Kuvien ja videoiden lähetyskoon valitseminen

Voit muuttaa kuvien ja videoiden laatua tarpeidesi mukaan tai vapauttaaksesi tallennustilaa.

Tärkeää: Käyttäjät voivat ladata tililleen päivittäin enintään 15 Gt.

Lisätietoja varmuuskopiointivaihtoehdoista

Korkea laatu

• Rajoittamaton maksuton tallennustila.
  • Kuvat pakataan tilan säästämiseksi. Jos kuvan koko on yli 16 Mpx, sen kooksi muutetaan 16 Mpx.
  • Voit tulostaa laadukkaita 16 Mpx:n kuvia, kunhan koko on enintään 24 x 16 tuumaa.
  • Kooltaan yli 1 080 px:n videot muutetaan 1 080 px:n teräväpiirtokokoon. Enintään 1 080 px:n video näyttää lähes samalta kuin alkuperäinen. Saatat menettää joitain tietoja, kuten tekstitykset.

Tallennustilaa Pixel-käyttäjille

Jos sinulla on Pixel-puhelin ja olet määrittänyt Google Kuvien varmuuskopioinnin, Pixelillä ottamasi valokuvat ja videot varmuuskopioidaan automaattisesti puhelimeltasi Google Kuviin. Lue lisää Pixelin ja Kuvien varmuuskopioinnista.
Alkuperäinen laatu
  • Rajoitettu maksuton tallennustila, johon käytetään Google-tilisi tallennustilaa. Tarkista tallennustilan määrä täältä. Jos ylität tallennustilarajan, tutustu ja lue lisätallennustilan osto-ohjeet.
  • Kaikki kuvat ja videot tallennetaan samalla tarkkuudella, jolla otit ne.
  • Suositellaan kuville, joiden koko on yli 16 Mpx ja videoille, joiden koko on yli 1 080 px.
  • Suositellaan suurten bannereiden tulostamiseen.
  • Jos olet Google One ‑käyttäjä ja otat Google Kuvat käyttöön, valokuvasi ja videosi ladataan alkuperäislaatuisina.

Tallennustilaa Pixel-käyttäjille

Jos sinulla on Pixel-puhelin ja olet määrittänyt Google Kuvien varmuuskopioinnin, Pixelillä ottamasi valokuvat ja videot varmuuskopioidaan automaattisesti puhelimeltasi Google Kuviin. Lue lisää Pixelin ja Kuvien varmuuskopioinnista.
Express-varmuuskopiointi
Jos tämä vaihtoehto ei näy, se ei ole vielä käytettävissäsi.
  • Entistä nopeampi varmuuskopiointi Wi-Fi- ja mobiilidatayhteydellä.
  • Rajoittamaton maksuton tallennustila.
  • Kuvat voidaan pakata, jolloin mobiilidataa tarvitaan vähemmän. Jos kuvan koko on yli 3 Mpx, sen kooksi muutetaan 3 Mpx.
  • Voit tulostaa laadukkaita 3 Mpx:n kuvia, kunhan koko on enintään 6 x 8 tuumaa.
  • Kooltaan yli 480 px:n videot muutetaan 480 px:n vakiotarkkuuteen. Enintään 480 px:n video näyttää lähes samalta kuin alkuperäinen. Saatat menettää joitain tietoja, kuten tekstitykset.

Lähetyskoon muuttaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Valitse korkea tai alkuperäinen laatu tuleville lähetyksille.

Varmuuskopioinnin datan käytön rajoittaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa tilisi profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  3. Valitse Kuvien asetukset Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja synkronointi.
  4. Poista käytöstä kuvien ja videoiden varmuuskopiointi mobiilidatayhteydellä.
  5. Valitse Varmuuskopioinnin päivärajoitus ‑kohdasta, kuinka paljon dataa Google Kuvat voi käyttää kuvien ja videoiden automaattiseen varmuuskopiointiin.

Kuvien ja videoiden koon pienentäminen

Jos sinulla on alkuperäislaatuisina tallennettuja kuvia ja haluat säästää tilaa, muuta jo varmuuskopioituja kuvia ja videoita korkealaatuisiksi. Tätä asetusta ei näy, jos alkuperäislaatuisia kuvia ei ole.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Valitse Palauta tallennustilaa käyttöön. Asetus ei muuta tulevien latausten laatua.

Huom. Voit vapauttaa tallennustilaa vain kerran päivässä.

Kuvia ja videoita ei muuteta korkealaatuisiksi, jos olet ladannut ne

• Google Drivesta
  • Pixel-puhelimelta
  • Pixel 2- tai Pixel 3 ‑puhelimelta alkuperäisen laadun tarjousjakson aikana

Sen sijaan seuraaviin palveluihin lähetetyt kuvat tai videot muutetaan:

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Kuvat
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa-verkkoalbumit
  • YouTuben kanavakuvat