Mensen, dingen en plaatsen zoeken in je foto's

Je kunt in je foto's naar van alles zoeken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar:

• Een bruiloft waar je afgelopen zomer bij bent geweest
  • Je beste vriend of vriendin
  • Een huisdier
  • Je favoriete stad

Belangrijk: Sommige functies zijn niet in alle landen, domeinen of accounttypen beschikbaar.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Foto's zoeken

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Zoeken.
    • Zo zoek je op tekst:
      • Tik bovenaan op het zoekvak en geef op wat je wilt zoeken, bijvoorbeeld:
      • Amsterdam
      • Een naam of bijnaam als je mensen of huisdieren hebt gelabeld
    • Zoeken met suggesties:
      • Je kunt de volgende categorieën bekijken:
        • Mensen en huisdieren: Alle foto's en video's van je beste vrienden
        • Plaatsen: Op de kaart kun je foto's in de fysieke ruimte verkennen
        • Dingen: Objecten en concepten die we in je foto's hebben gevonden
      • Je kunt ook naar beneden scrollen voor meer praktische zoekopdrachten, zoals:
        • Screenshots, selfies en video's

Foto's van een persoon of huisdier zoeken en een naam toevoegen

Als je je foto's makkelijker wilt doorzoeken en beheren, kun je een label toepassen op mensen of huisdieren die worden getoond op foto's die zijn gegroepeerd door Google Foto's.

Belangrijk: Deze functie is niet in alle landen, domeinen of accounttypen beschikbaar.

Stap 1: Foto's van een persoon of huisdier vinden

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Zoeken.
  4. Er wordt een rij gezichten weergegeven. Tik op een gezicht om foto's van die persoon te zien.
    • Tik op Alles weergeven om meer gezichten te bekijken.

Als je geen rij gezichten ziet:

Stap 2: Een label toepassen

1. Tik bovenaan een gezichtsgroep op Een naam toevoegen.
  2. Geef een naam of bijnaam op.

Je kunt met dit label zoeken via het zoekvak. Alleen jij kunt de privégezichtslabels zien die je kiest, ook als je deze foto's deelt.

Gezichtsgroepering aan- of uitzetten

Je kunt het groeperen van foto's op basis van de gezichten op je foto's stoppen.

Als je gezichtsgroepering uitzet, verwijder je daarmee het volgende:

• Gezichtsgroepen in je account
  • Alle gezichtsmodellen waarmee deze gezichtsgroepen zijn gemaakt
  • Gezichtslabels die je hebt gemaakt

Meer informatie over het bewaarbeleid voor gezichtsgroepering van Google Foto's

Zo zet je de functie aan of uit:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's  en dan Vergelijkbare gezichten groeperen.
  5. Zet Gezichtsgroepering aan of uit.
    • Als je gezichtsgroepering alleen wilt uitzetten voor foto's van huisdieren, zet je Huisdieren met mensen tonen uit.

Geavanceerde tips

Gezichtsgroepen combineren

Als dezelfde persoon in meerdere groepen zit, kun je deze groepen samenvoegen.

1. Label een van de gezichtsgroepen met een naam of bijnaam.
  2. Label de andere gezichtsgroep met dezelfde naam of bijnaam (maak een keuze uit de lijst met suggesties).
  3. Als je de tweede naam of bijnaam bevestigt, vraagt Google Foto's of je de gezichtsgroepen wilt samenvoegen.

Je krijgt mogelijk ook een suggestie om twee gezichtsgroepen samen te voegen. Als deze twee groepen foto's van dezelfde persoon betreffen, tik je op Ja.

Een label wijzigen of verwijderen

Je kunt je labels voor gezichtsgroepen bewerken of verwijderen.

• Een label wijzigen: Tik op de map Mensen en dan Meer  en dan Naamlabel bewerken.
  • Een label verwijderen: Tik op de map Mensen en dan Meer  en dan Naamlabel verwijderen.
Een gezichtsgroep verwijderen van de zoekpagina

Als je een bepaalde gezichtsgroep niet wilt zien op de zoekpagina, kun je deze verwijderen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Zoeken.
  4. Tik naast de rij gezichten op Alles weergeven.
  5. Tik rechtsboven op Meer en dan Mensen verbergen en weergeven.
  6. Tik op de gezichten die je wilt verbergen. Als je een gezicht weer zichtbaar wilt maken, tik je nogmaals op het vak.
  7. Tik rechtsboven op Gereed.
Een item verwijderen uit een groep

Als je een foto in een verkeerde groep ziet, kun je de foto hieruit verwijderen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Zoeken.
  4. Selecteer de gezichtsgroep waaruit je iets wilt verwijderen.
  5. Tik op Meer en dan Resultaten verwijderen.
  6. Selecteer de foto's of video's die je uit de groep wilt verwijderen.
  7. Tik rechtsboven op Verwijderen.

