Finn og administrer minner

«Minner» er samlinger av de beste bildene og videoene dine – enten de er fra tidligere år eller de siste ukene.

Se minnene dine

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Trykk på Bilder nederst.
  3. Trykk på et minne øverst.
    • For å gå til neste eller forrige bilde, trykk eller sveip mot høyre eller venstre.

• For å hoppe til neste eller forrige minne, sveip opp eller ned.

4. For å dele et minne, trykk på Del Del til høyre.

Tips: For å gå ut av et minne, trykk på Lukk  øverst til venstre.

Endre innstillingene dine

Kontroller hvilke minner du får

Du kan velge hvilke typer minner du ønsker å se ovenfor bilderutenettet. Når minst én minnetype er valgt, vises Minner-karusellen over bilderutenettet.
  1. Åpne Foto-appen på Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller initialen for kontoen din og så Innstillinger for Foto Innstillingerog så Minner.
  3. Trykk på Fremhevede minner.
  4. Velg hvilke typer minner du vil finne.

Skjul noen

Viktig: Når du skjuler noen, får du ikke opp ansiktet til vedkommende i minner, komposisjoner eller på søkesiden din.

1. Åpne Foto-appen på Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller initialen for kontoen din og så Innstillinger for Foto Innstillingerog så Minner.
  3. Trykk på Skjul personer og kjæledyr.
  4. Velg hvem du vil skjule.
    • Når du vil vise noen igjen, trykker du på ansiktet hans eller hennes på nytt.

Skjul en dato

Viktig: Når du skjuler en dato, får du ikke opp bilder som er tatt på den datoen, i de nye minnene dine.

1. Åpne Foto-appen på Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller initialen for kontoen din og så Innstillinger for Foto Innstillingerog så Minner.
  3. Trykk på Skjul datoer.
  4. Legg til datoer du vil skjule.
    • For å fjerne en skjult dato, trykk på Fjern Fjern.

Sjekk om minnene dine inneholder komposisjoner

Du kan velge hvilke typer komposisjoner som skal vises i minnene dine.

1. Åpne Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din og så Innstillinger for Foto Innstillinger og så Minner og så Fremhevede minner.
  3. Trykk på Komposisjoner.
  4. Velg hvilke typer komposisjoner som skal vises i minnene dine.

Administrer varsler om minner

Du bestemmer selv hvilke varsler du skal få når nye minner eller komposisjoner blir tilgjengelige.

1. Åpne Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din og så Innstillinger for Foto og så Minner
  3. Trykk på Administrer varsler om minner.
  4. Under «Minner» kan du slå på eller av alternativer for å få minner fra tidligere år, minner med ulike temaer eller komposisjoner.

Finn ut mer om komposisjoner

I Minner-karusellen kan du finne komposisjoner som er laget for deg. Det kan hende du ser en kollasj i «Lignende bilder» eller en «De blir så fort store»-film som et frittstående minne. Du kan også lage dine egne komposisjoner, for eksempel kollasjer, animasjoner og filmer.

Sjekk om noe er opprettet for deg

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Trykk på Bilder nederst.
  3. Komposisjoner vises i Minner-karusellen øverst.

Lagre komposisjoner

Du kan lagre komposisjoner som er laget for deg, for eksempel filmer og animasjoner.

For å lagre komposisjoner fra Minner-karusellen, velg Lagre nederst i komposisjonen. Lagrede komposisjoner vises i bildevisningen.

Finn komposisjoner du har lagret

1. Åpne Google Foto Foto på Android-enheten din.
    • I bildefanen vises de lagrede komposisjonene dine med andre bilder og videoer.
  2. For å søke etter komposisjonene du har lagret, trykk på Søk nederst.
  3. I «Komposisjoner»-delen nederst trykker du på den typen komposisjon du vil ha. Eventuelt kan du trykke på Alle komposisjoner.

Lag komposisjoner

Du kan lage dine egne kollasjer, animasjoner og filmer med bildene og videoene dine.

Slik lager du egne komposisjoner:

1. Åpne Google Foto Foto på Android-enheten din.
  2. Nederst trykker du på Bibliotek og så Verktøy.
  3. Nederst finner du alternativer for å opprette en animasjon, kollasj eller film.