Tervetuloa käyttämään Google Kuvia

Tässä ohjeessa kerrotaan Google Kuvien käyttämisestä. Esimerkkejä ohjeen sisällöstä:

• kuvien hakeminen
  • suodattimien lisääminen
  • poistettujen kuvien palauttaminen.

Vaihe 1: Sovelluksen lataaminen ja kuvan ottaminen

1. Asenna Google Kuvat ‑sovellus.
  2. Kun olet asentanut sovelluksen, ota kuva itsestäsi tai ympäristöstäsi.

Vaihe 2: Kuvien hakeminen nopeasti

Kun avaat Google Kuvat, ‑sovelluksen näet kaikki tilillesi tallennetut valokuvat ja videot.

Harjoittele kuvien etsimistä:

Etsi juuri ottamasi kuva
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  2. Napauta alareunasta Kuvat Photos.
  3. Juuri ottamasi kuvan pitäisi näkyä yläreunassa. Selaamalla alas näet, mitä muuta sivulla on.
Aiemmin ottamasi kuvan etsiminen

Ajattele puhelimellasi tai tabletillasi olevaa kuvaa. Yritä muistaa, mitä kuvassa on, kuten koira, ranta tai kuvan ottamispaikka.

1. Valitse alareunasta Haku .
  2. Kirjoita yläreunan hakukenttään kuvassa oleva asia, esim. "ranta" tai "koira".
    • Vinkki: Voit myös napauttaa jotain sivun hakuehdotuksista.
  3. Napauta näppäimistön oikeasta alakulmasta Valmis Valmis. Tämä saattaa vaihdella eri laitteiden välillä.

Opettele etsimään ihmisiä, paikkoja ja muita asioita kuvistasi.

Vaihe 3: Kuvien ja videoiden muokkaaminen

Tehdään juuri ottamastasi kuvasta tai videosta entistä hauskempi.

Vaihe 4: Kuvan jakaminen muille

Jaetaan juuri muokkaamasi kuva toiselle henkilölle.

1. Juuri muokkaamasi kuvan pitäisi edelleen näkyä näytöllä.
  2. Napauta alareunasta Jaa.
  3. Valitse kontakti tai luo uusi vastaanottajaryhmä Google Kuvissa.

Opettele muita tapoja jakaa kuvia ja videoita.

Vaihe 5: Epäselvien tai turhien kuvien poistaminen

Ota vielä kolme kuvaa puhelimella tai tabletilla. Valitse niistä paras ja poista muut.

Turhien kuvien poistaminen
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  2. Napauta alareunasta Kuvat Photos. Juuri ottamiesi kolmen kuvan pitäisi näkyä siellä.
  3. Avaa kaikki kuvat ja valitse niistä paras. Kun olet valmis, palaa Kuvien päänäytölle.
  4. Kosketa pitkään valokuvaa, jonka haluat siirtää roskakoriin. Valitse toinen kuva, jonka haluat siirtää roskakoriin.
  5. Valitse oikeasta yläkulmasta Poista Poista.

Jos varmuuskopiointi on päällä, roskakoriin siirtämäsi kohteet siirretään roskakoriin kaikilla alustoilla, joilla käytät Google Kuvia. Sinun tarvitsee siis tehdä muutokset vain kerran. Opettele muita tapoja jakaa kuvia ja videoita.

Kuvan palauttaminen

Oletetaan, että muutat mielesi ja haluat palauttaa yhden kuvista.

1. Valitse alareunasta Kirjasto ja sitten Roskakori. Voit palauttaa kaikki roskakorissa näkyvät kohteet. Roskakorissa olevat kohteet kuitenkin poistetaan pysyvästi 60 päivän kuluttua.
  2. Kosketa pitkään juuri poistamaasi kuvaa.
  3. Valitse alareunasta Palauta. Kuva palautetaan sovelluksen Kuvat-osioon.

Opettele muita tapoja jakaa kuvia ja videoita.

Toimintaan liittyvän datan asetukset

Kuvien käyttökokemuksen personoiminen entisestään

Toimintaan perustuvan personointiasetuksen avulla Google Kuvat voi näyttää sinulle entistä personoidumpia muistoja sen perusteella, miten käytät Kuvien ominaisuuksia. Kuvat personoi muistokokemustasi lisää esimerkiksi sen perusteella, millaisia muistoja katsot tai ohitat.

Asetus on oletuksena päällä. Voit laittaa sen pois päältä milloin tahansa. Jos asetus ei ole päällä, voit edelleen päästä kaikkiin kuviisi ja videoihisi ja hyödyntää Kuvien ominaisuuksia, mutta toimintaasi perustuvaa lisäpersonointia ei tehdä.

Asetuksen laittaminen päälle tai pois päältä:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Napauta yläreunasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  3. Valitse Kuvien asetukset ja sitten Yksityisyys ja sitten Google Kuvien toimintadata.
  4. Laita Toimintaan perustuva personointi päälle tai pois päältä.

