Mensen, dingen en plaatsen zoeken in je foto's

Je kunt in je foto's naar van alles zoeken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar:

• Een bruiloft waar je afgelopen zomer bij bent geweest
  • Je beste vriend of vriendin
  • Een huisdier
  • Je favoriete stad

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen beschikbaar.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Foto's zoeken

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Typ in het vak bovenaan waarnaar je wilt zoeken, bijvoorbeeld:
    • New York City
    • Een naam of bijnaam als je mensen of huisdieren hebt gelabeld

Foto's van een persoon of huisdier zoeken en een label toepassen

Als je je foto's gemakkelijker wilt doorzoeken en beheren, kun je een label toepassen op mensen of huisdieren die worden herkend door Google Foto's.

Opmerking: Deze functie is niet in alle landen beschikbaar.

Stap 1: Foto's van een persoon of huisdier vinden

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op de zoekbalk.
  4. Onder de lijst met recente of voorgestelde zoekopdrachten zie je een rij gezichten. Als je foto's van deze mensen wilt zien, tik je op een gezicht.
    • Tik op Volgende Volgende om meer gezichten te zien.

Als je geen rij gezichten ziet:

Tip: Als je foto's van een persoon wilt vinden zonder te zoeken, tik je op Albums en dan Mensen.

Stap 2: Een label toepassen

1. Tik bovenaan een gezichtsgroep op Een naam toevoegen.
  2. Geef een naam of bijnaam op.

Je kunt met dit label zoeken via het zoekvak. Alleen jij kunt de privé-gezichtslabels zien die je kiest, ook als je deze foto's deelt.

Opmerking: Als je foto's van een persoon wilt vinden zonder te zoeken, tik je op Albums. Bovenaan kun je op items klikken zoals Mensen, Plaatsen of Dingen.

Gezichtsgroepering in- of uitschakelen

Je kunt de groepering van vergelijkbare gezichten in je foto's stopzetten.

Als je gezichtsgroepering uitschakelt, verwijder je daarmee het volgende:

• Gezichtsgroepen in je account.
  • Gezichtsmodellen waarmee deze gezichtsgroepen zijn gemaakt.
  • Gezichtslabels die je hebt gemaakt.

De functie in- of uitschakelen:

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op Menu en dan Instellingen en dan Vergelijkbare gezichten groeperen.
  4. Schakel Gezichtsgroepering in of uit.
    • Als je gezichtsgroepering alleen wilt uitschakelen voor huisdieren, schakel je Huisdieren met mensen weergeven uit.

Geavanceerde tips

Gezichtsgroepen combineren

Als dezelfde persoon in meerdere groepen zit, kun je deze groepen samenvoegen.

1. Label een van de gezichtsgroepen met een naam of bijnaam.
  2. Label de andere gezichtsgroep met dezelfde naam of bijnaam (maak een keuze uit de lijst met suggesties).
  3. Als je de tweede naam of bijnaam bevestigt, vraagt Google Foto's of je de gezichtsgroepen wilt samenvoegen.

Je krijgt mogelijk ook een suggestie om twee gezichtsgroepen samen te voegen. Als deze twee groepen foto's van dezelfde persoon betreffen, tik je op Ja.

Een label wijzigen of verwijderen

Je kunt je labels voor gezichtsgroepen bewerken of verwijderen.

• Een label wijzigen: Tik op Meer en dan Naamlabel bewerken.
  • Een label verwijderen: Tik op Meer en dan Naamlabel verwijderen.
Een gezichtsgroep verwijderen van de zoekpagina

Als je een bepaalde gezichtsgroep niet wilt weergeven op de zoekpagina, kun je die verwijderen.

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op de zoekbalk.
  4. Tik naast de rij gezichten op Volgende Volgende.
  5. Tik rechtsboven op Meer en dan Mensen verbergen en weergeven.
  6. Tik op de gezichten die je wilt verbergen. Als je een gezicht weer zichtbaar wilt maken, tik je nogmaals op het vak.
  7. Tik rechtsboven op Gereed.
Een item verwijderen uit een groep

Als je een foto in een verkeerde groep ziet, kun je de foto hieruit verwijderen.

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op de zoekbalk.
  4. Tik op Volgende Volgende.
  5. Selecteer de gezichtsgroep waaruit je iets wilt verwijderen.
  6. Tik op Meer en dan Resultaten verwijderen.
  7. Selecteer de foto's of video's die je uit de groep wilt verwijderen.
  8. Tik rechtsboven op Verwijderen.

Opmerking: Als je een item uit een groep verwijdert, wordt de foto of video niet verwijderd uit je Google Foto's-bibliotheek.

Een profielfoto wijzigen
  1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op de zoekbalk.
  3. Tik naast de rij gezichten op Volgende Volgende.
  4. Tik op een gezichtsgroep.
  5. Tik rechtsboven op Meer en dan Profielfoto wijzigen.
  6. Selecteer een foto die je de profielfoto wilt maken.
Meer informatie over gezichtsmodellen

Gezichtsgroepering vindt plaats in drie stappen:

• We detecteren of een foto een gezicht bevat.
  • Als de functie voor gezichtsgroepering is ingeschakeld, worden algoritmische modellen gebruikt om de overeenkomst tussen verschillende afbeeldingen te voorspellen en te schatten of op twee afbeeldingen hetzelfde gezicht wordt weergegeven.
  • Foto's die waarschijnlijk hetzelfde gezicht weergeven, worden gegroepeerd. Je kunt een foto altijd uit een groep verwijderen als je denkt dat die in de verkeerde groep zit.

Als gezichtsgroepering is ingeschakeld, kan Google Foto's ook foto's in een bepaalde groep opnemen op basis van andere kenmerken. Dit zijn bijvoorbeeld foto's die korte tijd na elkaar genomen zijn waarop iemand dezelfde kleding draagt maar het gezicht niet zichtbaar is.

Gezichtsgroepen, gezichtslabels en delen

• Gezichtslabels zijn privé voor elk account en worden niet gedeeld met andere accounts.
  • Gezichtsgroepen worden niet gedeeld wanneer je foto's deelt.
  • Gezichtsgroepen en -labels in je account zijn standaard alleen zichtbaar voor jou.
  • Je kunt een gezichtsgroep als 'Ik' labelen, zodat de Google Foto-apps van je contacten je gezicht makkelijker herkennen in foto's. Contacten kunnen dan suggesties ontvangen om foto's te delen waarop jij te zien bent. Meer informatie over het labelen van je gezichtsgroep.

Als gezichtsgroepering is ingeschakeld, laat je ons weten dat je een model van je gezicht wilt maken.

Als je je gezichtsmodellen wilt verwijderen, schakel je Gezichtsgroepering uit.

Gerelateerde pagina

Kun je je foto's niet vinden? Hulp bij het vinden van foto's