Kuvien ja videoiden varmuuskopiointi

Laitteen kameralla otettujen ja puhelimelle tallennettujen kuvien tallentaminen Google Kuvien kirjastoon.

Mitä on varmuuskopiointi ja synkronointi?

• Varmuuskopiointipalvelu: valokuvasi ja videosi tallennetaan Google Kuvien kirjastoon.
  • Yksityinen tallennustila: laitteeltasi varmuuskopioidut kuvat ja videot ovat yksityisiä, ellet itse jaa niitä.
  • Synkronoiva: Tekemäsi muutokset näkyvät kaikissa synkronoiduissa laitteissa. Jos esimerkiksi muokkaat valokuvaa puhelimella ja tallennat sen, muokattu kuva näkyy myös photos.google.com-osoitteessa.

Varmuuskopioinnin ja synkronoinnin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Varmista ennen aloittamista, että olet kirjautunut sisään.
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse yläreunasta Valikko Valikko.
  4. Valitse Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja synkronointi.
  5. Napauta Varmuuskopiointi ja synkronointi päälle tai pois päältä.
    • Jos tallennustila loppuu, siirry alas ja napauta Poista varmuuskopiointi käytöstä

Tärkeää tietoa asetuksesta:

• Varmuuskopioinnin asetusten muuttaminen vaikuttaa kaikkiin varmuuskopiointia ja synkronointia käyttäviin sovelluksiin, kuten Google Driveen.
  • Jos varmuuskopiointi ja synkronointi ovat käytössä, niitä ei poisteta käytöstä, vaikka Google Kuvat ‑sovellus poistetaan laitteeltasi. Poista varmuuskopiointi ja synkronointi käytöstä yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Varmuuskopioinnin asetusten muuttaminen

• Sen Google-tilin valitseminen, jonka valokuvat ja videot varmuuskopioidaan: Napauta tilin nimeä Varmuuskopiointitili-kohdasta.
  • Lähetysten koon muuttaminen: Napauta Lähetyksen koko. Lisätietoja lähetysten koosta.
  • Varmuuskopioitavat laitteen kansiot: Napauta Varmuuskopioi laitteen kansiot ja valitse ne kansiot, jotka haluat varmuuskopioida.
  • Varmuuskopiointi mobiilidatalla: Jos et halua odottaa Wi-Fi-yhteyden muodostamista valokuvien varmuuskopiointia varten, napauta Varmuuskopiointi mobiilidatayhteydellä ‑kohdasta Valokuvat tai Videot. Operaattori saattaa veloittaa sinua, jos käytät mobiilidataa kuvien tai videoiden lähettämiseen.
  • Varmuuskopiointi verkkovierailun aikana: Napauta Varmuuskopioinnin ajoitus ‑kohdan alla Verkkovierailu.

Kuvien varmuuskopioinnin tarkistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta Kuvat Photos.
  4. Yläreunasta näet, onko valokuvasi varmuuskopioitu vai odotetaanko varmuuskopiointia vielä.