Je uitgelichte herinneringen zoeken en beheren

Google Foto's ordent je foto's en video's automatisch op een tijdlijn met bijzondere momenten. Je kunt je herinneringen aanpassen en met anderen delen.

Uitgelichte herinneringen vinden

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Tik bovenaan op een uitgelichte herinnering.
    • Als je naar de volgende of vorige foto wilt gaan, tik je rechts of links op het scherm.
    • Als je naar de volgende of vorige herinnering wilt gaan, veeg je naar rechts of links op het scherm.
    • Als je een foto langer wilt bekijken, houd je je vinger erop.
  4. Als je een herinnering wilt afsluiten, tik je linksboven op Sluiten .
Tip: Uitgelichte herinneringen worden regelmatig geüpdatet. Je kunt uitgelichte herinneringen opslaan en ze later terugvinden in de weergave Herinneringen.
De Herinneringen-widget toevoegen aan je startscherm
Belangrijk: Deze functie is beschikbaar voor iPhones en iPads met iOS 14 en hoger.
Als je de Google Foto's-app kort geleden hebt geïnstalleerd, moet je de app openen voordat je de widget in de widgetgalerij ziet.

Herinneringenwidget

1. Tik op je iPhone of iPad op het startscherm en houd dit vast.
  2. Tik bovenaan op Toevoegen Toevoegen.
  3. Geef 'Google Foto's' op in de zoekbalk.
  4. Tik op de Google Foto's-app Foto's en dan Widget toevoegen.
  5. Plaats de widget op het startscherm.
  6. Tik op Klaar.
Tip: Als je een widget aan meerdere accounts wilt toevoegen, volg je de instructies op het scherm om tussen accounts te schakelen.

Een uitgelichte herinnering delen

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op een herinnering in de carrousel met uitgelichte herinneringen.
  3. Tik onderaan op Delen en dan Herinnering delen en dan Delen .
  4. Selecteer de mensen met wie je de uitgelichte herinnering wilt delen.
  5. Tik op Sturen Verzenden.

Tip: Als je een foto wilt verwijderen of de titel van de herinnering wilt wijzigen voordat je die deelt, tik je op Bewerken.

Je uitgelichte herinneringen beheren

Je kunt de instellingen wijzigen om te bepalen wat er wordt getoond in de carrousel met uitgelichte herinneringen.

Bepalen welke herinneringen je ziet

Je kunt kiezen welke soorten herinneringen worden getoond in de carrousel met uitgelichte herinneringen. Als je minstens één soort herinneringen selecteert, staat de carrousel met uitgelichte herinneringen boven het fotoraster.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's Instellingen.
  3. Tik op Aanpassen en dan Herinneringen en dan Uitgelichte herinneringen.
  4. Selecteer de soorten herinneringen die je wilt zoeken.

Iemand verbergen

Belangrijk: Als je iemand verbergt, worden foto's met het gezicht van die persoon niet getoond in de carrousel met uitgelichte herinneringen, in creaties of op je zoekpagina. Het kan 24 uur duren voordat deze wijziging is doorgevoerd.
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's Instellingen.
  3. Tik op Aanpassen en dan Herinneringen en dan Mensen en huisdieren verbergen.
  4. Kies wie je wilt verbergen.
  5. Tik op Klaar.
    • Als je iemand weer wilt zien, tik je opnieuw op het gezicht.

Een datum verbergen

Belangrijk: Als je een datum verbergt, worden er geen foto's van die datum getoond in de carrousel met uitgelichte herinneringen.
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's Instellingen.
  3. Tik op Aanpassen en dan Herinneringen en dan Datums verbergen.
  4. Voeg datums toe die je wilt verbergen.
    • Als je een verborgen datum wilt verwijderen, tik je op Verwijderen Verwijderen.

Bepalen of je herinneringen creaties bevatten

Je kunt selecteren welke soorten creaties je in je herinneringen wilt vinden.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's Instellingen.
  3. Tik op Aanpassen en dan Herinneringen en dan Uitgelichte herinneringen en dan Creaties.
  4. Selecteer de soorten creaties die je in je herinneringen wilt tegenkomen.

Meldingen voor herinneringen beheren

Jij bepaalt welke meldingen je krijgt als er een nieuwe herinnering is of als er een nieuwe creatie beschikbaar is.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Foto's Instellingen.
  3. Tik op Aanpassen en dan Herinneringen en dan Meldingen.
  4. Zet onder Herinneringen de optie aan of uit om herinneringen van vorige jaren, herinneringen met thema's of creaties te krijgen.

Meer informatie over creaties

Voor jou gemaakte creaties worden getoond in de weergave Herinneringen en in de carrousel met uitgelichte herinneringen.

Controleren of er iets speciaal voor jou is gemaakt

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Foto's.
  3. Je ziet creaties bovenaan in de carrousel met herinneringen.

Creaties opslaan

Je kunt creaties opslaan die voor jou zijn gemaakt, zoals video's met highlights en animaties.

Als je creaties wilt opslaan vanuit de carrousel met uitgelichte herinneringen, selecteer je Opslaan onderaan. Opgeslagen creaties staan in de Foto's-weergave.

Creaties zoeken die je hebt opgeslagen

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
    • Op het tabblad Foto's staan je opgeslagen creaties samen met andere foto's en video's.
  2. Als je creaties wilt zoeken die je hebt opgeslagen, tik je onderaan op Zoeken .
  3. Tik onderaan in het gedeelte Creaties op een soort creatie of tik op Alle creaties.

Creaties maken

Je kunt je eigen collage, animatie of video met highlights maken van je foto's en video's.

Zo maak je je eigen creatie:

1. Open Google Foto's Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Tools.
  3. Onderaan staan opties om een animatie, collage of video met highlights te maken.