Tip: Als je een item uit een groep verwijdert, wordt de foto of video niet verwijderd uit je Google Foto's-bibliotheek.

Een profielfoto wijzigen
  1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Zoeken.
  3. Tik op een gezichtsgroep.
  4. Tik rechtsboven op Meer en dan Profielfoto wijzigen.
  5. Selecteer een foto die je de profielfoto wilt maken.
Meer informatie over gezichtsmodellen

Gezichtsgroepering vindt plaats in 3 stappen:

1. We stellen vast of een foto een gezicht bevat.
  2. Als de functie voor gezichtsgroepering aanstaat, worden algoritmen gebruikt om gezichtsmodellen te maken die de afbeeldingen van gezichten numeriek vertegenwoordigen, de overeenkomst tussen verschillende afbeeldingen van gezichten te voorspellen en te schatten of verschillende afbeeldingen hetzelfde gezicht wordt getoond.
  3. Foto's met sterk op elkaar lijkende gezichten die waarschijnlijk van dezelfde persoon zijn, worden gegroepeerd in een gezichtsgroep. Je kunt een foto altijd uit een gezichtsgroep verwijderen als je denkt dat die in de verkeerde groep zit.

Je kunt ook een naam of bijnaam toevoegen aan een gezichtsgroep.

Als gezichtsgroepering aanstaat, kan Google Foto's ook foto's in een bepaalde groep opnemen op basis van andere kenmerken. Dit zijn bijvoorbeeld foto's die korte tijd na elkaar genomen zijn waarop iemand dezelfde kleding draagt maar het gezicht niet zichtbaar is.

Gezichtsgroepen, gezichtslabels en delen

• Gezichtsgroepen en -labels in je account zijn standaard alleen zichtbaar voor jou.
  • Gezichtsgroepen worden niet gedeeld als je foto's deelt.
  • Gezichtslabels zijn privé voor elk account en worden niet gedeeld met andere accounts.
  • Je kunt ervoor kiezen om een gezichtsgroep te labelen als Ik. Op die manier kunnen de Google Foto's-apps van je contacten je gezicht herkennen op foto's en suggesties krijgen om foto's met je te delen. Meer informatie over hoe je je gezichtsgroep labelt

Als gezichtsgroepering aanstaat, laat je ons weten dat je wilt dat we modellen maken van de gezichten op je foto's. Deze modellen kunnen in sommige jurisdicties als biometrische gegevens worden beschouwd.

Zet Gezichtsgroepering uit om je gezichtsmodellen te verwijderen. We bewaren en gebruiken je gezichtsmodellen, gezichtsgroepen en gezichtslabels totdat je ze verwijdert of je Google Foto's-account langer dan 2 jaar inactief is. Meer informatie over het bewaarbeleid voor gezichtsgroepering van Google Foto's

Labels voor mensen en huisdieren verwijderen uit, toevoegen aan of wijzigen in je foto's
Als Google Foto's een foto mist of onjuist groepeert, kun je een foto wijzigen, verwijderen uit of toevoegen aan een gezichtsgroep.
Deze functie is niet in alle landen beschikbaar.

Wijzigen bij welke gezichtsgroep een foto hoort

Je kunt een gezichtslabel toevoegen, verwijderen of wijzigen als Google Foto's de verkeerde persoon of het verkeerde huisdier labelt.
  1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een foto en dan tik op Meer 더보기.
  3. Scroll naar 'Mensen' en tik op Bewerken Bewerken.
  4. Een label verwijderen, toevoegen of wijzigen:
    • Een label verwijderen: Tik voor het gezichtslabel op Verwijderen Verwijderen.
    • Een label toevoegen: Tik onder 'Beschikbaar om toe te voegen' op Toevoegen Toevoegen voor het gezichtslabel. Tik vervolgens in de foto op een label om toe te voegen of selecteer Toevoegen Toevoegen om een nieuw label te maken.
    • Een label wijzigen:
      1. Tik voor het gezichtslabel op Verwijderen Verwijderen.
      2. Tik onder 'Beschikbaar om toe te voegen' op Toevoegen Toevoegen voor het gezichtslabel.
      3. Selecteer een gezichtslabel om toe te voegen.
  5. Tik op Gereed.

Gerelateerde pagina

Kun je je foto's niet vinden? Hulp bij het vinden van foto's