Mensen, objecten en plaatsen zoeken in je foto's

Je kunt in je foto's naar van alles zoeken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar:

• Een bruiloft waar je afgelopen zomer bent geweest
  • Je beste vriend of vriendin
  • Een huisdier
  • Je favoriete stad

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Je foto's zoeken

1. Open de Google Foto's-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Typ in het vak bovenaan waarnaar je wilt zoeken, bijvoorbeeld:
    • Amsterdam
    • Een naam of bijnaam als je mensen of huisdieren hebt gelabeld

Foto's van een persoon of huisdier zoeken en een label toepassen

Als je je foto's gemakkelijker wilt doorzoeken en beheren, kun je een label toepassen op mensen of huisdieren die worden herkend door Google Foto's.

Opmerking: Deze functie is niet in alle landen beschikbaar.

Stap 1: Foto's van een persoon of huisdier vinden

1. Open de Google Foto's-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op de zoekbalk.
  4. Onder de lijst met recente of voorgestelde zoekopdrachten wordt een rij gezichten weergegeven. Tik op een gezicht om foto's van een persoon of huisdier weer te geven.
    • Tik op 'Meer mensen bekijken' en dan om meer gezichten weer te geven.

Als er geen rij gezichten wordt weergegeven:

Opmerking: Als je foto's van een persoon wilt vinden zonder te zoeken, tik je op Albums en dan Mensen

Stap 2: Een label toepassen

1. Tik bovenaan een gezichtsgroep op Een naam toevoegen
  2. Geef een naam of bijnaam op.

Je kunt met dit label zoeken via het zoekvak. Alleen jij kunt de privégezichtslabels zien die je kiest, ook als je deze foto's deelt.

Gezichtsgroepering in- of uitschakelen

Je kunt de groepering van vergelijkbare gezichten in je foto's stopzetten.

Als je gezichtsgroepering uitschakelt, verwijder je daarmee het volgende:

• Gezichtsgroepen in je account.
  • Gezichtsmodellen waarmee deze gezichtsgroepen zijn gemaakt.
  • Gezichtslabels die je hebt gemaakt.

De functie in- of uitschakelen:

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op Menu  en dan Instellingen en dan Vergelijkbare gezichten groeperen.
  4. Schakel Gezichtsgroepering in of uit.
    • Als je gezichtsgroepering alleen wilt uitschakelen voor huisdieren, schakel je Huisdieren met mensen weergeven uit.

Geavanceerde tips

Gezichtsgroepen combineren

Als dezelfde persoon in meerdere groepen zit, kun je deze groepen samenvoegen.

1. Label een van de gezichtsgroepen met een naam of bijnaam.
  2. Label de andere gezichtsgroep met dezelfde naam of bijnaam (maak een keuze uit de lijst met suggesties).
  3. Wanneer je de tweede naam of bijnaam bevestigt, vraagt Google Foto's of je de gezichtsgroepen wilt samenvoegen.

Je krijgt mogelijk ook een suggestie om twee gezichtsgroepen samen te voegen. Als deze twee groepen foto's van dezelfde persoon betreffen, tik je op Ja

Een label wijzigen of verwijderen

Je kunt je labels voor gezichtsgroepen bewerken of verwijderen.

• Een label wijzigen: Tik op Meer  en dan Naamlabel bewerken.
  • Een label verwijderen: Tik op Meer  en dan Naamlabel verwijderen.
Een gezichtsgroep verwijderen van de zoekpagina

Als je een bepaalde gezichtsgroep niet wilt weergeven op de zoekpagina, kun je deze verwijderen.

1. Open de Google Foto's-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op de zoekbalk.
  4. Tik naast de rij gezichten op Volgende Volgende.
  5. Tik rechtsboven op Meer  en dan Gezichten weergeven en verbergen.
  6. Tik op de gezichten die je wilt verbergen. Als je een gezicht weer zichtbaar wilt maken, tik je nogmaals op het vak.
  7. Tik rechtsboven op Gereed.
Een item verwijderen uit een groep

Als je ziet dat een foto in de verkeerde groep staat, kun je de foto hieruit verwijderen.

1. Open de Google Foto's-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op het zoekvak.
  3. Tik op Volgende Volgende.
  4. Selecteer de gezichtsgroep waaruit je iets wilt verwijderen.
  5. Tik op Meer en dan Resultaten verwijderen
  6. Selecteer een foto.
  7. Tik rechtsboven op Verwijderen

Opmerking: Als je een item uit een groep verwijdert, wordt de foto of video niet verwijderd uit je Google Foto's-bibliotheek.

Meer informatie over gezichtsmodellen

Google Foto's maakt modellen van de gezichten in je foto's om vergelijkbare gezichten te groeperen.

Als je gezichtsgroepering inschakelt, kan Google Foto's ook foto's in een bepaalde groep opnemen op basis van andere kenmerken. Dit omvat foto's die korte tijd na elkaar zijn genomen en foto's waarvoor wordt vastgesteld dat iemand waarvan het gezicht niet zichtbaar is, dezelfde kleding draagt op verschillende foto's.

Gezichtsgroepen, gezichtslabels en delen

• Gezichtslabels zijn privé voor elk account en worden niet gedeeld met andere accounts.
  • Gezichtsgroepen worden niet gedeeld wanneer je foto's deelt.
  • Gezichtsgroepen en -labels in je account zijn standaard alleen zichtbaar voor jou.
  • Je kunt ervoor kiezen om een gezichtsgroep als 'Ik' te labelen, zodat de Google Foto-apps van je contacten makkelijker je gezicht kunnen herkennen in foto's. Op die manier kunnen contacten suggesties ontvangen om foto's met je te delen waarop jij te zien bent. Meer informatie over het labelen van je gezichtsgroep

Wanneer gezichtsgroepering is ingeschakeld, laat je ons daarmee weten dat je toestemming geeft om de modellen van mensen en huisdieren in je foto's te gebruiken (waaronder je eigen gezichtsmodel). Ook geef je hiermee aan dat je goedkeuring hebt van iedereen die op je foto's te zien is.

Als je je gezichtsmodellen wilt verwijderen, schakel je Gezichtsgroepering uit.

Gerelateerde pagina

Kunt u uw foto's niet vinden? Hulp bij het vinden van foto's