Kom godt i gang med Google Fotos

Få flere oplysninger om, hvordan du bruger Google Fotos, med denne detaljerede vejledning. Du får blandt andet oplysninger om:

• Hvordan du søger i dine fotos
  • Hvordan du tilføjer filtre
  • Hvordan du gendanner slettede billeder

Trin 1: Download appen, og tag et foto

1. Installer appen Google Fotos.
  2. Når du har installeret appen, skal du tage et foto af dig selv eller dine omgivelser.

Trin 2: Find billeder hurtigt

Når du åbner Google Fotos-appen, kan du se alle billeder og videoer på din konto.

Lad os øve, hvordan du finder billeder:

Find det billede, du netop har taget
  1. Åbn appen Google Fotos Fotos.
  2. Tryk på Billeder Photos forneden.
  3. Foroven burde du kunne se det billede, du netop har taget. Prøv at rulle ned for at se, hvad der ellers er.
Find et mindeværdigt billede fra tidligere

Tænk på et mindeværdigt foto, som ligger på din telefon eller tablet. Prøv at huske noget på billedet, f.eks. en hund, stranden, eller hvor du var.

1. Tryk på Søg forneden.
  2. Skriv navnet på noget, som er på billederne, f.eks. "strand" eller "hund", i søgefeltet foroven.
    • Tip! Du kan også trykke på et af søgeforslagene på siden.
  3. Tryk på Udfør Udfør nederst til højre på tastaturet. Dette kan variere alt efter enheden.

Få flere oplysninger om, hvordan du finder personer, ting og steder på dine billeder.

Trin 3: Rediger billeder og videoer

Lad os lave noget sjovt med det billede eller den video, du netop har taget eller optaget.

Trin 4: Del et billede med en person

Lad os dele det billede, du netop har redigeret, med en anden.

1. Det netop redigerede billede burde stadig være på din skærm.
  2. Tryk på Del forneden.
  3. Vælg en kontakt, eller opret en ny gruppe, du vil sende i Google Fotos.

Få flere oplysninger om andre måder at dele billeder og videoer på.

Trin 5: Slet slørede eller uønskede billeder

Tag yderligere tre fotos med din telefon eller tablet. Lad os vælge det bedste og slette de andre.

Slet uønskede billeder
  1. Åbn appen Google Fotos Fotos
  2. Tryk på Billeder Photos forneden. Du burde kunne se de 3 billeder, du lige har taget.
  3. Åbn hvert billede for at vælge det bedste. Gå tilbage til hovedskærmen i Fotos, når du har fundet det.
  4. Tryk og hold nede på et billede, du vil flytte til papirkurven. Vælg et andet billede, du vil flytte til papirkurven.
  5. Tryk på Slet Slet øverst til højre.

Hvis du har aktiveret sikkerhedskopiering, flyttes de elementer, du flytter til papirkurven, også til papirkurven alle andre steder, hvor du bruger Google Fotos. Du behøver derfor kun at foretage ændringer én gang. Få flere oplysninger om andre måder at slette billeder og videoer på.

Gendan et billede

Vi lader, som om du ombestemmer dig og gerne vil have et af de slettede billeder tilbage.

1. Forneden skal du trykke på Samling og så Papirkurv. Du kan gendanne alt, hvad du ser i papirkurven, men elementer slettes permanent efter 60 dage papirkurven.
  2. Hold fingeren på det billede, du netop har slettet.
  3. Tryk på Gendan forneden. Dette gendanner billedet i sektionen Fotos i appen.

Få flere oplysninger om andre måder at gendanne billeder og videoer på.

Indstillinger for aktivitetsdata

Tilpas din Fotos-oplevelse yderligere til dig personligt

Indstillingen for personlig tilpasning giver Google Fotos mulighed for at vise dig minder, der er endnu mere tilpasset til dig personligt, baseret på, hvordan du interagerer med funktioner i Fotos. Fotos bruger oplysninger som f.eks. de typer minder, du ser eller springer over, til at tilpasse din oplevelse med minder yderligere til dig personligt.

Denne indstilling er som standard aktiveret, og du kan til enhver tid deaktivere den. Hvis indstillingen er deaktiveret, har du stadig adgang til alle dine billeder og videoer, og du kan bruge funktionerne i Fotos, men du vil ikke få yderligere personlig tilpasning baseret på din aktivitet.

Sådan slår du denne indstilling til eller fra:

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-enhed.
  2. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav øverst på skærmen.
  3. Tryk på Indstillinger for Fotos og derefter Privatliv og derefter Aktivitetsdata i Google Fotos.
  4. Aktivér eller deaktiver Personlig tilpasning baseret på aktivitet.

