Suositeltujen muistojen löytäminen ja hallinta

Google Kuvat järjestää kuvasi ja videosi automaattisesti merkityksellisistä hetkistä koostuvalle aikajanalle. Voit muokata muistojasi ja jakaa niitä muille.

Suositeltujen muistojen etsiminen

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Näet suositellut muistot Kuvat-näkymän yläreunassa olevassa karusellissa.
    • Näet lisää muistoja klikkaamalla nuolta .
  4. Avaa suositeltu muisto klikkaamalla sitä.
  5. Poistu suositellusta muistosta valitsemalla yläreunasta Sulje .

Vinkki: Suositellut muistot päivittyvät usein. Voit nähdä ja muokata joitakin suositeltuja muistoja albumeina Muistot-näkymässä mobiililaitteella.

Suositellun muiston jakaminen

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Klikkaa muistoa yläreunan suositeltujen muistojen karusellista.
  3. Valitse yläreunasta Jaa ja sitten Jaa muisto ja sitten Jaa .
  4. Valitse henkilöt, joille haluat jakaa muiston ja sitten Lähetä Lähetä.

Vinkki: Jos haluat poistaa kuvan tai muuttaa muiston nimeä ennen jakamista, valitse Muokkaa.

Suositeltujen muistojen hallinta

Voit valita asetuksista, mitä suositeltujen muistojen karusellissa näkyy.

Tärkeää: Näihin asetuksiin tekemäsi muutokset koskevat vain suositeltujen muistojen karusellia, eivät Muistot-näkymää. Lue lisää muistojen muokkaamisesta.

Saamiesi muistojen tyypin valitseminen

Voit valita, millaisia muistoja suositeltujen muistojen karusellissa näkyy. Kun valitset vähintään yhden muistotyypin, suositeltujen muistojen karuselli näkyy kuvaruudukon yläpuolella.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset .
  3. Valitse Muistot-kohdan vierestä Laajenna Nuoli alas.
  4. Valitse Suositellut muistot ‑kohdasta muistotyypit, joita haluat nähdä.
Henkilön tai lemmikin piilottaminen

Tärkeää: Kun piilotat henkilön, suositeltujen muistojen karusellissa, luomuksissa ja hakusivulla ei näy kuvia, joissa on hänen kasvonsa. Muutos tulee voimaan 24 tunnin kuluessa.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset .
  3. Vieritä Muistot-kohtaan.
  4. Valitse Piilota henkilöt ja lemmikit.
  5. Valitse piilotettavien henkilöiden ja lemmikkien kuvat.
    • Saat henkilön tai lemmikin takaisin näkyviin napauttamalla kasvoja uudelleen.
Päivämäärän piilottaminen

Tärkeää: Kun piilotat päivämäärän, suositeltujen muistojen karusellissa ei näy tuona päivänä otettuja kuvia.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset .
  3. Vieritä Muistot-kohtaan.
  4. Valitse Piilota päivämäärät.
  5. Lisää niiden kuvien päivämäärä, joiden päivämäärän haluat poistaa.
    • Voit poistaa piilotetun päivämäärän valitsemalla Poista Poista.
Luomusten sisällyttäminen muistoihin
Voit valita, minkä tyyppisiä luomuksia muistoissasi näytetään.
  1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset .
  3. Vieritä Muistot-kohtaan.
  4. Valitse Suositellut muistot ‐kohdasta, millaisia luomuksia muistoissasi näytetään.
Suositellun muiston piilottaminen
  1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Klikkaa muistoa suositeltujen muistojen karusellista.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Poista muisto ja sitten Poista.
Päivämäärä- ja aikaleiman muuttaminen

Kun otat kuvia eri laitteella, Google Kuvissa näkyvä päivämäärä saattaa olla virheellinen. Jos suositelluissa muistoissa on väärä päivämäärä, voit muuttaa kuvien päivämäärä- ja aikaleimoja.

Tärkeää: Kun muutat kuvan päivämäärää ja aikaa, Google Kuvat näyttää päivitetyn päivämäärän ja ajan. Jos jaat kuvan muihin sovelluksiin tai lataat sen, kuvassa saattaa näkyä kameran tallentama alkuperäinen päivämäärä ja aika.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Klikkaa muistoa yläreunan suositeltujen muistojen karusellista.
  3. Löydät muistossa olevat kuvat, kun klikkaat alanuolta Nuoli alas.
  4. Vie hiiri kuvan tai videon päälle.
  5. Klikkaa Valitse Valitse.
    • Jos haluat päivittää useita kohteita kerralla, valitse useita kuvia tai videoita.
  6. Klikkaa yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa päivämäärää ja aikaa.
    • Jos valitset useita kohteita:
      • Ensimmäisen kohteen päivämäärän ja ajan päivittäminen: Klikkaa Vaihda päivämäärät ja ajat. Muiden kohteiden päivämäärä ja aika muuttuvat automaattisesti suhteellisesti.
      • Jos haluat asettaa saman päivämäärän ja ajan kaikille valituille kohteille: Klikkaa Aseta yksi päivämäärä ja aika.
  7. Viimeistele muutos näytön ohjeiden mukaisesti.

Vinkki: Ennen klo 4.00 otetut kuvat lajitellaan edelliseen päivään.

Lisätietoja luomuksista

Sinulle tehdyt luomukset voivat näkyä Muistot-näkymässä ja suositeltujen muistojen karusellissa.

Sinulle luodun sisällön tarkistaminen

1. Avaa tietokoneella photos.google.com.
  2. Kun klikkaat muistoa, automaattisesti luodut luomukset tulevat näkyviin.

Luomuksien tallentaminen

Voit tallentaa sinulle tehtyjä luomuksia, kuten highlight-videoita tai animaatioita.

Voit tallentaa luomuksia suositeltujen muistojen karusellista valitsemalla alareunasta Tallenna. Näet tallennetut luomukset Kuvat-näkymässä.

Tallennettujen luomusten etsiminen

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
    • Kuvat-näkymässä näet tallentamasi luomukset muiden kuvien ja videoiden kanssa.
  2. Voit hakea tallentamiasi luonnoksia klikkaamalla Tutki.
  3. Valitse alareunan Luomukset-osiosta haluamasi luomuksen tyyppi tai klikkaa Tallennetut luomukset.

Luomusten luominen

Voit luoda kuvista ja videoista omia kollaaseja, animaatioita tai highlight-videoita.

Oman luomuksen tekeminen:

1. Avaa tietokoneella photos.google.com.
  2. Klikkaa oikealta Apuohjelmat.
  3. Voit luoda animaation, kollaasin tai elokuvan valitsemalla sopivan vaihtoehdon Apuohjelmista.

Muita lähteitä