Kuvien ja videoiden lähetyskoon valitseminen

Voit muuttaa kuvien ja videoiden laatua tarpeidesi mukaan tai vapauttaaksesi tallennustilaa.

Tietoja varmuuskopiointivaihtoehdoista

Korkea laatu

• Rajoittamaton maksuton tallennustila.
  • Kuvat pakataan tilan säästämiseksi. Jos kuvan koko on yli 16 Mpx, sen kooksi muutetaan 16 Mpx.
  • Voit tulostaa laadukkaita 16 Mpx:n kuvia, kunhan koko on enintään 24 x 16 tuumaa.
  • Kooltaan yli 1 080 px:n videot muutetaan 1 080 px:n teräväpiirtokokoon. Enintään 1 080 px:n video näyttää lähes samalta kuin alkuperäinen. Saatat menettää joitain tietoja, kuten tekstitykset.

Pixel-käyttäjien tallennustila

Jos sinulla on Pixel-puhelin ja olet määrittänyt Google Kuvien varmuuskopioinnin, Pixelillä ottamasi valokuvat ja videot varmuuskopioidaan automaattisesti puhelimeltasi Google Kuviin. Lue lisää Pixelin ja Kuvien varmuuskopioinnista.
Alkuperäinen laatu
  • Rajoitettu maksuton tallennustila, johon käytetään Google-tilisi tallennustilaa. Tarkista tallennustilan määrä täältä. Jos ylität tallennustilarajan, tutustu lisätallennustilan osto-ohjeisiin.
  • Kaikki kuvat ja videot tallennetaan samalla tarkkuudella, jolla otit ne.
  • Suositellaan kuville, joiden koko on yli 16 Mpx ja videoille, joiden koko on yli 1 080 px.
  • Suositellaan suurten bannereiden tulostamiseen.
  • Jos olet Google One ‑käyttäjä ja määrität Google Kuvat, valokuvasi ja videosi ladataan alkuperäislaatuisina.

Pixel-käyttäjien tallennustila

Jos sinulla on Pixel-puhelin ja olet määrittänyt Google Kuvien varmuuskopioinnin, Pixelillä ottamasi valokuvat ja videot varmuuskopioidaan automaattisesti puhelimeltasi Google Kuviin. Lue lisää Pixelin ja Kuvien varmuuskopioinnista.
Express-varmuuskopiointi
Jos tämä vaihtoehto ei näy, se ei ole vielä käytettävissäsi.
  • Entistä nopeampi varmuuskopiointi Wi-Fi- ja mobiilidatayhteydellä.
  • Rajoittamaton maksuton tallennustila.
  • Kuvat voidaan pakata, jolloin mobiilidataa tarvitaan vähemmän. Jos kuvan koko on yli 3 Mpx, sen kooksi muutetaan 3 Mpx.
  • Voit tulostaa laadukkaita 3 Mpx:n kuvia, kunhan koko on enintään 6 x 8 tuumaa.
  • Kooltaan yli 480 px:n videot muutetaan 480 px:n vakiotarkkuuteen. Enintään 480 px:n video näyttää lähes samalta kuin alkuperäinen. Saatat menettää joitain tietoja, kuten tekstitykset.

Lähetyskoon muuttaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Valitse korkea tai alkuperäinen laatu tuleville lähetyksille.

Kuvien ja videoiden koon pienentäminen

Jos sinulla on alkuperäislaatuisina tallennettuja kuvia ja haluat säästää tilaa, muuta jo varmuuskopioituja kuvia ja videoita korkealaatuisiksi. Tätä asetusta ei näy, jos alkuperäislaatuisia kuvia ei ole.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Valitse Palauta tallennustilaa. Asetus ei muuta tulevien lähetysten laatua.

Huom. Voit vapauttaa tallennustilaa vain kerran päivässä.

Kuvia ja videoita ei muuteta korkealaatuisiksi, jos olet lähettänyt ne

• Google Drivesta
  • Pixel-puhelimelta
  • Pixel 2- tai Pixel 3 ‑puhelimelta alkuperäisen laadun tarjousjakson aikana

Sen sijaan seuraaviin palveluihin lähetetyt kuvat tai videot muutetaan:

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Kuvat
  • Google+
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa-verkkoalbumit
  • YouTube-kanavien kuvat