Kom i gang med Google Foto

Lær å bruke Google Foto ved å følge denne trinnvise veiledningen. Her får du blant annet vite

• hvordan du søker i bildene dine
  • hvordan du legger til filtre
  • hvordan du gjenoppretter slettede bilder

1: Last ned appen, og ta et bilde

1. Installer Google Foto-appen.
  2. Ta et bilde av deg selv eller omgivelsene dine etter at du har installert appen.

Trinn 2: Finn bilder raskt

Når du åpner Google Foto-appen, ser du alle bildene og videoene på enheten din, og hvis du har slått på funksjonen for sikkerhetskopiering og synkronisering, blir alt annet synkronisert med Google Foto-biblioteket ditt.

Øv deg på å finne bilder:

Finn bildet du nettopp tok
  1. Åpne Google Foto-appen Bilder.
  2. Trykk på Bilder Photos nederst.
  3. Bildet du nettopp tok, skal nå vises øverst. Prøv å rulle nedover for å se hva annet som finnes der.
Finn et minneverdig bilde fra fortiden din

Tenk på et minneverdig bilde som ligger på telefonen eller nettbrettet ditt. Prøv å huske noe i bildet, for eksempel en hund, stranden eller stedet der du befant deg.

1. I feltet øverst kan du skrive inn navnet på noe i bildet, for eksempel «strand», «hund» eller «Paris».
  2. Trykk på Ferdig Ferdig nederst til høyre på tastaturet. Dette kan variere avhengig av enheten du bruker.

Finn ut hvordan du finner folk, steder og annet i bildene dine.

Trinn 3: Rediger bilder med filtre

La oss bruke bildet du nettopp tok, og gjøre det litt morsommere.

Sånn legger du til et filter:
  1. Åpne Google Foto-appen Bilder.
  2. Trykk på bildet du vil redigere og så Rediger Rediger.
  3. Bla gjennom filtrene nederst. Velg noen filtre for å se hvordan de ser ut.

Tips: Du kan trykke på filtre to ganger for å justere intensiteten.
  4. Trykk på Lagre øverst til høyre.

Hvis du har slått på «sikkerhetskopiering og synkronisering», blir endringene dine synkronisert overalt der du bruker Google Foto, så du trenger bare å foreta endringene én gang. Se hvordan du kan gjøre andre kule ting med bildene dine.

Trinn 4: Del bildet ditt med noen

Nå kan du ta bildet du nettopp redigerte, og dele det med andre.

1. Bildet du nettopp endret, skal fortsatt stå på skjermen din. Trykk på Del Del nederst til venstre og så Opprett link.
  2. Bruk en meldings- eller e-post-app til å videresende linken du nettopp kopierte.

Se hvordan du kan dele bilder og videoer på ulike måter.

Trinn 5: Slett uklare eller uønskede bilder

Ta tre bilder til med telefonen eller nettbrettet. Velg det beste av dem, og slett resten.

Sånn sletter du uønskede bilder:
  1. Åpne Google Foto-appen Bilder.
  2. Trykk på Bilder Photos nederst. De tre bildene du tok, skal nå vises.
  3. Åpne hvert bilde og velg det du liker best. Når du er ferdig, kan du gå tilbake til hovedskjermen for bilder.
  4. Trykk og hold på et bilde du vil flytte til papirkurven. Velg et annet bilde du vil flytte til papirkurven.
  5. Trykk på papirkurven Papirkurv øverst til høyre.

Hvis du har slått på «sikkerhetskopiering og synkronisering», blir ting du flytter til papirkurven, flyttet til papirkurven alle andre steder der du bruker Google Foto. Dermed trenger du bare å utføre endringene én gang. Finn ut mer om sletting av bilder og videoer.

Angre sletting av et bilde

La oss si at du ombestemmer deg og vil ha et av bildene tilbake.

1. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Papirkurv. Alt du ser i papirkurven din, kan gjenopprettes, men elementene blir slettet for godt når de har ligget i papirkurven i 60 dager.
  2. Trykk og hold på et bilde du nettopp slettet.
  3. Trykk på Gjenopprett nederst. Da legges bildet tilbake i Bilder-delen av appen.

Finn ut mer om gjenoppretting av bilder og videoer.