Kuvien ja videoiden varmuuskopiointi

Voit tallentaa laitteella, kamerassa tai tallennuskortilla olevat kuvat Google Kuvien kirjastoon.

Ennen kuin aloitat

Mitä kuvien ja videoiden varmuuskopiointiin tarvitaan
  • Hyvä verkkoyhteys.
  • Varmuuskopioinnin tukemat tiedostokoot.  Tiedostoja ei varmuuskopioida, jos ne ovat
    • valokuvia, joiden koko on yli 75 Mt tai 100 megapikseliä
    • videoita, joiden koko on yli 10 Gt
    • kohteita, joiden koko on alle 256 x 256 pikseliä.
  • Varmuuskopioinnin tukemat tiedostotyypit.
    • Valokuvat: .jpg, .png, .webp ja eräät RAW-tiedostot.
    • Live-kuvat voidaan varmuuskopioida, jos käytät Google Kuvat ‑sovellusta iPhonella tai iPadilla.
    • Videot: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, and .mkv files.

Huom. Muiden kuin tässä lueteltujen tiedostotyyppien varmuuskopiointi ei välttämättä onnistu Google Kuvien avulla.

Varmuuskopioinnin tukemat RAW-tiedostotyypit
Canon
EOS: 1Ds Mark II, 1D Mark III, 1Ds Mark III, 1D Mark IV, 1Dx, 5D, 5D Mark II, 5D Mark III, 6D, 7D, 7D Mark II, 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D, 100D (Kiss X7, Rebel SL1), 350D (Kiss Digital N, Digital Rebel XT), 400D (Kiss Digital X, Digital Rebel XTi), 450D (Kiss X2, Rebel XSi), 500D (Kiss X3, Rebel T1i), 550D (Kiss X4, Rebel T2i), 600D (Kiss X5, Rebel T3i), 650D (Kiss X6i, Rebel T4i), 700D (Kiss X7i, Rebel T5i), 750D (Kiss X8i, Rebel T6i), 1000D (Kiss F, Rebel XS), 1100D (Kiss X50, Rebel T3), RebelT6 760D, Rebel T6 8000D, 1200D, M
Powershot: G1X, G7X, G12, G16, S100
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
DNG-tiedostot
Kaikki .dng-tiedostot

Mitä on varmuuskopiointi ja synkronointi?

• Varmuuskopiointipalvelu: valokuvasi ja videosi tallennetaan Google Kuvien kirjastoon.
  • Yksityinen tallennustila: laitteeltasi varmuuskopioidut kuvat ja videot ovat yksityisiä, ellet itse jaa niitä.
  • Synkronoiva: Tekemäsi muutokset näkyvät kaikissa synkronoiduissa laitteissa. Jos esimerkiksi muokkaat valokuvaa puhelimella ja tallennat sen, muokattu kuva näkyy myös photos.google.com-osoitteessa.

Varmuuskopioinnin ja synkronoinnin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Varmista ennen aloittamista, että olet kirjautunut sisään.
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta yläreunasta Valikko Valikko.
  4. Valitse Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja synkronointi.
  5. Napauta Varmuuskopiointi ja synkronointi päälle tai pois päältä.
    • Jos tallennustila loppuu, siirry alas ja napauta Poista varmuuskopiointi käytöstä

Tärkeää tietoa asetuksesta:

• Varmuuskopioinnin asetusten muuttaminen vaikuttaa kaikkiin varmuuskopiointia ja synkronointia käyttäviin sovelluksiin, kuten Google Driveen.
  • Jos varmuuskopiointi ja synkronointi ovat käytössä, niitä ei poisteta käytöstä, vaikka Google Kuvat ‑sovellus poistetaan laitteeltasi. Poista varmuuskopiointi ja synkronointi käytöstä yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Varmuuskopioinnin asetusten muuttaminen

• Sen Google-tilin valitseminen, jonka valokuvat ja videot varmuuskopioidaan: Napauta tilin nimeä Varmuuskopiointitili-kohdasta.
  • Lähetysten koon muuttaminen: Napauta Lähetyksen koko. Lisätietoja lähetysten koosta.
  • Varmuuskopioitavat laitteen kansiot: Napauta Varmuuskopioi laitteen kansiot ja valitse ne kansiot, jotka haluat varmuuskopioida.
  • Varmuuskopiointi mobiilidatalla: Jos et halua odottaa Wi-Fi-yhteyden muodostamista valokuvien varmuuskopiointia varten, napauta Varmuuskopiointi mobiilidatayhteydellä ‑kohdasta Valokuvat tai Videot. Operaattori saattaa veloittaa sinua, jos käytät mobiilidataa kuvien tai videoiden lähettämiseen.
  • Varmuuskopiointi verkkovierailun aikana: Napauta Varmuuskopioinnin ajoitus ‑kohdan alla Verkkovierailu.

Kuvien varmuuskopioinnin tarkistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus  Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta Kuvat Photos.
  4. Yläreunasta näet, onko valokuvasi varmuuskopioitu vai odotetaanko varmuuskopiointia vielä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita