i bild.
  3. Säg ”Hey Google, ta ett foto” om du vill starta en kameratimer med rösten. Ett foto tas på telefonen efter tre sekunder.

Tips! Läs mer om hur du kan redigera gruppfoton och ta bort oönskade och störande inslag i bakgrunden.

Nattfotoläge

Du kan ta högkvalitativa bilder på saker i rymden och på natthimlen med nattfotoläget.

1. Öppna appen Kamera Google Kamera på Pixel Fold.
  2. Tryck på Mörkerläge.
  3. Vik telefonen så att den liknar ett L och placera den på en stadig yta.
  4. Vänta några sekunder.
  5. När telefonen är stilla och klar att använda visas meddelandet Rymdfotoläget är aktiverat.
  6. Tryck på Ta foto Mörkerläge.
  7. En nedräkningstimer visas på telefonen. Rör inte vid telefonen förrän fotot har tagits.
    • Tryck på Stopp Avsluta om du vill avbryta fotograferingen.

Tips! På Pixel 4 eller senare kan du aktivera timelapse för nattfotoläget om du vill spara fullängdsfiler i hög kvalitet. Läs mer om hur du förbättrar kvaliteten på foton tagna i svagt ljus och på natten.

Aktivera timelapse för nattfotoläget
  1. Öppna appen Kamera Google Kamera på Pixel Fold.
  2. Tryck på Inställningar nere till vänster.
  3. Tryck på Fler inställningar följt av tryck på Avancerat.
  4. Slå på Aktivera timelapse för nattfotoläget.