Vinkki: Jos laitat toimintaan perustuvan personoinnin pois päältä, kokemuksen lisäpersonointiin käytetty toimintadata poistetaan. Toiminto ei poista sisältöä, kuten kuvia tai videoita, eikä vaikuta siihen, miten pääset nykyisiin Google Kuvien ominaisuuksiin, kuten muistoihin ja luomuksiin.

Laitteen oletusgallerian Google Kuviin integroitumisen salliminen

Voit sallia Google Kuvien myöntää pääsyn laitteesi oletusgalleriaan. Lue lisää pääsystä laitteen oletusgalleriaan.

Tietoja laitteen oletusgalleriaan pääsystä

Kun sallit Google Kuvien myöntää pääsyn laitteesi oletusgalleriaan:

• Annat Kuville luvan jakaa galleriasovellukselle tilitietoja, esim. sähköpostiosoitteen ja Kuvien automaattisen varmuuskopioinnin tilan.
  • Voit päästä kaikkiin Google Kuviin varmuuskopioituihin kuviin laitteesi oletusgalleriasovelluksen kautta.

Jotta voit käyttää ominaisuutta, sinulla on oltava

• laite, joka tukee pääsyä oletusgalleriaan. Tuetut valmistajat:
    • Xiaomi
    • Oppo, OnePlus tai Realme
  • Google Kuvat ‐sovelluksen uusin versio
  • Android 11 tai uudempi.

Kun avaat Kuvat tai laitteen oletusgalleriasovelluksen, saattaa avautua ponnahdusikkuna, jossa pyydetään pääsyä galleriaan.

1. Jos haluat muuttaa laitteen oletusgalleriasovelluksen pääsyä Google Kuvien käyttäjädataan, valitse Älä salli tai Salli.
  2. Voit muuttaa pääsyä myöhemmin Kuvien asetuksista tai laitteesi oletusgalleriasovelluksen asetuksista.
Laitteen oletusgalleriaan pääsyn laittaminen pois päältä

Laita pääsy laitteen oletusgalleriaan pois päältä näin:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Valitse Google Kuvien asetukset Asetukset ja sitten Sovellukset ja laitteet ja sitten Pääsy Google Kuviin.
  5. Napauta laitteen oletusgalleriasovelluksen nimeä.
  6. Valitse Poista pääsyoikeus.
Laitteen oletusgalleriaan pääsyn laittaminen päälle

Tärkeää: Jotta voit jälleen sallia laitteen oletusgalleriasovellukselle pääsyn Google Kuvien käyttäjädataan, sinun on käytettävä laitteen oletusgalleriasovellusta. Laitteen oletusgalleriasovelluksessa Google Kuviin pääsyyn voidaan viitata nimellä "pilvisynkronointi" tai "pilvivarmuuskopiointi".

Jos poistat Kuvien sovellusdatan, poistat Kuvat, palautat laitteesi alkutilaan tai ostat uuden laitteen, sinun on sallittava gallerialle pääsy uudelleen. Laita pääsy laitteen oletusgalleriaan päälle näin:

1. Avaa Android-laitteen oletusgalleriasovellus.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Myönnä Google Kuville lupa jakaa dataa laitteen oletusgalleriasovellukselle näytön ohjeiden mukaisesti.

Lue lisää Google Kuvien uusista ominaisuuksista

Tärkeää: Uudet ominaisuudet on julkaistu Google Kuvat ‐sovelluksen uusimmassa versiossa. Löydät tietoa uusimmasta sovellusversiosta Google Kuvien ohjekeskuksesta.

Uudet ominaisuudet julkaistaan vaiheittain. Jos et löydä jotain uutta ominaisuutta, tarkista tilanne uudelleen lähiviikkoina. Jos et löydä ominaisuutta vieläkään, se ei ehkä ole tällä hetkellä käytettävissä alueellasi.

Jos ominaisuus on mielestäsi saatavilla alueellasi, mutta et löydä sitä, kokeile seuraavia:

1. Päivitä Google Kuvat ‐sovellus uusimpaan versioon.
  2. Tarkista Android-version vaatimukset.
  3. Varmista, että olet yhteydessä Wi-Fi-verkkoon ja että laitteessa on riittävästi tallennustilaa.
  4. Jos et löydä uutta muokkaustyökalua, sinun on ehkä ladattava se ensin.
  5. Sulje sovellus ja avaa se uudelleen.

Vinkki: Jos et vieläkään löydä uutta ominaisuutta tai haluat kertoa meille mielipiteesi Kuvien ominaisuuksista, voit lähettää meille palautetta. Valitettavasti emme voi vastata yksittäisiin palautteisiin. Jos ongelma on vakava tai haluat ilmoittaa väärinkäytöstä, lue lisää estämisestä ja ilmoituksen tekemisestä Google Kuvissa.