Tip! Hvis du deaktiverer Personlig tilpasning baseret på aktivitet, slettes de aktivitetsdata, der er blevet brugt til at tilpasse din oplevelse yderligere til dig personligt. Denne handling sletter ikke indhold som f.eks. billeder eller videoer og påvirker ikke din adgang til eksisterende Google Fotos-funktioner som f.eks. minder og kreationer.

Tillad, at din enheds standardgalleri integreres med Google Fotos

Du kan give Google Fotos tilladelse til at give adgang til standardgalleriet på din enhed. Få flere oplysninger om adgang til standardgalleriet på din enhed.

Om adgang til standardgalleriet på enheden

Når du tillader, at Google Fotos giver adgang til din enheds standardgalleri:

• Du giver Fotos tilladelse til at dele kontooplysninger som f.eks. mailadresse og status for automatisk sikkerhedskopiering i Fotos, med galleriappen.
  • Du kan få adgang til alle billeder, der er sikkerhedskopieret til Google Fotos, i den app, der er installeret som standard på din enhed.

Du skal have følgende for at bruge denne funktion:

• Enhed, der understøtter standardadgang til galleri. Understøttede producenter:
    • Xiaomi
    • Oppo, OnePlus eller Realme
  • Den nyeste version af Google Fotos-appen.
  • Android 11 eller nyere.

Når du åbner Fotos eller din enheds standardgalleriapp, får du muligvis en pop op-anmodning om adgang til galleriet.

1. Tryk på Tillad ikke eller Tillad for at administrere adgangen til brugerdata i Google Fotos for din enheds standardgalleriapp.
  2. Hvis du vil administrere adgangen efterfølgende, kan du tjekke Fotos-indstillingerne eller din enheds standardindstillinger for galleriappen.
Deaktiver adgangen til standardgalleriet på din enhed

Sådan deaktiverer du adgang til standardgalleriet på din enhed:

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-enhed.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Øverst til højre skal du trykke på dit profilbillede eller forbogstav.
  4. Tryk på Indstillinger for Google Fotos Indstillinger og derefter Apps og enheder og derefter Adgang til Google Fotos.
  5. Tryk på navnet på enhedens standardgalleriapp.
  6. Vælg Fjern adgang.
Aktivér adgang til standardgalleriet på enheden

Vigtigt! Hvis du vil give din enheds standardgalleriapp adgang til brugerdata i Google Fotos igen, skal du bruge enhedens standardgalleriapp. Din enheds standardgalleriapp kalder muligvis Google Fotos-adgang for "synkronisering i skyen" eller "sikkerhedskopiering i skyen".

Hvis du rydder dine Fotos-appdata, afinstallerer Fotos, nulstiller din enhed eller får en ny enhed, skal du give adgang til galleriet igen. Sådan aktiverer du adgang til standardgalleriet på din enhed:

1. Åbn standardappen til galleriet på din Android-enhed.
  2. Gå til Indstillinger.
  3. Følg vejledningen på skærmen for at give Google Fotos tilladelse til at dele data med enhedens standardgalleriapp.

Få flere oplysninger om nye funktioner i Google Fotos

Vigtigt! Der er lanceret nye funktioner i den nyeste version af Google Fotos-appen. Du kan få oplysninger om den nyeste appversion i Hjælp til Google Fotos.

Nye funktioner udrulles gradvist. Hvis du ikke kan finde en ny funktion, kan du prøve igen i løbet af de kommende uger. Hvis du stadig ikke kan finde en funktion, er den muligvis ikke tilgængelig i dit land eller din region på nuværende tidspunkt.

Hvis du mener, at en funktion er tilgængelig i dit land eller din region, men stadig ikke kan finde den, kan du prøve følgende:

1. Opgrader til den nyeste version af Google Fotos-appen.
  2. Tjek kravene til Android-version.
  3. Sørg for, at du har Wi-Fi-forbindelse og har ledig lagerplads på enheden.
  4. Hvis du ikke kan finde et nyt redigeringsværktøj, skal du muligvis downloade det først.
  5. Luk appen, og åbn den igen.

Tip! Hvis du stadig ikke kan finde en ny funktion eller gerne vil fortælle os, hvad du synes om Fotos-funktionerne, kan du sende os feedback. Vi kan desværre ikke give individuelle svar på feedback. Hvis du har et mere alvorligt problem eller vil rapportere misbrug, kan du få flere oplysninger om, hvordan du blokerer og rapporterer i Google Fotos.