Se och hantera dina minnen

Minnen är samlingar med några av dina bästa foton och videor från tidigare år eller de senaste veckorna.

Visa dina minnen

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Foton längst ned.
  3. Tryck på ett minne högst upp.
    • Om du vill flytta till nästa eller föregående foto trycker du till höger eller vänster på skärmen.

• Gå till nästa eller föregående minne genom att svepa åt höger eller vänster på skärmen.

• Om du vill pausa på ett foto trycker du länge på det.

Ändra inställningarna

Styr vilka minnen du får

Du kan välja vilka typer av minnen du vill se ovanför fotorutnätet. När minst en minnestyp har valts visas karusellen Minnen ovanför fotorutnätet.
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initial följt av Inställningar för Foto Inställningarföljt av Minnen uppe till höger.
  3. Tryck på Utvalda minnen.
  4. Välj vilken typ av förslag du vill se.

Dölj någon

Viktigt! När du döljer någon visas inte personens ansikte i minnen, skapat eller på söksidan.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initial följt av Inställningar för Foto Inställningarföljt av Minnen uppe till höger.
  3. Tryck på Dölj personer och husdjur.
  4. Välj vem du vill dölja.
    • Visa någon genom att trycka på ansiktet igen.

Dölj ett datum

Viktigt! När du döljer ett datum visas inga foton tagna på det datumet i dina nya minnen.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initial följt av Inställningar för Foto Inställningarföljt av Minnen uppe till höger.
  3. Tryck på Dölj datum.
  4. Lägg till datum du vill dölja.
    • Ta bort ett dolt datum genom att klicka på Ta bort Ta bort.

Kontrollera om dina minnen innehåller skapade objekt

Du kan välja vilken typ av skapade objekt som ska visas i dina minnen.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initialen uppe till höger följt av Inställningar för Foto följt av Minnen.
  3. Tryck på Avancerat.
  4. Välj vilka typer av skapade objekt du vill se i dina minnen.

Hantera dina aviseringar om minnen

Du bestämmer vilka aviseringar du vill få när det finns ett nytt minne eller när ett nytt objekt är tillgängligt för visning.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontots profilbild eller initialen följt av Inställningar för Fotoföljt av Minnen uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera minnesaviseringar.
  4. Aktivera/inaktivera reglaget under Minnen om du vill få minnen från tidigare år, teman eller minnen.

Skapat

Skapade objekt visas i minnessnurran. Det kan hända att färgutsnitt visas i Senaste höjdpunkterna eller att du får en De växer upp så fort-film som ett fristående minne. Du kan också skapa egna objekt, till exempel collage, animationer eller filmer.

Kontrollera om något har skapats åt dig

1. Öppna Google Foto-appen Foto på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Foton längst ned.
  3. Skapade objekt visas i karusellen Minnen högst upp.

Spara det du skapat

Du kan spara objekt som har skapats åt dig, till exempel filmer eller animeringar.

Välj Spara längst ned om du vill spara det du har från minnessnurran. Sparade objekt visas i fotovyn.

Hitta skapade objekt som du har sparat

1. Öppna Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
    • På fliken Foton visas dina sparade objekt med andra foton och videor.
  2. Om du vill söka efter det du har sparat trycker du på Sök längst ned.
  3. Tryck på det du vill skapa längst ned i avsnittet Skapa. Du kan också trycka på Alla objekt.

Skapa objekt

Du kan skapa egna collage, animationer eller filmer av dina foton och videor.

Så här skapar du ett eget objekt:

1. Öppna Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Bibliotek följt av Verktyg längst ned.
  3. Längst ned hittar du alternativ för att skapa en animation, ett collage eller en film.