Finn og administrer fremhevede minner

Google Foto organiserer bildene og videoene dine automatisk i en tidslinje med meningsfulle øyeblikk. Du kan tilpasse minnene dine og dele dem med andre.

Finn fremhevede minner

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Trykk på Bilder nederst.
  3. Trykk på et fremhevet minne øverst.
    • For å gå til neste eller forrige bilde trykker eller sveiper du mot høyre eller venstre.
    • For å hoppe til neste eller forrige minne sveiper du opp eller ned.
    • For å stoppe opp ved et bilde trykker og holder du på bildet.
  4. For å gå ut av et fremhevet minne trykker du på Lukk øverst til venstre.

Tips: Fremhevede minner oppdateres ofte. Du kan lagre fremhevede minner og finne dem senere i Minner-visningen.

Del fremhevede minner

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst trykker du på et minne i karusellen med fremhevede minner.
  3. Nederst trykker du på Del og så Del minne og så Del .
  4. Velg personene du vil dele det fremhevede minnet med.
  5. Trykk på Send Send.

Tips: Hvis du vil fjerne et bilde eller endre minnetittelen før du deler det, kan du trykke på Rediger.

Administrer fremhevede minner

Du kan endre innstillingene for å kontrollere hva som vises i karusellen med fremhevede minner.

Kontroller hvilke minner du får

Du kan velge hvilke typer minner du finner i karusellen med fremhevede minner. Når du velger minst én minnetype, vises karusellen med fremhevede minner over bilderutenettet.

1. Åpne Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din og så Innstillinger for Foto Innstillinger.
  3. Trykk på Innstillinger og såMinner og så Fremhevede minner.
  4. Velg hvilke typer minner du vil finne.

Skjul noen

Viktig: Når du skjuler noen, vises ikke bilder av ansiktet til vedkommende i karusellen med fremhevede minner, i komposisjoner eller på søkesiden. Det kan ta opptil 24 timer før endringen trer i kraft.

1. Åpne Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din og så Innstillinger for Foto Innstillinger.
  3. Trykk på Innstillinger og så Minner og så Skjul personer og kjæledyr.
  4. Velg hvem du vil skjule.
    • For å se noen i minnene dine igjen, trykk på ansiktet til vedkommende på nytt.

Skjul en dato

Viktig: Når du skjuler en dato, vises ikke bildene du har tatt på den datoen, i karusellen med fremhevede minner.

1. Åpne Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din og så Innstillinger for Foto Innstillinger.
  3. Trykk på Innstillinger og så Minner og så Skjul datoer.
  4. Legg til datoer du vil skjule.
    • Trykk på Fjern Fjern for å fjerne en skjult dato.

Sjekk om minnene dine inneholder komposisjoner

Du kan velge hvilke typer komposisjoner som skal vises i minnene dine.

1. Åpne Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din og så Innstillinger for Foto Innstillingerog så Innstillinger.
  3. Trykk på Minner og så Fremhevede minner og så Komposisjoner.
  4. Velg hvilke typer komposisjoner som skal vises i minnene.

Administrer varsler om minner

Du bestemmer selv hvilke varsler du skal få når nye minner eller komposisjoner blir tilgjengelige.

1. Åpne Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din og så Innstillinger for Foto Innstillinger.
  3. Trykk på Innstillingerog så Minnerog så Varsler.
  4. Under «Minner» kan du slå av eller på alternativet for minner fra tidligere år, minner med ulike temaer eller komposisjoner.

Finn ut mer om komposisjoner

Komposisjoner som er laget for deg, kan vises i Minner-visningen og i karusellen med fremhevede minner.

Sjekk om noe er opprettet for deg

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Trykk på Bilder nederst.
  3. Komposisjoner vises i karusellen med fremhevede minner øverst.

Lagre komposisjoner

Du kan lagre komposisjoner som er laget for deg, for eksempel videoer av minner og animasjoner.

Hvis du vil lagre komposisjoner fra karusellen med fremhevede minner, velger du Lagre nederst. Du kan se lagrede komposisjoner i bildevisningen.

Finn komposisjoner du har lagret

1. Åpne Google Foto Foto på Android-telefonen eller -nettbrettet.
    • I bildevisningen kan du se de lagrede komposisjonene dine sammen med andre bilder og videoer.
  2. For å søke etter komposisjonene du har lagret, trykker du på Søk nederst.
  3. I «Komposisjoner»-delen nederst trykker du på den typen komposisjon du vil ha. Eventuelt kan du trykke på Alle komposisjoner.

Lag komposisjoner

Du kan lage egne kollasjer, animasjoner og videoer av minner basert på bildene og videoene dine.

Slik lager du egne komposisjoner:

1. Åpne Google Foto Foto på Android-enheten din.
  2. Nederst trykker du på Bibliotek og så Verktøy.
  3. Nederst finner du alternativer for å opprette animasjoner, kollasjer eller videoer av minner.

Relaterte ressurser