Kuvien ja videoiden latauskoon valinta

Voit muuttaa kuvien ja videoiden varmuuskopioiden laatua tarpeidesi mukaan tai vapauttaaksesi tallennustilaa.

Tärkeää:

• Jokaiseen Google-tiliin sisältyy 15 Gt tallennustilaa.
  • Voit varmuuskopioida 15 Gt päivässä.

Saat lisää tallennustilaa tilaamalla Google One ‑paketin (jos saatavilla). Lue lisää.

Tietoja varmuuskopiointivaihtoehdoista

Tallennustilan säästö (aiemmalta nimeltään Korkea laatu)

Kuvat ja videot tallennetaan hieman alhaisemmalla laadulla.

Korkea laatu ‑tallennustilatason uusi nimi on Tallennustilan säästö. Nimen vaihtumisesta huolimatta kuvat ja videot tallennetaan edelleen samalla laadulla.

• Tallennustilan säästö ‑laadulla varmuuskopioidut kuvat ja videot kuluttavat Google-tilisi tallennustilaa
  • Kuvat pakataan tilan säästämiseksi. Jos kuvan koko on yli 16 Mpx, sen kooksi muutetaan 16 Mpx.
  • Voit tulostaa laadukkaita 16 Mpx:n kuvia, kunhan niiden koko on enintään 24 x 16 tuumaa.
  • Yli 1080p-tarkkuuden videot muutetaan 1080p-teräväpiirtotarkkuuteen. Enintään 1080p:n video näyttää lähes samalta kuin alkuperäinen. Saatat menettää joitakin tietoja, kuten tekstitykset.
Tärkeää: Ennen 1.6.2021 korkealaatuisina varmuuskopioimasi kuvat tai videot eivät kuluta Google-tilisi tallennustilaa.
Alkuperäinen laatu

Kuvat ja videot tallennetaan samalla tarkkuudella, jolla otit ne. Niiden laatu ei muutu.

• Alkuperäislaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot kuluttavat Google-tilisi tallennustilaa.
  • Suositellaan kuville, joiden koko on yli 16 Mpx, ja videoille, joiden tarkkuus on yli 1080p.
  • Suositellaan suurten bannereiden tulostamiseen.
Peruslaatu
Jos tätä vaihtoehtoa ei näy varmuuskopiointiasetuksissa, se ei ole käytettävissä alueellasi.

Nopeampi varmuuskopiointi Wi-Fi- ja mobiilidatayhteydellä.

• Peruslaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot kuluttavat Google-tilisi tallennustilaa
  • Kuvat voidaan pakata, jolloin mobiilidataa tarvitaan vähemmän. Jos kuvan koko on yli 3 Mpx, sen kooksi muutetaan 3 Mpx.
  • Voit tulostaa laadukkaita 3 Mpx:n kuvia, kunhan niiden koko on enintään 6 x 8 tuumaa.
  • Tarkkuudeltaan yli 480p:n videot muutetaan 480p-vakiotarkkuuteen. Enintään 480p:n video näyttää lähes samalta kuin alkuperäinen. Saatat menettää joitakin tietoja, kuten tekstitykset.
Tärkeää: Ennen 1.6.2021 Express-laatuisina varmuuskopioimasi kuvat ja videot eivät kuluta Google-tilisi tallennustilaa.

Lähetyskoon muuttaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Valitse latauskoko.

Varmuuskopioinnin datan käytön rajoittaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa tilisi profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  3. Valitse Kuvien asetukset Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja synkronointi.
  4. Poista käytöstä kuvien ja videoiden varmuuskopiointi mobiilidatayhteydellä.
  5. Valitse Varmuuskopioinnin päivärajoitus ‑kohdasta, kuinka paljon dataa Google Kuvat voi käyttää kuvien ja videoiden automaattiseen varmuuskopiointiin.

Kuvien ja videoiden koon pienentäminen

Jos sinulla on alkuperäislaatuisina tallennettuja kuvia ja haluat säästää tallennustilaa, muuta jo varmuuskopioituja kuvia ja videoita Tallennustilan säästö ‑laatuisiksi (aiemmalta nimeltä korkealaatuinen). Tätä asetusta ei näy, jos alkuperäislaatuisia kuvia ei ole.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Valitse Palauta tallennustilaa. Tämä toiminto ei muuta tulevien latausten laatua.

Tärkeää: Voit palauttaa tallennustilaa vain kerran päivässä.

Kuvia ja videoita ei muuteta Tallennustilan säästö ‑laatuisiksi, jos olet varmuuskopioinut ne

• Pixel-puhelimelta
  • Pixel 2- tai Pixel 3 ‑puhelimelta alkuperäisen laadun tarjousjakson aikana

Sen sijaan seuraavissa palveluissa varmuuskopioidut kuvat tai videot muutetaan:

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Kuvat
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa-verkkoalbumit
  • YouTube-kanavien kuvat
Tärkeää: Tallennustilan rajan ylittäminen tai yli kaksi vuotta kestänyt Google Kuvat ‑tilin käyttämättömyys saattaa vaikuttaa sisältöösi. Lue lisää tästä aiheesta.