Cercar persones, coses i llocs a les fotos

Cerca el que vulguis a les teves fotos. Per exemple, pots cercar el següent:

• Un casament a què vas assistir l'estiu passat.
  • El teu millor amic.
  • Un animal domèstic.
  • La teva ciutat preferida.

Nota: algunes funcions no estan disponibles en tots els països.

Fer cerques a les teves fotos

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com/search.
  2. Al quadre que hi ha a la part superior, escriu el que vulguis cercar. Per exemple:
    • Barcelona.
    • Un nom o un àlies, si has etiquetat persones o animals de companyia.

Cercar fotos d'una persona o d'un animal de companyia i etiquetar-les

Per cercar i gestionar les teves fotos més fàcilment, pots etiquetar les persones i els animals de companyia que Google Fotos reconegui.

Nota: aquesta funció no està disponible a tots els països.

Pas 1: cerca fotos d'una persona o d'un animal de companyia

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com/people.
  2. Fes clic en una cara per veure'n les fotos.

Si no veus la fila de cares, és possible que sigui per un dels motius següents:

Consell: per trobar fotos d'una persona sense fer cap cerca, fes clic a Àlbums i després Persones.

Pas 2: etiqueta les fotos

1. A la part superior d'un grup de cares, fes clic a Afegeix un nom.
  2. Escriu un nom o un àlies.

Podràs fer cerques amb aquesta etiqueta al quadre de cerca. Només tu veuràs les etiquetes privades que triïs per a les cares, encara que comparteixis les fotos en qüestió.

Consell: per trobar fotos sense fer una cerca, fes clic a Àlbums. A la part superior, pots fer clic en elements com Persones, Llocs o Coses.

Activar o desactivar l'agrupació per cares

Pots deixar d'agrupar les cares semblants a les teves fotos.

Si desactives l'agrupació per cares, se suprimirà el següent:

• Els grups de cares del teu compte.
  • Els models de cares que s'hagin utilitzat per crear els grups de cares.
  • Les etiquetes que hagis creat.

Per activar o desactivar l'agrupació per cares, segueix aquests passos:

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com/settings.
  2. Al costat de l'opció "Agrupa les cares semblants", fes clic a Mostra'n més Fletxa avall.
  3. Activa o desactiva la funció Agrupació per cares.
    • Per desactivar l'agrupació per cares només per als animals de companyia, desactiva l'opció Mostra persones i animals de companyia.

Consells avançats

Modificar o suprimir una etiqueta

Pots editar o suprimir les etiquetes dels grups de cares.

• Per modificar una etiqueta, fes clic a Més i després Edita l'etiqueta de nom.
  • Per suprimir una etiqueta, fes clic a Més i després Suprimeix l'etiqueta de nom.
Combinar grups de cares

Si una mateixa persona surt en més d'un grup, pots combinar-los.

1. Etiqueta un dels grups de cares amb un nom o un àlies.
  2. Als suggeriments, tria el mateix nom o àlies per etiquetar l'altre grup de cares.
  3. En confirmar el segon nom o àlies, Google Fotos et preguntarà si vols combinar els grups de cares.

És possible que rebis un suggeriment per combinar dos grups de cares. Si es tracta de la mateixa persona, fes clic a .

Suprimir un grup de cares de la pàgina de cerca

Si no vols veure un grup de cares determinat a la teva pàgina de cerca, pots suprimir-lo.

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com/people.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Més  i després Mostra o amaga cares.
  3. Fes clic a les cares que vulguis amagar. Perquè una cara es torni a mostrar, fes clic al quadre altra vegada.
  4. A la part superior dreta, fes clic a Fet.
Suprimir un element d'un grup

Si veus que una foto està en un grup que no li correspon, pots treure-la d'aquest grup.

1. A l'ordinador, ves a photos.google.com/people.
  2. Fes clic al grup de cares en què hi hagi la foto que vols suprimir.
  3. Fes clic a Més  i després Suprimeix resultats.
  4. Selecciona les fotos o els vídeos que vulguis suprimir del grup.
  5. A la part superior, fes clic a Suprimeix.

Nota: si suprimeixes un element d'un grup, no se suprimirà la foto o el vídeo de la biblioteca de Google Fotos.

Canviar una foto destacada
  1. A l'ordinador, ves a photos.google.com/people.
  2. Toca un grup de cares.
  3. Fes clic a Més  i després Canvia la foto destacada.
  4. Selecciona la foto que vulguis destacar.
Informació sobre els models de cares

Per agrupar cares, seguim aquests tres passos:

• Primer, detectem si alguna foto inclou una cara.
  • A continuació, si la funció d'agrupació per cares està activada, fem servir models algorítmics per fer una predicció de la semblança entre diverses imatges i valorar si en dues imatges s'hi mostra la mateixa cara.
  • Finalment, s'agrupen totes les fotos en què és probable que es mostri la mateixa cara. Si creus que una foto s'ha agrupat incorrectament, pots suprimir-la d'un grup.

Si actives l'agrupació per cares, és possible que Google Fotos també inclogui fotos en un grup concret en funció d'altres característiques, com ara les fotos que s'hagin fet en un lapse de temps breu, o en detectar que una persona porta la mateixa roba en diferents fotos quan no s'hi vegi una cara.

Grups de cares, etiquetes de cares i compartició

• Les etiquetes de cares són privades per a cada compte i no es comparteixen amb altres comptes.
  • Els grups de cares no es comparteixen quan es comparteixen fotos.
  • De manera predeterminada, només tu pots veure els grups de cares i les etiquetes del teu compte.
  • Pots etiquetar un grup de cares com a "Jo" per ajudar l'aplicació Google Fotos dels teus contactes a reconèixer la teva cara a les fotos. D'aquesta manera, els teus contactes rebran suggeriments per compartir amb tu les fotos en què surts. Obtén informació sobre com pots etiquetar el teu grup de cares.
    • Nota: aquesta funció no està disponible a tots els països.

Si tens activada la funció d'agrupació per cares, ens fas saber que vols que creem un model de la teva cara.

Per suprimir els teus models, desactiva la funció Agrupació per cares.

Pàgina relacionada

No trobes les teves fotos? Obtén ajuda per trobar fotos.