Söka efter personer, saker och platser på dina foton

Sök efter vad du vill på dina foton. Du kan till exempel söka efter

• bröllopet du gick på förra sommaren
  • din bästa vän
  • ett husdjur
  • din favoritstad.

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder.

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Sök bland dina foton

1. Öppna appen Google Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Skriv vad du letar efter i rutan högst upp, till exempel:
    • New York City
    • ett namn eller smeknamn, om du använder etiketter för personer eller husdjur

Hitta foton av en person eller ett husdjur och ange en etikett

För att lättare söka och hantera dina foton kan du ange en etikett för personer eller husdjur som identifieras av Google Foto.

Obs! Den här funktionen finns inte i alla länder.

Steg 1: Hitta foton av en person eller ett husdjur

1. Öppna appen Google Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på sökfältet högst upp.
  4. Under din lista med senaste eller föreslagna sökningar ser du en rad med ansikten. Klicka på ett ansikte för att se foton av dem.
    • Om du vill se fler ansikten trycker du på Nästa Nästa.

Om du inte ser en ansiktsrad:

Tips! Om du vill hitta foton på en person utan att söka trycker du på Album följt av Personer.

Steg 2: Använda en etikett

1. Klicka på Lägg till ett namn högst upp i en ansiktsgrupp.
  2. Ange ett namn eller smeknamn.

Du kan söka med den etiketten i sökrutan. Det är bara du som ser de privata etiketterna som du har valt även om du delar dessa foton.

Tips! Tryck på Album om du vill hitta foton utan att söka. Högst upp kan du tryck på objekt som Personer, Platser eller Saker.

Slå av eller på ansiktsgruppering

Du kan sluta att gruppera liknande ansikten på dina foton.

Om du inaktiverar ansiktsgruppering tar du bort

• ansiktsgrupper på kontot
  • ansiktsmodeller som används för att skapa ansiktsgrupperna
  • ansiktsetiketter som du har skapat.

Så här slår du av eller på funktionen:

1. Öppna appen Google Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn följt av Inställningar följt av Gruppera liknande ansikten.
  4. Slå av eller på ansiktsgruppering.
    • Stäng av Visa husdjur med människor om du vill stänga av ansiktsgruppering bara för husdjur.

Avancerade tips

Kombinera ansiktsgrupper

Om samma person finns i flera grupper kan du slå samman dem.

1. Ange en etikett för en av ansiktsgrupperna med ett namn eller smeknamn.
  2. Markera den andra ansiktsgruppen med samma namn eller smeknamn genom att välja från förslagen.
  3. När du bekräftar det andra namnet eller smeknamnet visas en fråga i Google Foto om du vill slå ihop ansiktsgrupperna.

Du kan också få ett förslag om att slå samman två ansiktsgrupper. Om de är samma person klickar du på Ja.

Redigera eller ta bort en etikett

Du kan redigera eller ta bort dina etiketter för ansiktsgrupp.

• Ändra en etikett: Tryck på Mer följt av Redigera namnetikett.
  • Ta bort en etikett: Tryck på följt av Ta bort namnetikett.
Ta bort en ansiktsgrupp från söksidan

Om du inte vill se en viss ansiktsgrupp på söksidan kan du ta bort den.

1. Öppna appen Google Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på sökfältet högst upp.
  4. Tryck på Nästa Nästa bredvid raden med ansikten.
  5. Längst upp till höger trycker du på Mer följt av Dölj och visa personer.
  6. Tryck på ansikten du vill dölja. Om du vill visa ett ansikte trycker du på rutan igen.
  7. Tryck på Klar uppe till höger.
Ta bort ett objekt från en grupp

Om du ser ett foto som är i fel grupp kan du ta bort det.

1. Öppna appen Google Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på sökfältet högst upp.
  4. Tryck på Nästa Nästa.
  5. Välj den ansiktsgrupp som du vill ta bort något från.
  6. Tryck på Mer följt av Ta bort resultat.
  7. Välj de foton eller videor du vill ta bort från gruppen.
  8. Tryck på Ta bort uppe till höger.

Obs! Detta tar inte bort fotot eller videon från biblioteket i Google Foto.

Ändra ett utvalt foto
  1. Öppna appen Google Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på sökfältet högst upp.
  3. Tryck på Nästa Nästa bredvid raden med ansikten.
  4. Tryck på en ansiktsgrupp.
  5. Längst upp till höger trycker du på Mer följt av Ändra utvalt foto.
  6. Välj ett foto som du vill gör till det utvalda fotot.
Läs mer om ansiktsmodeller

Ansiktsgruppering sker i tre steg:

• Vi identifierar om det finns ett ansikte på något foto.
  • Om funktionen för ansiktsgruppering är på används algoritmiska modeller för att förutse likheten mellan olika bilder och uppskatta om två bilder återger samma ansikte.
  • Slutligen grupperas foton som sannolikt återger samma ansikte. Du kan alltid ta bort ett foto från en grupp om du tror att det är i fel grupp.

När du aktiverar ansiktsgruppering kan Google Foto också inkludera foton i en viss grupp baserat på andra egenskaper. Detta inkluderar foton som tas nära varandra i tid och identifiering av att en person bär samma kläder på flera foton när ett ansikte inte är synligt.

Ansiktsgrupper, ansiktsetiketter och delning

• Ansiktsetiketter är privata för varje konto och delas inte mellan konton.
  • Ansiktsgrupperna delas inte när du delar foton.
  • Som standard visas ansiktsgrupperna och ansiktsetiketterna på kontot bara för dig.
  • Du kan välja att ange etiketten Jag på en ansiktsgrupp och hjälpa kontakters Google Foto-appar att känna igen ditt ansikte på foton. Detta hjälper dina kontakter få förslag om att dela foton på dig med dig. Läs om hur du anger en etikett för din ansiktsgrupp.

När ansiktsgruppering är påslagen informerar du oss om att du vill göra en modell av ditt ansikte.

Om du vill ta bort ansiktsmodellerna inaktiverar du Ansiktsgruppering.

Ta bort, lägg till eller ändra etiketter för personer och husdjur på dina foton
Om Google Foto missar eller grupperar ett foto på fel sätt kan du ändra, ta bort eller lägga till ett foto i en ansiktsgrupp.
Den här funktionen är inte tillgänglig i alla länder.

Ändra ansiktsgrupp som ett foto tillhör

Du kan lägga till, ta bort eller ändra en ansiktsetikett när Google Foto märker fel person eller husdjur.
  1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj ett foto följt av tryck på Meny Meny.
  3. Rulla till Personer och tryck på Redigera Redigera.
  4. Ta bort, lägg till eller ändra en etikett:
    • Så här tar du bort en etikett: Tryck på Ta bort Ta bort på ansiktsetiketten.
    • Så här lägger du till en etikett: Tryck på Lägg till Lägg till på ansiktsetiketten under Tillgänglig att lägga till. Tryck sedan på fotot på en etikett för att lägga till eller välj Lägg till Lägg till för att skapa en ny etikett.
    • Så här ändrar du en etikett:
      1. Klicka på Ta bort Ta bort på ansiktsetiketten.
      2. Under Tillgänglig att lägga till trycker du på Lägg till Lägg till på ansiktsetiketten.
      3. Välj en ansiktsetikett som du vill lägga till.
  5. Tryck på Klart.

Relaterad sida

Kan du inte hitta dina foton? Få hjälp med att hitta foton.