Hitta och hantera dina utvalda minnen

I Google Foto organiseras dina foton och videor automatiskt till en tidslinje med meningsfulla ögonblick. Du kan anpassa dina minnen och dela dem med andra.

Hitta utvalda minnen

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Högst upp i fotovyn hittar du utvalda minnen i en snurra.
    • Klicka på pilen om du vill se fler minnen.
  4. Öppna ett utvalt minne genom att klicka på det.
  5. Om du vill stänga ett utvalt minne klickar du på Stäng högst upp.

Tips! Utvalda minnen uppdateras ofta. Du kan hitta och redigera vissa av dina utvalda minnen som album i minnesvyn på din mobila enhet.

Dela ett utvalt minne

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på ett minne i snurran med utvalda objekt högst upp.
  3. Klicka på Dela följt av Dela minne följt av Dela högst upp.
  4. Välj personer att dela minnet med följt av Skicka Skicka.

Tips! Om du vill ta bort ett foto eller ändra namnet på minnet innan du delar kan du klicka på Redigera.

Hantera dina utvalda minnen

Du kan ändra inställningarna för att styra vad som visas i snurran med utvalda minnen.

Viktigt! Ändringar som du gör av de här inställningarna gäller endast snurran med utvalda minnen, inte minnesvyn. Läs mer om att redigera dina minnen.

Styr vilka minnen du får

Du kan välja vilka typer av minnen du hittar i snurran med utvalda objekt. När du väljer minst en minnestyp visas snurran med utvalda minnen ovanför fotorutnätet.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar högst upp.
  3. Klicka på Utöka Nedåtpil bredvid Minnen.
  4. Välj vilka minnen du vill se under Utvalda minnen.
Dölj någon

Viktigt! När du döljer någon visas inte foton där personens ansikte är med i snurran med utvalda minnen, i skapade objekt eller på söksidan. Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringen träder i kraft.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar högst upp.
  3. Scrolla till Minnen.
  4. Välj Dölj personer och husdjur.
  5. Välj foton på personer eller husdjur som du vill dölja.
    • Visa någon genom att trycka på ansiktet igen.
Dölj ett datum

Viktigt! När du döljer ett datum visas inga foton som har tagits på det datumet i snurran med utvalda minnen.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar högst upp.
  3. Scrolla till Minnen.
  4. Välj Dölj datum.
  5. Lägg till datumet för de foton du vill dölja.
    • Ta bort ett dolt datum genom att välja Ta bort Ta bort.
Kontrollera om dina minnen innehåller skapade objekt
Du kan välja vilken typ av skapade objekt som ska visas i dina minnen.
  1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar högst upp.
  3. Scrolla till Minnen.
  4. Välj vilka typer av skapade objekt du vill se i minnen under Utvalda minnen.
Dölja ett utvalt minne
  1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på ett minne i snurran med utvalda minnen.
  3. Klicka på Mer Mer följt av Ta bort minne följt av Ta bort.
Ändra datum och tidsstämpel

När du tar foton med en annan enhet kan datumet som visas i Google Foto vara felaktigt. Om dina utvalda minnen visar fel datum kan du ändra datumet och tidsstämplarna för fotona.

Viktigt! När du ändrar datum och tid för fotot visas det uppdaterade datumet och den uppdaterade tiden i Google Foto. Om du delar fotot med andra appar eller laddar ned det kan dock datumet och tiden som sparades av kameran visas på fotot.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på ett minne i snurran med utvalda objekt högst upp.
  3. Du hittar fotona i minnet genom att klicka på nedåtpilen Nedåtpil.
  4. Håll muspekaren över ett foto eller en video.
  5. Klicka på Välj Välj.
    • Om du vill uppdatera flera objekt samtidigt kan du välja flera foton eller videor.
  6. Klicka på Mer Mer följt av Redigera datum och tid högst upp.
    • Om du väljer fler än ett objekt:
      • Uppdatera datum och tid för det första objektet: Klicka på Byt datum och tider. Datum och tid för andra objekt ändras automatiskt i förhållande till detta.
      • Om du vill ange samma datum och tid för alla objekt du valt: Klicka på Ange ett datum och en tid.
  7. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra.

Tips! Foton som tagits före kl. 4.00 sorteras till föregående dag.

Läs mer om skapade objekt

Objekt som har skapats åt dig kan visas i minnesvyn och i snurran med utvalda minnen.

Kontrollera om något har skapats åt dig

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. När du klickar på ett minne visas de objekt som skapats automatiskt.

Spara skapade objekt

Du kan spara objekt som har skapats åt dig, till exempel videor med höjdpunkter eller animationer.

Välj Spara längst ned om du vill spara objekt från snurran med utvalda minnen. Sparade objekt visas i fotovyn.

Hitta skapade objekt som du har sparat

1. Öppna photos.google.com på datorn.
    • I fotovyn hittar du dina sparade skapade objekt tillsammans med andra foton och videor.
  2. Klicka på Utforska om du vill söka efter objekt som du har sparat.
  3. Längst ned i avsnittet Skapa klickar du på den typ av fil du vill ha eller klickar på Sparat.

Skapa objekt

Du kan skapa egna collage, animationer eller videor med höjdpunkter från dina foton och videor.

Så här skapar du ett eget objekt:

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Verktyg till höger.
  3. Under Verktyg hittar du alternativ för att skapa en animering, ett collage eller en film.