Aan de slag met Google Foto's

Gebruik deze stapsgewijze handleiding voor informatie over het gebruik van Google Foto's. Enkele onderwerpen die worden behandeld in deze handleiding:

• Je foto's zoeken
  • Filters toevoegen
  • Verwijderde foto's terugzetten

Stap 1: De app downloaden en een foto maken

1. Installeer de Google Foto's-app.
  2. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, maak je een foto van jezelf of je omgeving.

Stap 2: Foto's sneller vinden

Als je de Google Foto's-app opent, zie je alle foto's en video's in je account.

Laten we oefenen hoe je foto's kunt zoeken:

De foto zoeken die je net hebt gemaakt
  1. Open de Google Foto's-app Foto's.
  2. Tik onderaan op Foto's Photos.
  3. De foto die je net hebt gemaakt, staat bovenaan. Scroll omlaag om te zien welke andere items in de bibliotheek staan.
Een memorabele foto uit het verleden zoeken

Denk aan een memorabele foto die op je telefoon of tablet staat. Probeer je iets te herinneren dat op de foto staat, zoals een hond, het strand of de locatie waar je was.

1. Tik onderaan op Zoeken .
  2. Typ in de zoekbalk bovenaan de naam van iets dat op de foto's staat, zoals strand of hond.
    • Tip: Je kunt ook op een van de zoeksuggesties op de pagina tikken.
  3. Tik rechtsonder op het toetsenbord op Zoeken. Dit kan per apparaat verschillen.

Meer informatie over hoe je mensen, objecten en plaatsen kunt vinden in je foto's

Stap 3: Foto's en video's bewerken

We gebruiken de foto of video die je net hebt gemaakt en gaan wat leuks toevoegen.

Stap 4: Je foto met iemand delen

We gaan de foto die je net hebt bewerkt, met iemand delen.

1. De foto die je net hebt bewerkt, zou nog op je scherm moeten staan.
  2. Tik onderaan op Delen.
  3. Selecteer een contact of maak een nieuwe groep om foto's te sturen in Google Foto's.

Meer manieren waarop je foto's en video's kunt delen

Stap 5: Wazige of ongewenste foto's verwijderen

Maak nog 3 foto's met je telefoon of tablet. We kiezen de beste en verwijderen de rest.

Ongewenste foto's verwijderen
  1. Open de Google Foto's-app Foto's.
  2. Tik onderaan op Foto's Photos. Je ziet de 3 foto's die je net hebt gemaakt.
  3. Open elke foto en kies de foto die je het beste vindt. Als je klaar bent, ga je terug naar het hoofdscherm van Foto's.
  4. Houd je vinger op de foto die je naar de prullenbak wilt verplaatsen. Selecteer nog een foto die je naar de prullenbak wilt verplaatsen.
  5. Tik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen.

Als je back-ups hebt aangezet en je items naar de prullenbak verplaatst, gebeurt dit op alle apparaten waarop je Google Foto's gebruikt. Je hoeft dit dus maar één keer te doen. Meer manieren waarop je foto's en video's kunt verwijderen

Een foto herstellen

Stel dat je van gedachten verandert en een van die foto's wilt terughalen.

1. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Prullenbak. Alle items die je in de prullenbak ziet staan, kunnen worden teruggezet, maar items in de prullenbak worden na 60 dagen definitief verwijderd.
  2. Houd je vinger op een van de foto's die je net hebt verwijderd.
  3. Tik rechtsonder op Herstellen. De foto wordt teruggezet in het gedeelte Foto's van de app.

Meer manieren waarop je foto's en video's kunt herstellen

Instellingen voor activiteitsgegevens

De functies van Foto's verder personaliseren

Met de instelling voor personalisatie op basis van activiteit kan Google Foto's je nog meer gepersonaliseerde herinneringen laten zien op basis van hoe je de functies van Foto's gebruikt. Foto's gebruikt informatie zoals de soorten herinneringen die je bekijkt of overslaat om je herinneringen meer te personaliseren.

Deze instelling staat standaard aan, maar je kunt deze altijd uitzetten. Als de instelling uitstaat, heb je nog steeds toegang tot al je foto's en video's en kun je de functies van Foto's gebruiken, maar worden je herinneringen niet verder gepersonaliseerd op basis van je activiteit.

Deze instelling in- of uitschakelen:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal.
  3. Tik op Instellingen voor Google Foto's  en danPrivacy en dan Activiteitsgegevens in Google Foto's.
  4. Zet Personalisatie op basis van activiteit aan of uit.

Tip: Als je personalisatie op basis van activiteit uitzet, worden je activiteitsgegevens verwijderd die zijn gebruikt om je herinneringen verder te personaliseren. Met deze actie wordt er geen content verwijderd, zoals foto's of video's. Ook houd je gewoon toegang tot bestaande Google Foto's-functies, zoals herinneringen en creaties.

Meer informatie over nieuwe functies in Google Foto's

Belangrijk: Nieuwe functies worden gelanceerd in de nieuwste versie van de Google Foto's-app. In het Helpcentrum van Google Foto's vind je informatie over de meest recente app-versie.

Nieuwe functies worden geleidelijk uitgerold. Als je een nieuwe functie niet kunt vinden, check dan in de komende weken nog eens. Als je een functie nog steeds niet kunt vinden, is deze op dit moment misschien niet beschikbaar in je land of regio.

Als je denkt dat een functie beschikbaar is in je land of regio, maar je deze nog steeds niet kunt vinden, probeer je het volgende:

1. Upgrade naar de nieuwste versie van de Google Foto's-app.
  2. Zorg dat je bent verbonden met wifi en dat je genoeg beschikbare apparaatopslag hebt.
  3. Als je een nieuwe bewerkingstool niet kunt vinden, moet je deze misschien eerst downloaden.
  4. Sluit de app en open deze opnieuw.
Tip: Als je een nieuwe functie nog steeds niet kunt vinden of ons wilt laten weten wat je van Foto's-functies vindt, kun je ons feedback sturen. We kunnen helaas geen individuele reacties geven op feedback. Als je een ernstiger probleem hebt of misbruik wilt melden, vind je hier meer informatie over hoe je content blokkeert en meldt in Google Foto's.