Je uitgelichte herinneringen zoeken en beheren

Google Foto's ordent je foto's en video's automatisch op een tijdlijn met bijzondere momenten. Je kunt je herinneringen aanpassen en met anderen delen.

Uitgelichte herinneringen vinden

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Bovenaan de Foto's-weergave staan je uitgelichte herinneringen in een carrousel.
    • Klik op de pijl voor meer herinneringen.
  4. Klik op een uitgelichte herinnering om deze te openen.
  5. Als je een uitgelichte herinnering wilt afsluiten, klik je bovenaan op Sluiten .

Tip: Uitgelichte herinneringen worden regelmatig geüpdatet. Je vindt sommige van je uitgelichte herinneringen als albums in de weergave Herinneringen op je mobiele apparaat. Daar kun je ze ook bewerken.

Een uitgelichte herinnering delen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik bovenaan op een herinnering in de carrousel met uitgelichte herinneringen.
  3. Klik bovenaan op Delen en dan Herinnering delen en dan Delen .
  4. Selecteer de mensen met wie je de herinnering wilt delen en dan Sturen Verzenden.

Tip: Als je een foto wilt verwijderen of de titel van de herinnering wilt wijzigen voordat je die deelt, tik je op Bewerken.

Je uitgelichte herinneringen beheren

Je kunt de instellingen wijzigen om te bepalen wat er wordt getoond in de carrousel met uitgelichte herinneringen.

Belangrijk: Wijzigingen die je in deze instellingen aanbrengt, gelden alleen voor de carrousel met uitgelichte herinneringen, niet voor de weergave Herinneringen. Meer informatie over hoe je herinneringen bewerkt

Bepalen welke herinneringen je ziet

Je kunt kiezen welke soorten herinneringen worden getoond in de carrousel met uitgelichte herinneringen. Als je minstens één soort herinneringen selecteert, staat de carrousel met uitgelichte herinneringen boven het fotoraster.

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik bovenaan op Instellingen .
  3. Klik naast Herinneringen op Uitvouwen Pijl-omlaag.
  4. Selecteer onder Uitgelichte herinneringen het soort herinneringen dat je wilt zien.
Iemand verbergen

Belangrijk: Als je iemand verbergt, worden foto's met het gezicht van die persoon niet getoond in de carrousel met uitgelichte herinneringen, in creaties of op je zoekpagina. Het kan 24 uur duren voordat deze wijziging is doorgevoerd.

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik bovenaan op Instellingen .
  3. Scroll naar Herinneringen.
  4. Selecteer Mensen en huisdieren verbergen.
  5. Kies de foto's van mensen of huisdieren die je wilt verbergen.
    • Als je iemand weer wilt weergeven, selecteer je het gezicht opnieuw.
Een datum verbergen

Belangrijk: Als je een datum verbergt, worden er geen foto's van die datum getoond in de carrousel met uitgelichte herinneringen.

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik bovenaan op Instellingen .
  3. Scroll naar Herinneringen.
  4. Selecteer Datums verbergen.
  5. Voeg de datum toe van de foto's die je wilt verbergen.
    • Als je een verborgen datum wilt verwijderen, selecteer je Verwijderen Verwijderen.
Bepalen of je herinneringen creaties bevatten
Je kunt selecteren welke soorten creaties je in je herinneringen wilt vinden.
  1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik bovenaan op Instellingen .
  3. Scroll naar Herinneringen.
  4. Selecteer onder Uitgelichte herinneringen de soorten creaties die je in je herinneringen wilt zien.
Een uitgelichte herinnering verbergen
  1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik op een herinnering in de carrousel met uitgelichte herinneringen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Herinnering verwijderen en dan Verwijderen.
Datum- en tijdstempel wijzigen

Als je foto's maakt op een ander apparaat, kan de datum in Google Foto's onjuist zijn. Als bij uitgelichte herinneringen de verkeerde datum wordt getoond, kun je de datum- en tijdstempels van de foto's wijzigen.

Belangrijk: Als je de datum en tijd van een foto wijzigt, staan in Google Foto's de geüpdatete datum en tijd. Als je de foto downloadt of met andere apps deelt, kan bij de foto de oorspronkelijke datum en tijd worden getoond die door de camera zijn opgeslagen.

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik bovenaan op een herinnering in de carrousel met uitgelichte herinneringen.
  3. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om de foto's in de herinnering te checken.
  4. Plaats de cursor op een foto of video.
  5. Klik op Selecteren Selecteren.
    • Als je meerdere items tegelijk wilt updaten, selecteer je meerdere foto's of video's.
  6. Klik bovenaan op Meer Meer en dan Datum en tijd bewerken.
    • Je kunt het volgende doen als je meerdere items selecteert:
      • De datum en tijd van het eerste item updaten: Klik op Datums en tijden verschuiven. De datum en tijd van de andere items worden automatisch gewijzigd, relatief aan het eerste item.
      • Dezelfde datum en tijd instellen voor alle geselecteerde items: Klik op Eén datum en tijd instellen.
  7. Volg de instructies op het scherm om het proces af te ronden.

Tip: Foto's die vóór 04:00 uur zijn gemaakt, vallen onder de vorige dag.

Meer informatie over creaties

Voor jou gemaakte creaties worden getoond in de weergave Herinneringen en in de carrousel met uitgelichte herinneringen.

Checken of er iets speciaal voor je is gemaakt

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Als je op een herinnering klikt, zie je automatisch gemaakte creaties.

Creaties opslaan

Je kunt creaties opslaan die voor jou zijn gemaakt, zoals video's met highlights en animaties.

Als je creaties wilt opslaan vanuit de carrousel met uitgelichte herinneringen, selecteer je Opslaan onderaan. Opgeslagen creaties staan in de Foto's-weergave.

Creaties zoeken die je hebt opgeslagen

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
    • In de Foto's-weergave staan je opgeslagen creaties samen met andere foto's en video's.
  2. Als je de creaties wilt zoeken die je hebt opgeslagen, klik je op Verkennen.
  3. Klik onderaan in het gedeelte Creaties op een soort creatie of klik op Opgeslagen creaties.

Creaties maken

Je kunt je eigen collage, animatie of video met highlights maken van je foto's en video's.

Zo maak je je eigen creatie:

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Klik aan de rechterkant op Tools.
  3. Onder Tools vind je opties om een animatie, collage of film te maken.