Se och hantera dina minnen

Minnen är samlingar med några av dina bästa foton och videor från tidigare år eller de senaste veckorna. Minnen är tillgängliga på Android-enheter, iPhone och iPad.

Visa dina minnen

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Foton längst ned.
  3. Tryck på ett minne högst upp.
    • Om du vill flytta till nästa eller föregående foto trycker du till höger eller vänster på skärmen.

• Gå till nästa eller föregående minne genom att svepa åt höger eller vänster på skärmen.

• Om du vill pausa på ett foto trycker du länge på det.

Ändra inställningarna

Styr vilka minnen du får

Du kan välja vilka typer av minnen du vill visa ovanför fotorutnätet. Minnessnurran ovanför fotorutnätet visas enbart när minst en minnestyp har valts.
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initialen följt av Inställningar för Foto Inställningarföljt av Minnen uppe till höger.
  3. Tryck på Typer av minnen.
  4. Välj vilken typ av förslag du vill se.

Dölj någon

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initialen följt av Inställningar för Foto Inställningarföljt av Minnen uppe till höger.
  3. Tryck på  Dölj personer och husdjur.
  4.  Välj vem du vill dölja.

Visa någon genom att trycka på ansiktet igen.

Dölj ett datum

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initialen följt av Inställningar för Foto Inställningarföljt av Minnen uppe till höger.
  3. Tryck på Dölj datum.
  4. Lägg till datum du vill dölja.

Ta bort ett dolt datum genom att klicka på Ta bort Ta bort.

Kontrollera om dina minnen innehåller skapade objekt

Du kan välja vilka typer av skapade objekt som ska visas i dina minnen.

1. Öppna appen Google Foto Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initialen uppe till höger följt av Inställningar för Foto följt av Minnen
  3. Tryck på Avancerat.
  4. Välj vilka typer av skapade objekt du vill visa i dina minnen.

Hantera dina aviseringar om minnen

Du bestämmer vilka aviseringar du vill få när det finns ett nytt minne eller när ett nytt objekt är tillgängligt för visning.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initialen följt av Inställningar för Fotoföljt av Minnen uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera minnesaviseringar.
  4. Aktivera/inaktivera reglaget under Minnen om du vill få minnen från tidigare år, teman eller minnen.

Skapat

Skapade objekt visas i karusellen Minnen. Det kan hända att färgutsnitt visas i Senaste höjdpunkterna eller att du får en De växer upp så snabbt-film som ett fristående minne. Du kan också skapa egna objekt, till exempel collage, animationer eller filmer.

Kontrollera om något har skapats åt dig

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Foton längst ned.
  3. Skapade objekt visas i karusellen Minnen högst upp.

Spara det du skapat

Du kan spara objekt som skapats åt dig, till exempel filmer eller animationer.

Om du vill spara skapade objekt från karusellen Minnen väljer du Spara längst ned i objektet. Sparade objekt visas i fotovyn.

Hitta skapade objekt som du har sparat

1. Öppna Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sparade objekt visas på fliken Foton tillsammans med alla andra foton och videor.
    • Du kan även söka efter skapade objekt.
  3. Tryck på Sök längst ned.
  4. Titta efter Skapat längst ned och tryck på den typ av objekt du vill ha eller tryck på Alla skapade objekt.

Skapa objekt

Du kan skapa egna collage, animationer eller filmer av dina foton och videor.

Så här skapar du ett eget objekt:

1. Öppna Google Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Bibliotek följt av Verktyg längst ned.
  3. Längst ned hittar du alternativ för att skapa en animation, ett collage eller en film.