Återställa foton och videor som nyligen har raderats

Du kan återställa nyligen raderade foton och videor som fortfarande finns i papperskorgen. Objekt som har raderats permanent kan inte återställas.

Säkerhetskopierade foton och videor finns kvar i papperskorgen i 60 dagar. Foton och videor som inte har säkerhetskopierats finns kvar i papperskorgen i 30 dagar. Kontrollera papperskorgen om du saknar foton och videor. Läs mer om att aktivera säkerhetskopiering.

Kontrollera arkivet

Om objektet som saknas har arkiverats kan du ångra arkiveringen så att det visas i biblioteket i Google Foto.

Läs om att kontrollera arkivet och ångra arkivering av objekt.

Kontrollera papperskorgen

Du kan återställa foton eller videor som saknas men som finns i papperskorgen.

Foton eller videor som saknas och som inte finns i papperskorgen kan ha raderats permanent. Läs mer om raderade foton och videor.

Återställa foton och videor

Viktigt! Du kan bara återställa foton och videor om de fortfarande finns i papperskorgen.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på Bibliotek följt av Papperskorgen Radera längst ned.
  3. Tryck länge på fotot eller videon som du vill återställa.
    • Foton eller videor som inte finns i papperskorgen kan ha raderats permanent.
  4. Längst ned trycker du på Återställ. Ditt foto eller din video återställs i
    • album där fotot eller videon fanns
    • Googles fotobibliotek
    • telefonens galleriapp.

Det går inte att återställa alla raderade foton och videor

Obs!

Det går inte att återställa ett foto eller en video som har raderats och som inte finns i papperskorgen. Du kan inte återställa ett foto eller en video om

• fotot eller videon inte har säkerhetskopierats och
    • du har flyttat det/den till papperskorgen för mer än 30 dagar sedan på en enhet med Android 11 eller senare
    • du har raderat det/den permanent från enhetens galleriapp
  • fotot eller videon har säkerhetskopierats och flyttats till papperskorgen för mer än 60 dagar sedan
  • du har flyttat det/den till papperskorgen och sedan tömt papperskorgen
  • du har raderat det/den permanent från papperskorgen.
Inställningarna för säkerhetskopiering är viktiga för hur och när Google Foto säkerhetskopierar dina objekt. Aktivera säkerhetskopiering om du vill hitta och återställa foton och videor i framtiden. Läs mer om att kontrollera inställningarna för säkerhetskopiering

Saknar du foton eller videor?